reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Czesc dziewczyny!Mozna dolaczyc?

Witaj Emilia.Fajnie ze jest ktos nowy,napisz cos wiecej o sobie?

hej kochane moje ;-)

taki śpioch się ze mnei zrobił że masakra ;-) obudziłam się o 8 jak mąż wychodził do pracy później głowa do poduszki i obudziłam się przed chwilką kiedy mąż napisa że już wraca z pracy haha :-D:-D fajnie przynajmniej te kilka godzin sama nie byłam, no i mam czas na forum żeby mąż nie jęczał ze siedze całymid niami ;-)
widze że spotkanko organizujecie , ale fajnie :tak: jak wpadna do kawiarni takie brzuchatki to kelnerki nie beda wiedziec co proponować hehe :-)

w ogole chciałam się pochwalić no może nie pochwalić ale... odpisali mi z fundacji "rodzić po ludzku" i : napisali mi ze smiało moge pisac oskarzenie do dyrekcji szpitala że mi nie dali znieczulenia ogólnego przy wyłyżeczkowaniu bo to według przepisów robi się "z", a co do zaniedbań prosili o wyniki i dokladniejsze opisanie sytuacji :-) wiec ciesze się ze w koncu sie odezwali, bo obiecałam sobie i Antosiowi , że nei zostawie tego tak o i bede walczyć o to zeby nikogo nie spotkala taka sama krzywda. moze nie moja skarga to zmieni ale jak ktos inny bedzie tez pisal to moze w koncu lekarze sie obudza. takze no chcialam poinformowac ze moich dzialan dochodzeniowych nie zaprzestalam i walcze i walcze ciągle :tak:

pewnie tutaj mało w weeknd si ebedzie działo ale wszystkim marcóweczką zycze udanego weekendu :tak: buziaczki

Witaj Kochana,wkoncu jestes.Bardzo dobrze robisz i sie ciesze tak jak ty ze odpisali,wkoncu niech otworzą oczy i wogóle lekarze nie powinni tam pracowac.Walcz do konca:tak:

reklama
Zapomiałam się pochwalić, ze dziś zaczynamy szkołę rodzenia:-):-) Ciekawe jak będzie...już nie mogę sie doczekać:-D
A my na mikołajki zamóliśmy sobie narzutę na łóżko do sypilani, którego jeszcze nie mamy-tak na zachętę żeby po salonie zacząć robić sypilanie wraz z pokoikem dla naszej niuni :rofl2:
- OOOOOOOO szkola rodzeniaaaa.....suuperr...miłego uczenia sie :)) zrelaksujesz sie tam napewno :))

ej no, przecież to naprawdę przyjemne :-D

no to powodzenia z teściami :-)
i Mikołaj wcześniej przyszedł, miło :tak:
ale Czarnuszka, z tym domem własnym to naprawdę skomplikowana sprawa, wiem, co mówię, bo my właśnie budujemy...
to dobra rada: meble zostaw na sam koniec, bo to najmniejszy problem ;-)

spoko, za parę dni będzie jak nowy :-) :tak:
zdrowia życzę! :-)

mam plan iść na zakupy, jestem na zwolnieniu do środy, mam nadzieję, że nikogo z pracy nie spotkam! no normalnie zawsze mam stresa :eek:
chcę iść kupić jakiś ciuszek sobie :-) i coś dzidzi pewnie wpadnie :-)
- no my myslimy o takim z bali co stawiaja w 3 miesiace...ziemie mamy i przez rok pozalatwiamy wszystko dotyczace ziemi...bo to tylko trzeba przepisac no i projekt to wszystko zalatwimy i potem kredyt .....no ale zobaczymy....
- hej jasne ze mozesz dolączyc!!!!!!!!!!! bdzie nam bardzo miło :)
hej kochane moje ;-)

