Hej
Ponieważ nie widzę u nas na marcówkach takiego tematu, a uważam, ze jest istotny i ważny, postanowiłam założyć nowy temat dotyczący pieluszkowania.
Coś tam kiedyś pisałyście na wątku głównym, ale chciałabym, abyśmy mogły dzielić się tutaj swoimi spostrzeżeniami, stronami z tanimi pieluchami itp.
Ja od początku ciąży jestem zdecydowana na piluchy wielorazowe. Najpierw oczywiście w głowie była tradycyjna tetra i flanela. Koleżanki gdy słyszą ode mnie, że mam zamiar "babrać" się wielorazówkami i poświęcać swój czas na pranie, gotowanie, prasowanie, a przede wszystkim na spłukiwanie kupek niemowlęcych przed praniem, życzą szczęścia i wątpią, abym długo wytrwała przy swoim postanowieniu.
Tak, jak mówiłam, zaczęłam zgłebiać temat pieluch wielorazowych, i chociażby z uwagi na to, że mam w brzuchu syna, zaczęłam szukać alternatywy kultowej tetry, która byłaby bardziej chłonna, nowoczesna.
Znalazłam.
Kupiłam.
Teraz tylko muszę przetestować, tylko, póki co, nie mam na kim.
Trochę przydługi wstęp, ale mam nadzieję, że temat, dla mnie interesujący, okaze się takowym dla innych mamusiek.
Pozdrawiam