• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja to jestem ciekawa jak to u nas bedzie jak sie Mala urodzi. Wczoraj moj syn chodzil po domu prowadzajac wozek i ja sie pytam go czy bedziemy tak wozic dziewczynke jak sie urodzi a on mi na to - Nie to wozek Bartka, no to ja mowie ze moze czasami jednak polozymy tam dziewczynke - a on ze nie, to sie pytam go gdzie bedzie dziewczynka lezec, bo bedzie malutka nie bedzie umiala chodzic , na co on - YYYY, YYYYY na podlodze ... :sorry2:
Tak samo jest z lezaczkiem , lozeczkiem i innymi , to nie dziewczynki, nie dam , to Bartka.
Tak jest z tymi jego rzeczami bo na fotelik nowy samochodowy czy kolyske mowi ze to jest dziewczynki.

Ale mam tez na niego sposob, gdzies takie rady wyczytalam i mysle ze sie sprawdzi i u nas . Dzis wyjelam na przyklad rozek zeby uprac i mowie ze tak bedziemy nosic dziewczynke na co on od razu ze jego tez, wiec wsadzilam go w rozek i wzielam na rece, po 30 sekundach uciekl i mowi ze to dla dziewczynki bo Bartek jest duzy :sorry2:
i rozek jest juz dziewczynki :)

nasza corka jest nazywana dziewczynka z racji braku pomyslu na imie :-)

reklama
Witam dziewczyny! I witam kolejną fenoterolową mamuśke ;-) Mi już serducho troszke sie uspokoilo ale ręce dalej mi się trzęsą. Dzisiaj rano obudziłam się o 6 na kolejną dawke bo biorę tak jak Ty myszencjo co 3godz po 1/2 tabl. I jakoś tak dziwnie brzusio mi sie napinał i wzięłam sobie cała tabletke. Czytalam w ulotce że dozwolona dawna to 8 razy dziennie po 1 tabl. więc spoko:tak: I od razu mi lepiej. Wczoraj troszke mieszkanko ogarnełam..w tempie żółwia:-) I dzisiaj odpoczywam. Teraz pije herbatke jakąś ziołową mniam. I chyba sie drzemną. Za godzinke mój M przyjedzie z pracy i jedziemy do mojego Chrześniaka na urodzinki. Dobrze że mamy samochód bo tak to nawet do lekarza miałabym problem jechać...tylko taxi zostaje:sorry2: Moje siedzenie w autku jest ustawione w pozycji prawie leżacej heheheheheeh. Ludzie jak nas mijaja na światłach to sie śmieja ze mna hehe Dzwoniłam do mojego gina bo sie troche tymi waszymi wizytami zaniepokoiłam i powiedział że mam się oszczędzać ale nie musze TYLKO leżeć. Nie mam dzwigać ani nie nadwyręzac mięśni i bedzie OK. A jakby coś to wtorki i środy przyjmuje albo we wtorek ma dyżur więc luzik. Ja mimo wszystko czuję że jestem pod bardzo dobrą opieką :tak:
Dziewczyny w nocy się śpi :-) hihi
Lece sie drzemnąć. Buziaki i spokojnego popołudnia!!:-)

Tak pisałyście o pakowaniu torby do szpitala że i ja się za to wziełam:tak:wyjełam dużą torbę podróżną z szafy, jeszcze wszystkiego nie spakowałam dla siebie a juz w niej miejsca niema, nie wiem jak ja się pomieszcze, chyba poprostu zrezygnuje z paru rzeczy i w razie jak bedą potrzebne to maz dowiezie:tak:...niema co szaleć:-Ddla małego wziełam:
-2x pajacyk,
-2x półśpiochy ( super wynalazek np: na body :tak:)
-2x body (długi rękaw)
-2x kaftanik
-2x skarpety
-2x cienka czapka
-1x łapki niedrapki ( pajacyki mam z łapkami więc jedna para chyba wystarczy)
- polarowy dresik na wyjście, cieplejsza czapka i rekawiczki, no i oczywiście kombinezon:tak:... mysle że z ubrań to powinno spokojnie wystarczyć ale czekam na wasze opinie i sugestie:-D:tak:

justyna polspiochy to takie spodenki ze stopkami, jak zwykle spiochy tylko bez gory ;)
Ja ich znowu nie lubie, bo moj wiercipieta zawsze je sobie sciagal i po kazzdym spaniu budzi sie w samym body a polspiochy lezaly gdzies obok.

według mnie do szpitala półspiochy to rewelacja:tak:zakładasz tylko pieluchę,body,półśpiochy i gotowe...zresztą taki mały brzdąc się raczej nie wierci...a co do starszego to nie wiem:-D

Tak pisałyście o pakowaniu torby do szpitala że i ja się za to wziełam:tak:wyjełam dużą torbę podróżną z szafy, jeszcze wszystkiego nie spakowałam dla siebie a juz w niej miejsca niema, nie wiem jak ja się pomieszcze, chyba poprostu zrezygnuje z paru rzeczy i w razie jak bedą potrzebne to maz dowiezie:tak:...niema co szaleć:-Ddla małego wziełam:
-2x pajacyk,
-2x półśpiochy ( super wynalazek np: na body :tak:)
-2x body (długi rękaw)
-2x kaftanik
-2x skarpety
-2x cienka czapka
-1x łapki niedrapki ( pajacyki mam z łapkami więc jedna para chyba wystarczy)
- polarowy dresik na wyjście, cieplejsza czapka i rekawiczki, no i oczywiście kombinezon:tak:... mysle że z ubrań to powinno spokojnie wystarczyć ale czekam na wasze opinie i sugestie:-D:tak:
Mi się wydaje,że wszystko ok:tak: Jak zabraknie to zawsze mąż może dowieź. A pieluszki tetrowe lub flanelowe nie bierzecie? ja biorę aby przykryć twarzyczkę między szpitalem a samochodem;-)Tak słyszalam,że się roi:tak:

AniaSkrzat mi sie wydaje ze wystarczy, ale co szpital to obyczaj. Tutaj na przyklad pielegniarki nie chca zeby maluszek byl jakos mocno ubrany, tylko zakaldaja dziecku kaftanik (koszulke) i pieluszke, bo tweirdza ze sie szybciej i latwiej zmieniac. Dziecko na noc jest zabieran do ogolnego pokoju gdzie sa wszystkie noworodki, tylko jest przywozone co kilka godzin na karmienie,a w dzien jest z mama. Wiec na dobra sprawe ja biore tylko ciuszki na wyjscie ze szpitala. ALe tak jak pisalam co szpital to inne zasaday, wiec warto byc lepiej przygotowanym.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry