reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Neska pewnie ze chce tą liste :))))))

Myszencja rodzila w Bytomiu, ale nie pamietam w którym szpitalu ..:/

Dronka no ja tak sobie wlasnie myslalam ze bezpiecznie bedzie gdzies za tydzien , pozniej niech sie dzieje wola nieba :)

No i nasze Króliczatko tez sie rozpakowało :)) super :)

reklama
Neska no przeciez! Teraz mnie oswiecilo!!! :-D Echhh te cesarki :zawstydzona/y:

Mag007 jaka rzezniczka :szok: Popatrz, Twoja ciaza "starsza" od mojej o pare dni, a nie powiedzieli Ci jeszcze jak bedziesz rodzic :dry: Kurcze, takie czekanie i na pewno stres tez do tego. Moze faktycznie Maly sie jeszcze odwroci, a jak juz bys miala miec to nieszczesne cc, to chyba lepiej sie jakos przygotowac, tak sobie mysle... No nic, trzymam kciuki za nastepna wizyte :happy:

Witam się i ja
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamuśkom.
Nocka u mnie jak zwykle do d... To, że siku to normalka, ale jeszcze ten zatkany nos i to juz od miesięcy (cholerne zatoki, internista powiedział,że muszę jakoś dać radę do końca ciąży, zalecił inhalacje, które niewiele pomagają, wodę morską, która mi też nie pomaga i tak noc w noc kilka razy budze się bo nie mam jak oddychać. )
Brzuchol całą noc twardy i bolący od rana tak samo, ale żadnych objawów zbliżającego się porodu nie czuję- może jestem nieczuła ;)

Proszę bardzo AGUS:

Dokumenty:
-karta ciąży
-dowód osobisty
-karta ubezpieczenia zdrowotnego(w naszym przypadku karta Chip)
-wynik laboratoryjny grupy krwi
-aktualny wynik układu krzepnięcia i morfologii
-adres poradni dziecięcej , do której zgłoszone zostanie dziecko

Rzeczy osob.
-podkłady jednorazowe Semi 5 sztuk
-szlafrok
-koszula-2 szt.rozpinane(do porodu 1 bawełniana, krótsza)
-pantofle lub klapki
-przybory toaletowe
-pieluchy Bella
-obowiązkowy zestaw odzieży dla os. towarzyszącej (10 zł)

Dla dziecka
-chusteczki nawilżone
-pampersy 3-6 kg
-śpiochy, koszulki, kaftanik lub body (po 3 sztuki z każdego rodzaju)
-rożek dla noworodka

Wygoncie mnie do spania :D Jestem uzalezniona od BB :D
A musze sie polozyc, bo taka spiaca jestem, no i dzien mi szybciej zleci :)

Te koszule maja byc rozpinane na całej długosci ?? swoja droga do porodu juz mogli sie postarac o swoją...:/ zestaw os. towarzyszacej tzn. fartuszek,kapcie tak?

U mnie nocka w miarę okej, wstawałąm tylko 3 razy:) Idę zaraz prać pościel, potem mycie podłóg, a wieczorem zakupki
Mam ochotę zrobić te piersi z kurczaka co kiedys polecałyście, tylko gdzie to jest? Moze znajdę

reklama
Dziewczyny mój gin tez idzie na urlop i to dokładnie w dzień mojego terminu 16 marca. Nie wiedziałam że marzec jest miesiącem urlopowym , ale to pewnie dlatego że do końca trzeba wykorzystać urlop z zeszłego roku.;-)
Króliczatko się rozpakowała, zazdroszczę jej.

Do góry