reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Marcówki w kuchni :-)

reklama
Szarlotka Babci Basi:
1 kostka Kasi
1/4 kostki smalcu
1 łyżeczka octu
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
3 szklanki mąki
4 żółtka.

Składniki na dużą blachę, bo szarlotka ma być płaska.
Ciasto po wyrobieniu dzielimy na dwie części i idzie do lodówki, żeby było twarde.
Jabłka jak kto lubi albo duszone, albo surowe tarte, do jabłek dodaje cukier, cynamon i imbir do smaku.
Wykładamy na papier cienka w warstwę ciasta, około 1 cm, na to jabłuszka ilość jak kto lubi u mnie 2-3 cm, białka które nam zostały ubijamy z łyżka cukru na pianę i Wykładamy na jablka. Na koniec pozostałe ciasto ściekami na tarce na pianę. Na wierzch można jeszcze dodać orzechy włoskie. I do piekarnika aż Góra będzie zloto-brazowa.

Uwaga u nas duża część znika zanim ostygnie. Resztę po wystygnieciu posypujemy cukrem pudrem smacznego.
1485420443688.jpg


f2w33e3k0rq6mc1d.png
 

Załączniki

  • 1485420443688.jpg
    1485420443688.jpg
    33,9 KB · Wyświetleń: 497
reklama
Do góry