reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
NIe wiem co zrobic z ospa...
Zapytam pediatry jak bedziemy w PL.
A na gruzlice jeszcze musimy sie zaszczepic, bo w szpitalu tylko dali wit. K. Ale podobno tej nie robi GP. I trzeba miec jakis odstep pomiedzy rota i tymi co teraz zrobimy.
A w ogole to masz ksiazeczke zdrowia dziecka??

NIe wiem co zrobic z ospa...
Zapytam pediatry jak bedziemy w PL.
A na gruzlice jeszcze musimy sie zaszczepic, bo w szpitalu tylko dali wit. K. Ale podobno tej nie robi GP. I trzeba miec jakis odstep pomiedzy rota i tymi co teraz zrobimy.
A w ogole to masz ksiazeczke zdrowia dziecka??

mam, taka pomarańczową, położna przyniosła na pierwszej wizycie do domu. a ty nie masz??
mi na gruźlicę kazali zaszczepić małą jak najszybciej, to się dzwoni do określonego centrum zdrowia i dają Ci wizytę- my czekałyśmy około 7 tygodni! jeszzce do tej pory ma wielki ślad :/ i ropieje :/ jutro tez o to zapytam, bo to już chyba za długo!

w sumie ospa to już zupełnie dodatkowe szczepienie, no ale wiem, że takie jest.

Nie dostalam zadnej ksiazeczki :wściekła/y:
Z ta gruzlica to tez polowiczna informacja od GP :wściekła/y:
Teraz zapytam jak pojdziemy na szczepienie.
A na ospe teraz tak sobie czytam i mysle, ze moglabym go zaszczepic ta skojarzona 4w1, odra, swinka, rozyczka i ospa.

kuuuuurnaaaaaaaaaaa napisałam i wszystko się skasowało!!!!!!!!!!

dziwi mnie, że nie dostałaś zadnej książeczki, bo przecież wszystkie szczepienia i waga są w nią wpisywane. ja musze chodzić z O. co 2 tygodnie sie ważyć i zawsze jest podpis położnej.

w szpitalu przy wypisie dali mi różne ulotki i jedna była na temat BCG czyli szczepienia od gruźlicy. dali tez mi nr telefonu, gdzie dzwonić.

ale przecież była u Ciebie położna, jak wyszłaś z A. ze szpitala?? może zapomniała Ci dać??

A my dzisiaj po badaniu bioderek:-) wszystko jest ok.

Upały nam nie służą bo mała bardziej marudna, ale dajemy radę.

A jeszcze mam do Was pytanie, czy też odnosicie wrażenie, że dziecko w foteliku samochodowym jest jakieś takie powyginane?? Nie wiem może ja jestem przewrażliwiona, ale jakoś nie podoba mi się ta pozycja, albo wynika to stąd, że moja Basia jest długa, ale drobniutka, sama nie wiem...

Chyba czas spać:-) u nas nocki cały czas super, Basia zasypia około 20:30 karmienia o północy i między 4 a 5 i dalej spanie do 8, a potem to już różnie czasami jeszcze do 10:30:-)

Jeśli chodzi o kalkulator centyli to trzeba uważać, bo jak dziecko waży 6,6 kg to on podaje wynik dla 6 kg (tylko dla całych wartości nie widzi tego po przecinku) i trzeba sobie z wykresu odczytać jaki to centyl dokładnie jest, ja się na początku przestraszyłam jak mi wyszło, że Basia poniżej 3 centyla, ale dopiero mój J mnie uświadomił, że źle odczytuję.

ok. dobranoc

Witajcie!

Dziś znowu zapowiada się upalny dzień. Szymon póki co znosi to dzielnie, ale chyba dlatego, że w domu jest jeszcze normalna temperatura.
Od kilku dni nie marudzi :-) Jemy już marchewkę i jabłko, zaakceptował jedno i drugie.

Byłam wczoraj u fryzjera. Mam zupełnie nową fryzurę i jestem bardzo zadowolona ze zmiany :-):tak:

Co do szczepień, to ostatnio wydałam też niezłą sumę, bo wzięliśmy 5 w 1, pneumokoki i drugą dawkę rota.

Życzę miłego dnia!

dzięki ionka,
a papki próbowałam a on nie chce wypluwa , na wymioty go zbiera, nie wiem może to normalne na pczątku ?

dziś idę do lekarza ciekawe ile M waży ale wydaje mi się że schudł, a 4 tyg temu ważył 5, 700 jakoś tak czyli nie za dużo

u nas nocka calkiem dobrze maly zasnął wpierw okolo 20.30 potem po godzinie sie przebudzil bo sie udrapnąła musial troszke cycusia possac i poszedl spac dalej pobudka byla o 3.50 a potem dopiero o 7.10 takze fajnie godzinke pofikal i dalej spi :) podejrzewam ze jak na noc bedzie dostawal tylko mm to wtedy powinien bez problemu przespac nocke chyba ze mu sie piciu w nocy chce ale dzis obudzil sie o 1,5 godz pozniej niz wczoraj :)
wiem ze po mm powinna byc dluzsza przerwa od jedzenia a jak ja go karmilam ok 20 i wypil po moim mleczku jeszcze 80ml mm i po 1,5 godzinie musialam mu dac znowu cyca to chyba to tak bardzo nie szkodzi??

reklama
Do góry