taki śpioch się ze mnei zrobił że masakra ;-) obudziłam się o 8 jak mąż wychodził do pracy później głowa do poduszki i obudziłam się przed chwilką kiedy mąż napisa że już wraca z pracy haha :-D:-D fajnie przynajmniej te kilka godzin sama nie byłam, no i mam czas na forum żeby mąż nie jęczał ze siedze całymid niami ;-)

czarnuszka gratuluje zdania prawka!!!!! a gest tescia dziwny hehe :) ale jak kazał wziąć to zawsze się przydadzą pieniążki :)

widze że spotkanko organizujecie , ale fajnie :tak: jak wpadna do kawiarni takie brzuchatki to kelnerki nie beda wiedziec co proponować hehe :-)

w ogole chciałam się pochwalić no może nie pochwalić ale... odpisali mi z fundacji "rodzić po ludzku" i : napisali mi ze smiało moge pisac oskarzenie do dyrekcji szpitala że mi nie dali znieczulenia ogólnego przy wyłyżeczkowaniu bo to według przepisów robi się "z", a co do zaniedbań prosili o wyniki i dokladniejsze opisanie sytuacji :-) wiec ciesze się ze w koncu sie odezwali, bo obiecałam sobie i Antosiowi , że nei zostawie tego tak o i bede walczyć o to zeby nikogo nie spotkala taka sama krzywda. moze nie moja skarga to zmieni ale jak ktos inny bedzie tez pisal to moze w koncu lekarze sie obudza. takze no chcialam poinformowac ze moich dzialan dochodzeniowych nie zaprzestalam i walcze i walcze ciągle :tak:

pewnie tutaj mało w weeknd si ebedzie działo ale wszystkim marcóweczką zycze udanego weekendu :tak: buziaczki
- Kochana to super wiadomosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam nadzieje ze dostana za swoje...!!! trzymam kciuki kochana!!!!!!!!!!!

Witam Laseczki :-)
Ja dopiero sie zwlekłam z łózka a noc byla fatalna. Jak przez 7 miesięcy nie mialam migreny tak musiała mnie w dzisiejsza noc dopaść normalnie koszmar i w dodatku brzusio mnie bolał a rano był taki twardy aż się przestraszyłam, ale na szczęście już jest dobrze a Amelcia kopie więc jestem spokojniejsza. Musze się zaraz wziąć za sprzątanie bo taki bałagan że szok :-/ Na szczęście od środy idę na zwolnienie (w końcu) i wezmę się za generalne porządki.

Czarna! oby Wam się w rok udało, ja nie wiem, może tylko tam, gdze budujemy, urzędnicy to takie slamazary, ale ich tempo pracy pobiło nasze najśmielsze oczekiwania! jesli mają 3 miesiące czasu na wydanie decyzji- jeden podpis-to czekają do ostatniego dnia :no:
a najfajniej było jak chcieliśmy ogrodzenie stawiać i nawet juz coś tam zaczęliśmy, okazało się, że trzeba pozwolenie. poszliśmy do odpowiedniego urzędu, a tam pani kazała mi NARYSOWAĆ, jak to ogrodzenie ma wyglądać, bo ona musiała sprawdzić, czy nie będzie psuło krajobrazu :eek: :-D
takich absurdów są tysiące :-D

Czarna! oby Wam się w rok udało, ja nie wiem, może tylko tam, gdze budujemy, urzędnicy to takie slamazary, ale ich tempo pracy pobiło nasze najśmielsze oczekiwania! jesli mają 3 miesiące czasu na wydanie decyzji- jeden podpis-to czekają do ostatniego dnia :no:
a najfajniej było jak chcieliśmy ogrodzenie stawiać i nawet juz coś tam zaczęliśmy, okazało się, że trzeba pozwolenie. poszliśmy do odpowiedniego urzędu, a tam pani kazała mi NARYSOWAĆ, jak to ogrodzenie ma wyglądać, bo ona musiała sprawdzić, czy nie będzie psuło krajobrazu :eek: :-D
takich absurdów są tysiące :-D

hehehehe no to juz przesada :-D
i siedzialas w urzedzie i rysowalas? :-D:-D

no a jak :sorry:
nie byłam przygotowana technicznie do tego heheh i nawet kartki nie miałam- pani za jedną czystą kartkę zażyczyła sobie 50groszy! :szok: więc wyrwałam karteczkę z notesu i dałam jej taką poobrywaną z moim dziełem, ona spojrzała, powiedziała, że może być i wyrzuciła ją do kosza :-D to było najlepsze ze wszystkiego! :rofl2:

