reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Buziaki dla Basi *)

Moja mała śpi, zjadła zupkę z króliczkiem jarzynówka- chwila prawdy będzie , zobaczymy czy te złe dni były po mięsku czy to tylko czysty przypadek.
kurcze ale się jeszcze na dodatek zdenerwowałam dzwoniła moja mama i mówi mi że moje rodzeństwo brat i siostra wypadek mieli, jechali samochodem i na drzewie się znaleźli, na szczęście nic się nie stało, trochę strachu i parę siniaków i otarć. najlepsze w tym jest to że ani jedno ani drugie nie prowadziło tylko znajomy, podobno 50 jechał i wpadł w poślizg. kyrde gdyby młodym coś się stało to chyba bym mu nie wiem co zrobiła. bo dosyć mamy z nimi przebojów od urodzenia. ale o tym top secret napiszę.

reklama
witam czytam was cały czas ale jakos nie ma czasu napisać jak czytam ile wasze dzieci spią to mi sie płakac chce poniewaz moj maly budzi sie co 3 godziny w nocy i tak jest od miesiaca odkąd przeszedl ospe wietrzną kiedys potrafil przesac 8 godzin a teraz ...a w dzien caly czas na rekach ja juz nie mam siły go nosic bo wazy prawie 9 kilo...

Witajcie!

A wczoraj stuknęło nam 5 miesięcy:-)

Sto lat Basiu duzo zdróweczka:)

A u nas tez leje niesamowicie zimno normalnie jesien.Ja sie ostatnio zastanawiałam jakie pampersy kupic 3 czy 4,ale jedziemy cały czas na 3 kupiłam wielką pake,dobrze jeszcze lezą na nim,a duzo musze zmieniac bo Bartek duzo herbatki pije.Synus teraz drzemkuje po obiadku,a ja sie zajadam ogórkową.

Buziaki dla Basienki!!!!

Asiulaaa moj Mlody jeszcze nigdy nie przespal nocy, jeszcze miesiac temu zdarzalo mu sie obudzic raz moze dwa razy w nocy, ale teraz to mi w ogole nie spi, caly czas jeczy, przebudza sie, placze, jak zasnie to najwyzej na godzinke....

ionka Twoja Olenka to jest niezla!

dziewczyny mam pytanie mam nadzieję że któraś wie

jeśli dostanę wypowiedzenie umowy o pracę z 2 tygodniowym okresem i w tym czasie pójdę na zwolnienie lekarskie to czy to będzie tak że do końca okresu wypowiedzenia będzie płacił mi pracodawca a potem dalej zus? czy zwolnienia lekarskie bede wysylac do zusu czy jak?

ya, nie znam sie na polskich przepisach, więc nie pomogę. mogę co nieco powiedzieć o irlandzkich ;-)

sto lat dla Basi :-)

u nas katastrofa :-(
Ol ryczy cały dzień. teraz tak płakała, że o mało nie zwymiotowała, ciągało ją aż :-(
nie chce nic jeść, nie chce mleka, trochę tylko pije herbatki, ale malutko.
myslę, ze to zęby, no ale pewnosci nie mam, bo tam naprawdę nic nie widać na dziąsłach :-(
dałam żel na dziąsła, dałam granulki od ząbkowania, no i poszła spać po ponad godzinie płakania :zawstydzona/y:

dodatkowo ja próbuje nas pakować, wszędzie te cholerne pudła, burdel w domu jak nie wiem, nic nie mogę znaleźć :baffled: dostaliśmy klucze do nowego domu i chcemy dziś zacząć chociaż tak sprzątać, na przeprowadzkę stąd mamy tydzień, no ale ja sama z dzieckiem będę, więc pewnie tak łatwo nie pójdzie.
do tego miałam dziś iść do pracy po te dokumenty i nie mam jak, bo mi dziecko cierpi :-(
idę coś pakowac dalej.

Witajcie!

Wszystkiego najlepszego dla Basieńki!!!

Szymon dzisiaj kończy pół roku, ale to przeleciało :szok::-)
Dzisiaj pobił rekord długości spania. Ok. 6 wzięłam go do siebie, bo się przebudził z nadzieją, że może da pospać do 7. Ja wstałam przed 8, a on obudził się 8.20 :-D Wytrzymał bez jedzenia 13 godzin :szok:
Koło południa był wrzask, nie wiem z jakiego powodu. Musiałam go na rękach trzymać, bo inaczej ryk. Teraz humor już lepszy.

Poczytam co napisałyście i zabieram się za jakieś porządki, o ile Szymek pozwoli ;-)
Miłego popołudnia i wieczoru!

reklama
ionka moja Ola je nutramigen chociaż nie ma stwierdzonej alergii :-( ale w drugim miesiącu życia miała straszne biegunki w ziązku z zakażeniem układu moczowego, potem ta operacja, lekarze nie chcieli obciążać jej jelitek zwykłym mlekiem i dlataego kazali zostać na nutramigenie :-( co chodze do lekarzy to pytam czy nie mogłabym przejś na inne mleko ale wolą żeby jadła to świństwo bleee, na inne produkty reaguje dobrze

Dziewczynki mamy ząbka hurra :-) dolna jedyneczka sie przebiła, widać że druga też się przebija, nie sa jeszcze za duże ale jak postukam łyżeczką to tak fajnie słychać:tak: , no i dzisiaj moja dzidzia na brzuszek pierwszy raz si przewróciła tylko potem była afera bo zrobiła to na śnie i się obudziła i nie wiedziała jak na plecki wrócić :tak:
Życze miłego dzionka:tak:

Do góry