reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

.Nie wiem czy to nie trójki mu nie zaczęły dokuczać. A właśnie dziewczyny jaki odstęp czasowy tak mniej więcej jest między czwórkami i tójkami?
Miłego dnia:-)

U nas w ciągu miesiąca wyszło 6 zębów, jeden za drugim dwie trójki górne, dwie czwórki dolne, dwójki na dole i idą dolne trójki. A wcześniej od stycznia była cisza.

Ja sie dzisiaj obudziłam z okropnym bólem głowy. Już sie bałam że to migrena, bo niestety raz w roku mnie to cholerstwo łapie:/ po apape nie przeszło dopiero inne dwie tabletki zadziałały. I chwała im za to ! bo dzięki temu zamiast umierać w łóżku, wykorzystałam promienie słoneczne i siedząc w piaskownicy ładnie sobie opaliłam ramiona :) :):)

reklama
MoNiSka - to ze spaniem (a raczej z nie-spaniem) naszych dzieci mozemy sobei reke podac... U nas standardowo pobuska w okolicach 1:00 (mleko mu daje takei rozwodnione), potem nad ranem (herbatka) i potem tak do 8:30 spi.
Jak bylismy na wczasach to raz mu sie zdaryzlo ze spal ciurkiem do 5:00 ale potem juz wrocilo do normy choc jak dla mnie to norma nie jest...
Adas ma ogromny apetyt i pewnie po prostu potrzebuje tego mleka w nocy... Bo nie da sie oszukac woda niestety.
No ale KIEDYS to minie... Ostatecznie raczej malo przedskzolakow budzi sie w nocy na jedzenie wiec jeszcze tylko 2 lata :-D

witam, dopiero stawiam pierwsze kroki na forum
czy ktos może powiedziec jak sprawic sobie taki pasek który pokazuje ile dziecko ma lat?
Może na forum jest jakaś mama z Lęborka i okolic?

witaj madziu_m :) zeby dodac sobie ten pasek, kliknij np. na moj i pokieruje Cie na strone, tam sobie wszystko ustawiasz i zapisujesz juz pelna sygnature, potem, juz na BB, idziesz w swoje ustawienia, edytuj sygnature i zapisujesz ten pasek...mam nadzieje dobrze to opisalam :)), w ogole napisz o sobie cos wiecej :)

monia, chodziło mi o to, że tak późno Ol chodzi spać :-) jak zaczęła przesypiać w dzień po 2godziny, to teraz dopiero koło 22ej zasypia wieczorem.
a z nocnym jedzeniem, to nie wiem, co powiedzieć. u nas podziałało rozcienczone mleko. ale sąsiadki córka zaraz będzie miała 2latka i je w nocy 2x jeszcze... może niektóre dzieci tak mają.

witam nowa mamę :-)

kalisa, zazdroszczę słoneczka! u nas wypogodziło się na noc, teraz jak sie bardziej ściemni można gwiazdy podziwiać, a w dzień... szkoda gadać, szaro i buro.

u mnie kiepsko z nastrojem, ale opowiem jak ochłonę :-(

Hej Marcowki!! :-)
No nie mam czasu na nic :(

Myszowata u nas byly czworki, a pozniej jakis miesiac przerwy i trojki wszystkie na raz :/ Teraz ida piatki :szok: juz jedna biala kropa jest.

Ze spaniem nie narzekam, choc byl tydzien, ze szedl spac o 21 i budzil sie miedzy 9 a 10 rano :szok: ale bylam wyspana!!! Teraz klade go miedzy 20:30 a 21 i wstaje przewaznie o 8 rano, plus drzemka w dzien. Dzis spal 3h od 14-17 i usnal po 21 na noc. Zobaczymy o ktorej jutro wstanie. Ale obstawiam, ze po 8.
Ogolnie zeby puscily i smoka nie ma to dziecko sie ani raz w nocy nie budzi.
A niestety z jedzeniem w nocy to tak, ze do 6 miesiaca dziecko potrzebuje, a pozniej to jest przyzwyczajenie niestety.
Ionka ja mam cos na poprawe nastroju - spotkanko ;-)

ionka jak tam dziś samopoczucie?
tabasia no to pięknie Młody śpi:-)
monia no kiepsko z tymi nocami, sama się zastanawiam jak to jest u takich dużych już dzieci z tym nocnym jedzeniem bo ponoć to rzeczywiście już nie potrzeba a przyzwyczajenie...Moja znajoma oduczyła swoje wówczas chyba 10 msc dziecko bardzo radykalnie po prostu nie dała mleka i już, ponoć było przez ok tydzień mega wycie w nocy trwajace nawet 3h ciągiem, ale w końcu dziecko przestało się budzić, nie wiem czy warto tak zrobić, ja bym pewnie nie miała takiej siły w sobie, żeby słuchać tego płaczu i nie dać tego mleka...
kalisa fajnie, że się opaliłaś...pamiętam, że długo na to czekałaś;-)
Witka!My dziś spaliśmy do 8 od 20.40 i bez kręcenia i włażenia na nas także super!Dziś nadal upał. Zaliczylismy już spacerek i małe zakupy. Po powrocie M z pracy ruszamy na weekend na działkę:-)
Miłego dzionka:-)

Witajcie:)

U nas tak sobie Bartus na dobre sie rozchorował tzn juz 5 dobe ma goraczke rano lub w nocy charczy mi i daje mu od dzisiaj antybiotyk ospamox katarek na szczescie przechodzi.Oby sie poprawiło.Ale charakterek ma wszystko na nie nieznosny sie zrobił,kochany tez jest juz duzo rozumie i pokaze co chce.

Miłego dnia:)

reklama
Witam:)

Jest pięknie:):) aż sie buzia sama uśmiecha:) korzystam z pogody i robie jedno pranie za drugim, bo teraz to mi schnie w jeden dzień, a nie jak ostatnio 4 dni i dalej wilgotne było :/
Jutro wyjeżdżamy, co prawda wesele w niedziele, ale my na spokojnie jedziemy jutro. No i zapomniałam napisać, że kupiłam buty do sukienki:) sukienka jest niebieska z różową przepaską w pasie, a buty beżowe :)
Jeszcze mnie dzisiaj pakowanie czeka, ale to jak M wróci z pracy żeby sie Małym zajął :)

Co do spania to mój ostatnio zasypia o 19.30 a wstaje o 6. Juz sie przyzwyczaiłam :)

myszowata oj tak :) i wieczorem pokazuje M a on do mnie: " z czego sie tak cieszysz, przecież to poparzenie... " nie zna się ! Co prawda wczoraj czerwone ramiona miałam, ale dzisiaj już brązik :D

Ostatnia edycja:
Do góry