Witajcie,
wczoraj podczytałam forum, ale jakoś nie miałam siły ma pisanie. Najadłam się sałatki z paluchami krabowmi i czosnkiem i ciężko mi było. Dzisiaj spałam w nocy, ale w kibelku chyba 4 razy, najważniejsze że nie było problemu z ponownym zaśnięciem. Wczoraj byłam u fryzjera i chyba trochę za krótko mi obcięła włosy, bo nie da się związać, ale 2-3 miesiące odrosną.
Czytałam wczoraj te artykuły , które chyba Wema dodała, cholera bierze że tak się dzieje. Ja chodzę od chyba 7-miu lat prywatnie do lekarzy, bo mam o szczęście i firma płaci mi abonament, ale z babcią jak mam przyjemność iść to państwowo i niestety wszędzie trzeba miesiącami czekać. Na szczęście babcię stać np na prywatne usg czy jak coś szybko trzeba, więc radzi sobie. Na usg chciała państwowo, to za 2 miesiące, prywatnie poszła za 2 dni, a całe życie człowiek płaci składki. A któraś z Was wspomniała o znieczuleniu. Ja nie mówię, że będę korzytała, ale chciałabym mieć taką możliwość, wtedy bym się pewniej czuła, ale podobno jest z tym problem. W styczniu zaczynam szkołę rodzenia przy tym szpitalu, w którym bym chciała rodzić, to się dowiem. A wszędzie trąbią, że powinno być dostępne itd.
A to ja jeszcze dodam artykuł z dzisiaj na trojmiato.pl - m.in. napisali, że ta dziewczyna spodziewająca się bliźniaków i chora na grypę zmarła, a w komentarzach piszą, że to bzdura.Czy mogą się tak pomylić? Żenada!
Kłopoty z "rodzinnym" rodzeniem w Trójmieście - porody rodzinne, położne, szpital, ginekologia, ciąża Gdańsk, Gdynia, Sopot i jeszcze to :

potraktowali mnie jak terroryste - Obserwowane - Forum Gdańsk, Gdynia, Sopot.
Może lepiej nie czytać takich artykułów, człowiek się tylko boi , żeby mu się to nie przytrafiło.

Witamy wśród marcówek!

Marti życzę szybkiego powrotu do formy dla męża i postępów w sprawie mieszkania.
Nie wiem czy mi się wydaje, że Moniazuber cicho siedzi, a może przegapiłam.
Missiiss fajnie, że coś ruszyło, to znaczy że potraktwali Cię poważnie skoro odpisali. Powodzenia w dalszych działaniach.
Ja dzisiaj na 16 do szkoły, wrócę o 21, no ale listopad miała cały wolny, więc nie mam co narzekać. Miłego dnia, pa pa.
Czy u Was też nadal się klawiatura zacina Bo może to u mnie coś z laptopem? Co chwilę musze poprawiać.

Witam:)caroline zdjęcie, niezłe, ja nie chciałąbym miec takiej pamiatki:)
My wczoraj z moim M tez robiliśmy sobie wieczór filmowy, polcam filn "Narzeczony mimo woli" z Sandrą Bullock. Taka komedia, trochę romantyczna, ale mojemu M sie podobałą a on nie lubi komedii romantycznych
A teraz jem sobie czekoladkę, Milka karmelowa, przepyszna:)
Dziś jedziemy do mojej rodzinki, a strasznie mi się nie chce, ostatnio zrobiłam się straszną domatorką
Co do zabobonów, też w nie nie wierzę
Życzę miłego weekendu:)

reklama
Do góry