Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
To aż nieprawdopodobne...Miałam wykonany pappa, ale kobieta w analityce zamiast wysłać do badania na kryptorze lub brahams wysłała moją krew nie wiadomo gdzie i na jakimś dziwnym sprzęcie to zbadali i żaden lekarz nie jest w stanie tego przeanalizować, tragediaczyli tak jakbym nie miała
![]()
Jestem w 33 tyg. ciąży. Na 2 prenatalnych lekarz stwierdził hipoplastyczną kość nosową u płodu. Ze względu na ułożenie serce nie zostało zbadane. Na 3 prenatalnych, lekarz powiedział,że widzi VSD u płodu i muszę zrobić echo serca. Moja doktor prowadząca powiedziała,że to już dwa markery ZD. Na dokładniejsze badania już za późno ponieważ mam bardzo krótką szyjkę i dziecko może się wcześniej urodzić. Czy jest szansa,że będzie zdrowe? Ktoś był w takiej sytuacji?
Jestem z Małopolski, do samego Krakowa musze dojechać 2,5 godziny. Umówiłam się na echo na poniedziałek, dodatkowych badań już nie będę robiła, bo szyjka mi się strasznie skraca i możliwe,że urodzę dużo wcześniej, teraz świadomość, że miałoby być źle wcale mnie nie ratuje . Myślałam,że może ktoś był w podobnej sytuacji, że mimo 2 markerów dziecko urodziło się zdrowe.Skąd jesteś? Jeśli z Warszawy lub możesz dojechać, to polecam zrobić USG u Roszkowskiego. Jeśli dostaniesz skierowanie od prowadzącego, to zapiszą Cię za darmo w IMiD. Plus echo serca, skoro takie jest zalecenie. Na tym etapie odpuściłbym sobie testy nipt, strata kasy.
Zawsze jest szansa że dziecko będzie zdrowe, wiadomo tutaj są jakieś nieprawidłowość ale to tak naprawdę może być błąd lekarza. Bo któryś się pomylił z kością nosową.Jestem z Małopolski, do samego Krakowa musze dojechać 2,5 godziny. Umówiłam się na echo na poniedziałek, dodatkowych badań już nie będę robiła, bo szyjka mi się strasznie skraca i możliwe,że urodzę dużo wcześniej, teraz świadomość, że miałoby być źle wcale mnie nie ratuje . Myślałam,że może ktoś był w podobnej sytuacji, że mimo 2 markerów dziecko urodziło się zdrowe.
Wszystko było okA na 1 prenatalnym inne parametry Ok? Przezierność karku?