reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

owIrene u nas te meble sa w sklepie odrazzu dostepne, nie wolalabys jechac do sklepu i nie placic przesylki?

Iza trzymaj sie i daj znac zaraz po wizycie ze szpitala, dzidzia najwazzniejsza, a facetem sie nei przejmuj, bo gosc ktory mowi o rozwodzie zaraz po slubie nie jest odpowiednim kandydatem na meza a tym bardziej ojca. Nie znosze ludzi ktorzy szantazuja, jesli cos nie zrobisz to rozwod. A gdzie komporomis??? czy nie na tym polega malzenstwo?

Kamikaa sama pisalas sa ludzie i ludziska.... na ebay tez niestety

Wama juz bylam w trzech pobliskich sklepach i tylko online moglam je kupic bo brakuje im tego zestawu.Nie chcialam nic drozszego bo teraz u mnie krucho z kaska a dziecku mysle ze to wystarczy.Zreszta ja mieszkam na rencie i co jakis czas przeprowadzka wiec puki co nie wchodze za bardzo w drogie meble bo co tu poszalec przy dwoch sypialniach i trojce dzieci.Jak cos se kupimy to wtedy kupie drozsze meble narazie walmart wystarczy

Ostatnia edycja:
reklama
ja ostatnio miałam ciśnienei 130/80 i praktycznie za każdym razem jak je mierzę to wyniki podobne wychodzą...gin nic mi nie mowi na ten temat... cisnienei dna oka też zamierzam zrobić ale we własnym zakresie - gin pewnie sie nei domyśli żeby mnie poinformować by takie badanie zrobić...
i boję się że przy porodzie nie wytrzymam bo ostatnio cały czas mam krwotoki z nosa :dry: i obawiam sie że zemdleję na porodówce :sorry2:

ja ostatnio miałam ciśnienei 130/80 i praktycznie za każdym razem jak je mierzę to wyniki podobne wychodzą...gin nic mi nie mowi na ten temat... cisnienei dna oka też zamierzam zrobić ale we własnym zakresie - gin pewnie sie nei domyśli żeby mnie poinformować by takie badanie zrobić...
i boję się że przy porodzie nie wytrzymam bo ostatnio cały czas mam krwotoki z nosa :dry: i obawiam sie że zemdleję na porodówce :sorry2:
mi moja gin przy ciśnieniu 140/90 na szpital kazała bezzwłocznie jechać:/ poza tym przy takim ciśnieniu to już chyba tabletki się powinno Mcgosia. skoro Twój gin w tej kwestii nierychliwy to idz do internisty, może Ci coś przepisze, ja od kilku miesięcy biorę dopegyt - nie jest szkodliwy dla dzidziola

i jeszcze mi się przypomniało - wysokie ciśnienie, którego lekarz nie może uregulować lekami jest wskazaniem do cc

ja jak mierze cisnienie u gina to tez zawsze takie mam i on mowi ze jest w normie (ostatnio w jakiejs książce wyczytalam ze dla 18-letniej dziewczyny norma cisnienia to wlasnie 130/80) ale w domu zawsze jak mierze to mam znacznie nizsze, nie wiem czemu u lekarz mi tak skacze :)

owIrene ja Cie doskonale rozumiem, powiem CI ze mialam lozeczko z walmart z Patem i bardzo je sobie chwalilam a co najlepsze nie szkoda mi bylo go wyrzucic jak juz nie bylo potrzebne. :tak:

Wlasnie o to chodzi.A ten zestaw ma dobre komentarze,szkoda tylko ze dopiero tak pozno przyjdzie.Na zakupowym dalam wozek moze powiesz mi co o nim myslisz.Nie moge go znalesc w zadnym sklepie w realu zeby poogladac,a wydaje mi sie fajniejszy niz te inne plastiki z tego co widzialam na filmikach,tylko moja tesciowa w radiu slyszala ze jakies wozki z graco wycofali ze sklepow bo znalezli jakies nieprawidlowosci.

u lekarza zwykle cisnienie wzrasta - to z emocji :-D

owerlene - sliczne meble :tak: no i tesciowa nie jest taka zla skoro sponsoruje wozek i cos tam jeszcze... Jasne, ze lepsza bylaby jej pomoc przy dzieciach, n oale tak to przynajmniej materialnie troszeczke ulzy Wam :tak:

Czytalyscie o tym co pisalam o ty mze jak sie jest ubezpeicoznym w zakladzie pracy na przyklad (na pewn odotyczy to PZU) to tez kasa sie na dziekc onalezy???? Zorientujcie sie w temacie bo kasy nigdy dosyc - zwlaszcza ze sie slusznie nalezy :tak: mi sie tam nie nalzey nic bo jestem w Nordea ubezpeiczona...
Aha - i jeszcze niedawno bylo tak ze ludzie pryz niskich dochodach dostawali jakby drugie becikowe ale nie wiem czy wciaz tak jest :confused:

Ja z ubezpieczenia dostane około 1000 zł mąż tyle samo, becikowe drugie również jest, należy się dowiedzieć w mopsie, zależy od dochodów :)

Co do historii Izy myślę, że nie ma co przesadzać!! Wiele się słyszy różnych sytuacji i nie które są tak dziwne, że ciężko w nie uwierzyć, nie ma szczęścia dziewczyna i tyle. Trzymam kciuki aby się ułożyło!!
Po za tym jest z nami praktycznie od początku, udziela się na forum, nie którym z nas podała swoje dane, itd. także myślę, że nie ma co przesadzać z tym zmyślaniem, bo komu by się chciało wymyślać takie historie i ciągnąć je przez dobrych kilka miesięcy.

Każdy z nas ma prawo wypowiedzieć się na forum, w końcu ono jest dostępne dla nas wszystkich.

Ostatnia edycja:
reklama
Nareszcie nadrobiłam dzisiejsze posty.Widzę,że dużo się działo:dry:
Ja teraz leżę i odpoczywam a M zaraz bierze się za ogarnięcie mieszkanka.Już 6dzień boli mnie ten dół brzucha a kroczki robię jak starowinka z bólu..eh...na szczęście jutro wizyta.Jak mi lekarz powie,że wszystko w porządku to pół biedy...tylko ciekawe dlaczego tak cierpię jakbym zakwasy miała..jak nie urok to sracz*a;-)

Do góry