reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Mi poczatkowo pampersy strasznie szly,teraz zmieniam co 3-4h no chyba ,ze jest kupa albo maly wrzeszczy i nic innego go nie uspokaja.
Ja uzywam 2 i nie wiem czy zdolam je zuzyc a mam jeszcze z 60 bo sa wlasnie juz takie na styk a maly bedzie mial ok 4kg.

W ogole jak u was z chrzcinami? chrzcil juz ktoś??

My chrzciny robimy 23 maja.W restauracji bedzie ok 15 osób.Za obiad +kawa płacimy 35 zl/os.

dziewczyny a ja sie zastanawiam czy moj syn sie najada.
nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie ze dziecko prawie 2 miesieczne powinno spac dluzej niz godzine czy poltorej. No.. gora spi dwie ale to na spacerze.

zaraz zrobie eksperyment i dostanie 150 ml mleka bebiko 1. Zobaczymy ile wypije i jak bedzie po tym spal..

w nocy tez spi po godzinie dwoch?? ogolnie to rozne sa dzieci, mojw dzien tez spi raczej krotko, coraz krocej ale w nocy daje sie wyspac:-)

ale mam 2 kolezanki i jednej dziecko spalo prawie non stop i bylo wybudzane na karmienie a drugiej nie spalo prawie wcale, czasem w ciagu dnia drzemka na 30 min hehe:-)

a po mleku modyfikowanym dzieci spia z reguly chyba dluzej ??, chcociaz moj jak zjadl raz czy dwa to spal tak samo 5h tylko to ten najdluzszy sen po kapieli:tak:

a co do smoczka to wiem wiem ze potem moze byc trudno oduczyc wiec moze rzeczywiscie odpuszcze jesli chlopczyk sam nie chce...;-)
sprobuje jeszcze kupic jakis inny rodzaj bo jak na razie to probowalam tylko nuka ktorego czasem troche pociumka, i tt ktorego prawie wcale nie akceptuje:-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny a ja sie zastanawiam czy moj syn sie najada.
nie wiem dlaczego, ale wydaje mi sie ze dziecko prawie 2 miesieczne powinno spac dluzej niz godzine czy poltorej. No.. gora spi dwie ale to na spacerze.

zaraz zrobie eksperyment i dostanie 150 ml mleka bebiko 1. Zobaczymy ile wypije i jak bedzie po tym spal..
Moniska, a Ty karmisz tylko piersią, prawda? Bo ja właśnie przed chwilą rozmawiałam z położną i powiedziała, że mleko matki jest mniej kaloryczne od modyfikowanego, dlatego dzieci mogą być szybciej po nim głodne=krócej spać. Po mieszance na pewno będzie Ci dłużej spał.

Moniska, a Ty karmisz tylko piersią, prawda? Bo ja właśnie przed chwilą rozmawiałam z położną i powiedziała, że mleko matki jest mniej kaloryczne od modyfikowanego, dlatego dzieci mogą być szybciej po nim głodne=krócej spać. Po mieszance na pewno będzie Ci dłużej spał.
tak, tylko piersia.
i zastanawiam sie nad modyfikowanym, bo kurde.. zje, zanim go uspie mija z 15-20 minut no i w efekcie spi moze godzine albo i niecala. :eek:

Kuba w foteliku jest w pozycji półleżącej, ale odkryliśmy, że fotelik nie nadaje się do naszego auta, bo jest zapinany pasem, pas przechodzi tuż nad nóżkami i niedługo Kuba się po prostu pod tym pasem nie zmieści. Musimy pomyśleć o jakimś foteliku z tą podstawą do przymocowania...

my tez juz od dawna na "2" i nie wydaje mi się, żeby były za duże. chociaz jeszcze je pouzywamy jakis czas :)
chusteczki idą, idą... no ale ostatnio kupiliśmy hurtowe ilości, bo były po 1euro za paczkę, więc połowe taniej :)

no i tak, jak pisałam, płaczemy bez łez, chociaz generalnie płaczemy niewiele i oby tak zostało :) uśmiechamy się za to baaaardzo dużo :D
dzis od samego rana śmiejemy się od ucha do ucha :D achhh, bosko :D

reklama
Do góry