reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

wiecie co ?? ja to tak mysle ze mi ow iele latwiej z tym wszystkim bo Wy jestescie i dziewczyny na temacie "ciaza po poronieniu" i tyle wiadomosci na priv dostalam i tyle sie juz dowiedzialam tyle sie dowiaduje i tyle wypytalam i tyle w necie szukam o wszystkim ze porpostu to mi pomaga sie trzymac mocno... dzieki wam wszystkim BARDZO DZIEKUJE!!!!! ja naprawde mam straszna chote na kolejna ciaze i moze to dziwne ze tak szybko mam ta ochote ale prawdziwe... i chce sie do tego jak najlepiej przygotowac i teraz juz wiem ze bede o wiele rzeczy mniej robic w ciazy kolejnej niz w tej co robilam... bledem u mnie bylo ze staralam sie nie traktowac ciazy jak choroby a widocznie przesadzalam i moze nie mam mocnego organizmu i troche rzeczy zaszkodzilo wiec nastepnym razem bedziemy dmuchac na zimne i bede jak jajeczko :) i juz napewno bedzie wszytsko dobrze !!!!!!!!!!!

reklama
a ja juz wstałam :-D:-D
hehe JUZ ! :-D

strasznie mi goraco, pilam ciepla herbate i siedze w miejscu gdzie idealnie na mnie slonce pada.

niedlugo sie wyszykuje i ide po ten moj nieszczesny dowod :eek:

ok,ide jesc zupke brukselkowa :-)

wiecie co ?? ja to tak mysle ze mi ow iele latwiej z tym wszystkim bo Wy jestescie i dziewczyny na temacie "ciaza po poronieniu" i tyle wiadomosci na priv dostalam i tyle sie juz dowiedzialam tyle sie dowiaduje i tyle wypytalam i tyle w necie szukam o wszystkim ze porpostu to mi pomaga sie trzymac mocno... dzieki wam wszystkim BARDZO DZIEKUJE!!!!! ja naprawde mam straszna chote na kolejna ciaze i moze to dziwne ze tak szybko mam ta ochote ale prawdziwe... i chce sie do tego jak najlepiej przygotowac i teraz juz wiem ze bede o wiele rzeczy mniej robic w ciazy kolejnej niz w tej co robilam... bledem u mnie bylo ze staralam sie nie traktowac ciazy jak choroby a widocznie przesadzalam i moze nie mam mocnego organizmu i troche rzeczy zaszkodzilo wiec nastepnym razem bedziemy dmuchac na zimne i bede jak jajeczko :) i juz napewno bedzie wszytsko dobrze !!!!!!!!!!!

I masz racjętak jak pisałam wcześniej zobaczysz że w brzuszku niebawem ktoś zamieszka i napewno będzie w nim cząstka Antosia , nie mogę się doczekać nowiny. Pamiętajmy jedno jest pewne trzeba poprostu uważać na siebie !

witajcie

rybka uwazaj na siebie, z tymi skurczami to nie ma zartow, ale lezac w lozku na pewno dotrzymasz dzidzie w brzuszku do planowanego terminu porodu

ja dzisiaj w koncu sie wyspalam, nie wstawalam w nocy na siku, raz sie przebudzilam ale po tych ostatnich kilku ciezkich niedospanych nockach bylam tak zmeczona ze nie mialam sily sie podniesc z lozka, i obudzilam sie kolo 8.20 zrobilam sniadanko i jeszcze do 10.30 polezalam w lozeczku

na dzisiaj mam sporo pracy zaplanowane, musze umyc okno w jednym pokoju tym co juz remont w nim zakonczony i moze w kuchni jeszcze przetre bo takie brudne ze szok, ale z drugiej strony w grudniu jeszcze przedpokoj bedziemy robic wiec okno w kuchni moze sie troszke jeszcze zakurzyc, musze umyc jeszcze lazienke i dokonczyc zrywanie parkietu, na szczescie juz tylko malenki kawalek sie zostal,
na obiad mam zupke jarzynową od wczoraj, mam troche ryzu ugotowanego i tak mysle ze wyskocze do sklepu po piers z kurczaka i ją w jakims sosie zrobie, nie wiem tylko jeszcze w jakim

Krzysio wczoraj caly dzien byl bardzo aktywny, dzisiaj z rana mniej, ale teraz czuje ze daje znac o sobie,
moj M jeszcze nie mial okazji poczuc jak maly kopie, ja juz czuje przez reke, a on jakos nie moze wylapac tego momentu, zazwyczaj jest tak ze jak on mi kladzie reke na brzuch to maly sie robi wtedy bardziej spokojny, chyba czuje ze to tatus :)

hej

ja w pracy ale wpadam na chwile :)
szkoda wielka ze nie mam juz tyle czasu na forum co w pierwszej ciazy, bo jak nie praca to Bartek , a jeszcze maz i dom i czasami bym chciala tez sie z znajomymi spotkac, ech

u nas generalnie wsio ok, ostatnio mialam akcje z mezem, wkurza mnie maksymalnie ten moj maz czasami, my mamy takie obydwoje charaktery ze u nas jak dochodzi do spiec to na calej linni, moze nawet i ja jestem gorsza ;-) tak czy siak niezbyt lubie takie sytuacje i nie mialam humoru, ale juz jest ok, maz jak zwykle jest zly a ja dobra i trzeba mnie przepraszac i o mnie dbac ;-);-);-)

missiiss1301 fajnie masz podejcie , naprawde, podziwiam :) napewno uda Ci sie szybko zajsc w kolejna ciaze :)
a z tym uwazaniem na siebie to masz racje, ja tez uwazam ze ciaza to nie choroba ale czasami jest tak ze kobieta ma delikatny organizm ktory przez ciaze zostaje mocno obciazony i trzeba poprostu z soba sie obchodzic jak z jajkiem i tyle
niektora babki zajda w ciazy i cala ciaze pracuja, dzwigaja i nawet je brzych nie rozboli raz a ja pojde na spacer z synem i juz mnie brzuch pobolewa, mam doswiadczenie juz z pierwszej ciazy wiec uwazam na siebie 5 razy bardziej niz wczesniej

dobra wieczorem wpadane bo mam od groma pracy

OOO A JA DZIS MAM STODNIOWKE :) 100 dni do konca ciazy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej!!
Katrinka7 - najgorszą pracą dla ciężarnej kobiety jest mycie okien, wieszanie firanek, malowanie ścian i oczywiście dźwiganie!! Każda praca gdzie ręce trzeba trzymac w górze powoduję spływ krwi w dolną część ciała a co za tym idzie również do macicy-zbyt ukrwiona macica skurcza się co może spowodować akcję porodową--niech zrobi to ktos za ciebie-nie ryzykuj!!!

Byłam dzisiaj na glukozie - wynik 145 to chyba nieźle?!
Dzisiaj słoneczko za oknem więc chce się funkcjonować.
Kpiłam pierożki z truskawkami i zaleje je śmietanką , zasypię cukrem --mniam..:-)
Pozdrowienia!

Do góry