reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny a co ja mam powiedziex ..?? na szarym koncu jestem :-( mam cichą nadzieje ze Natalka bedzie chciala mnie poznac w moje urodziny czyli 19 marca :tak:

reklama
Witam was mamusie:-)
Dawno nic nie pisałam, ale zapewniam, że czytam was regularnie, bo dostarczacie mi wielu ciekawych informacji i zajmujecie miło czas.

izula miło słyszeć, że wszystko się jakoś ułożyło:tak:
Jesli chodzi o dentystę, to nie wiem czy ja bym się odważyła tak na "żywca" wydać zgodę na roboty naprawcze w moich zębach:no:

U mnie wszystko dobrze, morfologia krwi mi troszkę poleciała, ale w ciąży to podobno normalne- tak twierdzi moja gin.
Ostatnio jestem sporo zajęta,bo zbliża się termin rozliczenia rocznego i mam strasznie dużo pracy w biurze rachunkowym. Nie wiem czy długo tak pociągnę, bo nie mogę już siedzieć przy biurku, wszystko mnie boli- żołądek, krzyże ,żebra...-same uroki ciąży:szok:
Więc zbieram się do roboty, poczytam was popołudniową porą.
Życzę miłego dnia, bo u nas zapowiada się,piękny i słoneczny dzionek:tak:

Mnie ostatnio jak byłam w szpitalu to moja gin rozwaliła. Pyta mnie - my to na kiedy mamy termin? na 21 marca?. Mówię że nie, na 18 marca. A ona z uśmiechem, to dobrze bo od 22 marca zaczynaja mi sie szkolenia i musimy urodzić przed :-D. No ale myslę że obawy nie ma. Na pewno zdążymy przed. Myślę ze dobrze będzie jak do początku marca donoszę. Chciał bym do terminu dotrwac, ale tak po 4 marca juz odetchnę:-)

hej kobity

jak czytam o waszych problemach z firmami i wypłatą cieszę się, że pracuję w szkole...:tak:

prawdziwe świnie z niektórych pracodawców:wściekła/y::wściekła/y:

dzisiaj idziemy z M oglądać oddział i salę tortur...:dry:
w nocy znów się przewracałam z boku na bok - normalka:dry:
M biedny nie może się przeze mnie wyspać - ostatnio spytał czy nie poszłabym spać na 1 noc do mamy, porkas jeden:-D:-D:-D

Haha i co z tego? :-D I tak urodzic jeszcze nie chce bo dalej czasu nie mam ;-) Umówiłam sie z Haniórem , że nie wyjdzie zanim sie nie obronie, a obrone bee miała pare dni przed terminem heh

Kochana, ty to się możesz umawiać a Handzia zrobi, co zechce:-D:-D:-D
ofkors życzę, aby poszło po twojej myśli:-):tak:

aniawoja - ja mam 100 mm. Radiolog powiedział ze to dolna granica normy i mam to skonsultowac z gin. Pojechałam do spzitala, ona też zrobiła usg i powiedziała że wód mam w normie. Że norma jest od 50 mm. Na necie piszą ze 100, no ale skoro gin mówi ze jest dobrze to myślę że jest ok.
Radiolog sprawdzał dzidziusia i było u niego ok - tzn wątroba pracuje, nerki też. POdobno to jest ważne jeśli jest mało wód

Witam:) I dołączam się do niewyspanych, poszłam spać o 12, wstałam o 2 wziąść no spe bo jakoś tak strasznie mnie brzuch zaczął boleć i w końcu połóżyłam się w salonie żeby mojego M nie budzić, bo w dodatku mam katar i muszę oddychać przez nos no i chrapię
Ja mam termin wg OM na 15 marca, a wg ostatniego USG NA 6 , mam nadzieję ze Gabryśka zdecuduje sie na drugi termin:)

Witam:) I dołączam się do niewyspanych, poszłam spać o 12, wstałam o 2 wziąść no spe bo jakoś tak strasznie mnie brzuch zaczął boleć i w końcu połóżyłam się w salonie żeby mojego M nie budzić, bo w dodatku mam katar i muszę oddychać przez nos no i chrapię
Ja mam termin wg OM na 15 marca, a wg ostatniego USG NA 6 , mam nadzieję ze Gabryśka zdecuduje sie na drugi termin:)

nam z OM na 9 marca wychodzi ale z usg na 17 lutego mam nadzieje że Mati w lutym postanowi się zjawić:tak::tak::tak:

Cześć
ja też niezbyt wyspana...wczoraj po kąpieli miałam skurcze (chyba) na szczescie przeszło bez prochów.:dry: Kolejny dzień do d**y ...wszystko mi się sypie i już na nikogo nie mogę liczyć - a rodzina za daleko :dry: ech...

dziś ide do gin po zwolnienie...bez rejstracji - tak mi recepcjonistka powiedziala ze mi załatwi - ale coś czuje że tylko się nerwów nabawię :no:

Cześć dziewczynki

Ja nie wiem jak będę dziś funkcjonować:confused::confused:

Nocka do du... ząb mnie bolał całą noc i teraz też:wściekła/y: do tego jakoś tak mi nie dobrze.

Nie ma co się oszukiwać trza z tym zębem iśc ,ale boję się bez znieczulenia:baffled::baffled:

Czy któraś z Was miała znieczulenie u stomatologa w ciąży??
ja byłam niedawno u dentysty i dostałam znieczulenie....tylko tak jak koza radzi - najlepiej do jakiegoś młodego doświadczeniem iść bo oni się znają !!!

reklama
Muszę zadzwonić i się spytać co i jak z tym znieczuleniem, ale jak na złośc w żadnej klinice nie odbierają telefonów, chyba za wcześnie:baffled:

A tak poza tym to miłego dnia mamuśki u nas piękny dzień się zapowiada :-):-)

Neska Ty z tego co kojarzę z DG jestes? , ja w poprzedniej ciąży miałam przeboje z zębami, a na domiar tego wyzynała mi sie 8.. wyzynala i nie mogla.. a ból jak cholera..moge Ci z czystym sumieniem polecic , jeśli nie daleko dla Ciebie .. pogotowie stomatologiczne w Katowicach na Krasinskiego, zadzwon tam i weź numer tel do ich bossa, dr Kanas... koles jest jednym z najlepszym stomatologów w pl, chodzilam do niego jak ja mialam przeboje z zębolami w ciązy.. stostuje jakies fajne znieczulenie dla ciężarnych i jest mega delikatny a na dodatek nie bieze duzo !!!!!!!!

A ja mialam wczoraj dzien koszmarny... szłam z gorącym kubkiem do pokoju, i mowie córce zeby teraz nie biegała obok mnie bo niose wrzatek i sie oparzy.. posluchala przez 3 sek.. bo w nastepnej mialam kubek z wrząca woda na sobie... myslalam ze sie zesram z bólu za przeproszeniem, darlam sie jak opętana.. dziecko prawie zawalu dostalo...

A wieczorem chyba z tych nerwów i tego felernego dnia odszedł mi Pan Czop , ale dzwoniłam do gina i mowi ze jak nie ma skurczy to ok. , zreszta cc juz coraz blizej.. jeszcze 20 dni

Do góry