reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Tak zmęczenie non stop w moim przypadku masakra w nocy żle spię wstaje z samego rana a potem w dzień jestem nieprzytomna :-(magialenna jak masz możliwosc to sprawdż cisnienie wzrost czy spadek mogą powodować ból .Myfa80 miałam zatrucie ciążowe z synem ale nie wiem w jakim czasie może sie ujawnić ja dostałam w ok 25 tygodniu teraz modle się żeby znowu mi sie nie przytrafiło :nerd:

reklama
Dziewczynuy, dobrze, że piszecioe o tym sluzie, bo ja też od czasu do czasu taki mam, więc jeżeli tak wiele z nas go ma, to pewnie mieścimy się w normie, a ja juz zaczynałam sie martwić.

Mnie też dzisiaj głowa boli, a zmeczona jestem.... a zrobiłam tylko zakupy i pozmywałam naczynia.... normalnie nic mi się nie chce...

miałam taki plan zeby napisac wam jak mi minał weekend, ale nie mam siły, oczy mi sie zamykaja....jade dzis do lekarza....podgladac maluszka...a teraz ide umyc włoski i spaaaac!

Witam
A mnie znow mdłosci dopadły weeknd byl Oka teraz znow, chyba jak bylo w domu duzo ludzi to mniej o tym myslam a teraz sreasznie sie czuje...
A mam tyle w domu do zrobienie :baffled:

mordoklejka czekamy na fotki usg ;-)

miroslava tez mi sioe wydaje tak jak tobie z tym sluzem ze nie ma co sie martwic;-)

Moja coreczka jest taka kochana , caly czas clauje mi brzuszek i mowi piik pik ze tak serduszko pika i sie wszystkim chwali zdjeciem z USG, na nastepne usg zabiermay ja ze soba;-)

Idę jutro do doktorka i pewnie w końcu umówię się na usg. Już nie mogę się doczekać:-D. Mam nową fryzurę i od razu humor mi się poprawił. Polecam!
Mirka! Odkąd jestem w domu i śpię razem z dzieckiem w dzień, uporczywe zmęczenie nie daje tak mocno w kość. Może spróbuj znaleźć trochę czasu na drzemkę w dzień?
Dobija mnie za to moja córka, chyba w fazę buntu 2 latka weszła. Czasami ciężko się z nią dogadać...
A co do białego śluzu, to pamiętam, ze 1. ciąży też go miałam i gdzieś wyczytałam, ze to normalne i do końca ciąży będzie miał prawo występować.

Ostatnia edycja:
Hej mamusie

Noc spokojna uffff męczyły mnie mdłości i zgaga, ale jakoś poszłam spać. Dziś jest nawet nawet, zostałam sama z Kubusiem bo M. musiał jechać służyć kraju:baffled: dopiero się zobaczymy w piątek lipa:-(Nuda sprzątać się nie chce, nic się nie chce.Tak z rana do tej 17 jest całkiem przyjemnie lecz pod wieczór robi się horror dziwne bo zazwyczaj to z rana sie miewa mdłości, wymioty itp, a u mnie zupelnie inaczej.
A u Was jak jest ???

U mnie mdłości chyba /tfuj tfuj odpukać/ ustępują, ale zazwyczaj zaczynały sie koło 11 i bywało, ze do 21 trwały z przerwami - szok! Na szczęście nie wymiotuję.Współczuje tym rzucającym pawiki - trzymcie się babki, bo to niedługo minie! Oby jak najszybciej

Witajcie drogie kobietki.
Mam takie zapytanie odnosnie USG.Kiedy normalnie sie je wykonuje tzn w ktorym tygodniu? Jestem w Londynie i tutejsci"kompetentni" lekarze chca mi zrobic USG dopero w 11-12tygodniu.Uwazam ze to troche pozno,co WY na to?To moja 1 ciąża i chce by wszystko bylo tak jak trzeba.Zreszta kazda z nas tego chce.
Buziaki

reklama
Standardowo wykonuje się 3 usg- 1. po 11, 12 tygodniu, by sprawdzić tzw przezierność karku/ czy jakoś tak/ badanie to pozwala wykluczyć Zespół Downa, określa wiek ciąży, następnie wykonuje się usg połówkowe ok 20-22 tyg., sprawdza sie przepływy, wszystkie kości, serduszko itp, potem ok 34-36 tyg, żeby sprawdzić stan łożyska, wielkość dziecka, ułożenie itp. To tyle z mojej pierwszociążowej wiedzy:-)

Do góry