reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Marzec 2009

Witajcie :))
Właśnie wróciłam z pracy, powiedziałam dyrekcji o ciąży, bardzo w porządku to przyjęli. Dostałam rozpiskę godzin, mam ich bardzo dużo, ale na szczęście z prawie wolną środą, więc będę miała przerwę w połowie tygodnia. Nie jest źle, a i pieniążków będzie troszkę więcej.
Przeziębienia w ciąży są częste, ale koniecznie trzeba skonsultować z lekarzem.
U mnie też na obiad dzisiaj rybka, mąż smaży, a gotuje pysznie, więc ochoczo idę jeść.

reklama
Witam

Cypisen idz lepiej do lekarza, ja bralam na poczatku ciazy antybiotyk...:baffled:

Vinniki , maniulka u mnie tez dzis ryba na obiad ;-) ale z ziemniaczkami ...
Vinniki taki M to skarb,ktory umie gotowac...smacznego

Ja dalej walcze z mdłosciami:baffled: nie mam sily na nic...
podczytuje Was ale sily na pisanie nie ma - dzis sie troche lepiej czuje...

Witajcie :-)

Jakiś zbieg okoliczności ale ja też mam dzisiaj rybke na obiad do tego frytki i buraczki :-) może chociaz to uda mi sie nie zostawić u Wujka Cezara (WC) :wściekła/y: bo ostatnio większość tam zostaje :-(

Sofik jestem z Tobą bo wiem co przeżywasz - ja też z nimi walcze ale wiem że w tej walce jestem ta przegrana - one sa silniejsze a ja jestem bezradna i nic mi nie pomaga :realmad:

Trzymajcie się mamusie :-) damy radę jeszcze troche i będzie ok :-)

Ale się zmówiłysmy z tą rybką haha:-) kurcze współczuje tym co jeszcze mają mdłosci mi na szczęscie przeszło czasami tylko jak cos mnie obrzydzi to jakis mały pawik się przytrafi ale tak to super nawet leń mi przeszedł samopoczucie takie jak bym wcale w ciąży nie była.Uciekam teraz do molocha na zakupy odezwę się później pa:rofl2:

aga&kamil po 13 tyg. powinno byc dobrze, ja sobie w PL kazałam kupic tabletki prenatal complex ( a teraz biore prenatal classic ) ale zmienie na tamte bo one sa na poczatek ciazy , Zawiera ona imbir, żurawinę i olejek miętowy.
Imbir- łagodzi nudnosci, Żurwina - Zmniejsza ryzyko występowania dolegliwości ze strony dróg moczowych , a Olejek mietowy - Poprawia trawienie, działa przeciwwzdęciowo...
Zobaczymy jak sie bede po tym czula , mojej koleznce bardzo pomoglo...
I pamitaj zeby pic duzo lekarz mi mowil ze to bardzo wazne...;-)

A mi sie jeszcze dzis zachcialo zupki jarzynowej i wlasnie zaraz bede ja jesc... mniam ...

Sofik dziękuję za cenne informacje na pewno to wypróbuję bo chyba gorzej już być nie może :no:

U mnie z piciem płynów jest taki problem że wymiotuję nawet po wodzie, która smakuje mi jak szlam :-( staram się ją pić ale przychodzi mi to z ogromnymi trudnościami :sorry2: natomiast piję dużo innych płynów - chociaz wiem że przede wszystkim powinnam pić wodę :no:

Oj, bardzo współczuję tym, które walczą nadal z mdłościami. Mnie to już chyba nie będzie dotyczyć, bo wciąż apetyt mam na wszystko i zachcianki różne:-) Byłam na zakupach, pobiegałyśmy z siostrą po sklepach - butów nie kupiłam, ale za to kupiłam dwie fajne dłuższe bluzki już z długim rękawem, takie, które już nieźle na mnie wyglądają a mają jeszcze sporo miejsca na brzuszek:-D I fajny beżowy płaszczyk niedrogi znalazłam, bo okazało się, że dwie moje ulubione rzeczy na jesień (płaszczyk i kurtka cienka) już są za ciasne ... w biuście!!! :baffled: Piersi mi dosłownie zwariowały i powiększyły się o dwa rozmiary, czym nie jestem wcale zachwycona:baffled:

Pozdrawiam Was - moja siostra, ta z dzisiejszych zakupów, ma termin na 16 października. Ale jej zazdroszczę, że niedługo zobaczy swojego synka:-D

Cześć kochane dziewczynki:-)
Pare dni mnie nie było a tyle zaległości do czytania, miłą lekturę umiliłam sobie pyszną kolacją:rofl2: ja jestem już tydzien na L4, w poniedziałek mam iść do kontroli. Musiałam troche odpocząć bo już nie dawałam rady, ale nabieram sił i będę mogła wrócić do pracy.
Znalazłam dziś pare fajnych filmików z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży.
Ćwiczenia dla kobiet w ciąży - część 1 | wideo

Ćwiczenia dla kobiet w ciąży - część 2 | wideo

niestety znowu mam zmartwienie bo w poniedzialek mam na 10 i do pracy i do lekarza,bo akurat do niedzieli mam zwolnienie. w pracy juz i tak beda sie krzywo patrzeli bo mnie miesiac nie bylo,ale to juz ostatnie 2 tygodnie stazu. tez juz chcialabym zobaczyc dzidzie. bardzo sie boje czy wszystko jest dobrze bo codziennie boli mnie brzuch:wściekła/y: ja zupke jarzynowa bede robila dzisiaj i pomidorowke w mniejszym garnuszku bo tylko dla siebie,taka mam ochote a moj M nie przepada:happy:

reklama
Sofik, ja też biorę prenatal complex i jestem zadowolona.
Aga&Kamil - ja tez miałam takie wymioty w pierwszej ciązy. U mnie skończyły się wtedy gdzieś w 13-14 tygodniu. Tak więc jeszcze troszkę i będzie ok. W tej ciąży na szczęście nie wymiotuję, ale cały czas mam nudności i to takie, że wydaje mi się, że jak nie zjem to zwymiotuję. Więc jem, a potem też mi niedobrze więc jem coś innego na zmianę smaku. I tak w kółko, przez to strasznie tyję :((
Daria, jeżeli praca tak Cię stresuje, a i tak tam nie wrócisz, to może lepiej zostań w domu na L-4 przez te 2 ostatnie tygodnie?
Wczoraj miałam bardzo pracowity dzień - praca, sprzątanie po remontach, przygotowywanie pokoju chłopców do szkoły - wieczorem byłam tak zmęczona, że o 9 poszłam spać. Mam nadzieję, że niedługo mi kondycja wróci, bo nie wyobrażam sobie takiego zmęczenia w pracy.
Pozdrawiam, miłego dnia.

Do góry