reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
ionka a ta woda termalna to jak?

w aptece sie kupuje wodę termalną w spreju, mi właśnie panie w aptece poradziły, jak Ol miała uczulenie, psikałam jej plecki i raz-dwa zeszło :-) tylko trzeba uważać, bo to pod ciśnieniem leci i zimne :-)
ale polecam.

Marciu ale patrz na nasze suwaczki. Jutro 9 miesiąc tyle ze jakby kończyła 8.Ty nie masz sie czym martwic,jeszcze czas.Moja cwaniara chlebek , bułeczkę gryzie i połyka rozmymłane kawałeczki .Z obiadku grudki odrazu pluje albo do podniebienia przycisnie jezyczkiem i odruch wymiotny.Muszę blenderowac na papki.Ale nie dam za wygraną próbuje codziennie.

mam tak samo...

powiem szczerze, że i ja mam stracha i nie daję mu nic do ręczki do jedzenia, dostał dwa razy biszkopta i raz chleb i skończyło się odgryzieniem sporego kawałka, z którym nie dał sobie rady, więc już nie daje, nie wiem kiedy do tego wrócę, moja mama i M mówią mi wciąż, że Mały ma na to czas, ostatnio rozmawiałam o tym z lekarzem i też odradzała, tłumacząc, że on nie ma jeszcze świadomości jedzenia z własnej ręki, szczęśliwie z kawałkami w obiadkach sobie radzi

ja też mam stracha, no ale cóż, to częśc nauki żucia... u nas jest odwrotnie: Ol właśnie woli kawałki z ręki, a nie z łyżki, bo może sama sobie włożyc do buzi tyle, ile jej pasuje i tak głęboko, jak chce: tzn wydaje mi się, że łyżką wsadzam dalej...
ciekawe, jak dzis z obiadem bedzie...
na razie śpi...

juz przestało padać, ale znowu chmura idzie. jest tak ciemno, że światło muszę mieć włączone. dobrze, że ciepło, jest 16 stopni, no ale co z tego :/

dla twojego M madzia to powinna być czysta przyjemność, w końcu jak przyjeżdża to powinien całym sercem oddawać się opiece nad małym, abyś chociaż ten czas jak jest w domu cię odciążyć.

dla twojego M madzia to powinna być czysta przyjemność, w końcu jak przyjeżdża to powinien całym sercem oddawać się opiece nad małym, abyś chociaż ten czas jak jest w domu cię odciążyć.

No on uwielbia z nim spedzac czas,wstaje do niego,predzej jak był mały to za bardzo nie wiedział jak go nakarmic,bo mu sie zachłysnoł.A teraz praktycznie wszystko robi.

Hej:)

A ja jakos wole sama wstawac do mlodego.Bo R by mi go jeszcze bardziej rozbudzil i miala bym podwojną robotę.Więc spinamy poslady i wstaje.:D

u pawelka na szczescie to nic powaznego ale spoko przynajmniej sie uspokoilam, tylko dr tez stwierdzila ze juz powinien jesc w nocy bo bedzie gruby i prochnice mial, zeby dawac mu soczek herbatke jak sie budzi ale przecviez to tez jest z cukrem? chyba ze woda ale on wody nie lubi, nawet rumianku nieposlodzonego za bardzo nie wypije, ewentualnie te herbatke z hipp, sprobujemy ale bedzie...heh:szok:

u nas ja wstaje w nocy i karmie za to M staje rano, czasem o 6, do pracy wychodzi przed 9, a ja dosypiam:-), inaczej sie nie sprawdza... wg mnie opieka nad dzieckiem to tez ciezka praca wiec musi byc podzial rol, ja to egzekwowalam od poczatku, zreszta M nie robi wiekszych problemow, lubi sie zajmowac malym...

wode termalna sprobuje:tak:

pawel marudny przez ten katar ehh

Witam :)

Henorek synusiowi buziaki!! :)

Co do jedzenia, Natalka świetnie sobie z nimi radzi :) może dlatego, że od początku nie blendowałam tylko ugniatałam.

Dzisiaj chyba zwariuje z moimi dziećmi, Natalka niby taka "mała" a umie pokazać charakterek, krzyczy, wrzeszczy i "kłóci" się z bratem!
Dzisiaj ledwo odkurzyłam mieszkanie tak gania za odkurzaczem i mi go wyłącza, podoba jej się ta zabawka :D

reklama
No wlasnie ja i tak bym sie budzila jak maly kwęka.JEdno jego kwekniecie a ja juz nie spie pomimo ,ze spie w stoperach.A moj R bez stoperów i mu nic nie przeszkadza.Raz poszlam sie kapac rano a malego polozylam przy R,maly plakal a R spal obok niego chrapiąc,ja spod prysznica go slyszalam a on obok nie! ahh Ci faceci.

Wlasnie mama mi mowila ,ze kiedys juz po 6tygodniach dzieciom w nocy juz nakazane bylo dawanie wody czy herbatki zamiast mleka.Ja myslalam,ze u nas bedzie z tym ciezko ale na szczescie sie pomylilalm.

Mi JAs tez ostatnio chorowal mial tempereturke i katarek ale juz przeszlo.Nie bylam w przychodni bo widzialam,ze sie poprawia.A lecze go witamina C ,przeciw goraczkowow 2 razy dostal czopek.No i cyca daje a to najlepsze lekartwo.

Do góry