reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

Bry...
Królowa Dramatu
dzięki, już całkiem dobrze :-) Dziś idziemy do kontroli :-)
Makunia bo Twoja Gabrysia ciut później od mojej się urodziła :-) A Nam te 3 miesiące zleciało, jakby to było wczoraj :-) Co do kup to moja regularnie robi, kilka dziennie. Nieźle już sobie Gabrysia waży jak na 2 miesiące, moja ma 3 a wagę około 5500 g.
Maryńka Killer to dla mnie mega wyzwanie ;-)
Madzia83 bo w gościach zwykle dzieciaczki są grzeczne ;-) Prawdziwe "ja" pokazują w domu ;-)
Deizzi najlepszego dla Ignasia :-) I pięknie sobie już chłopak waży :-) A jak tam ogarniasz dwójkę bez męża w domu?
Asinka85 fajny wyjazd Wam się szykuje, tylko pozazdrościć ;-)
Anka zdrówka dla Ethana, a jak śpi to dobrze :-) Gabrysia przy ospie non stop spała.
Truskaffka poprasowane? Jak się patrzy na te maleńkie sukieneczki to żelazko same w rękach prasuje ;-)
Betina79 Ty to zorganizowana Mamuśka jesteś, codziennie jakieś wypadziki :-) Usg piersi robi się dopiero po karmieniu.
Zuzkon będzie dobrze, połóg wcale nie musi trwać 6 tyg, czasami to nawet za mało by się pozbierać.
Agula to dość często się budzi Jasio, może przysypia przy cycu i niedojada stąd te pobudki częstsze? Fajnie, że macie zaplanowane już wakacje, bo u mnie to jak zwykle plany w proszku jak co roku :-/

Dziś kończymy 3 miesiączki i idziemy do kontroli po ospie :-)
I w końcu na jakiś dłuższy spacer, jak mi tego brakuje :-)
Idę obiad jakiś ugotować zanim wyjdziemy :-)
Miłego dzionka.

reklama
Betina faktycznie jak masz dzien poza domoem to ciezko znalezc czas kiedy mozecie pocwiczyc tym bardziej ze jeszcze trzeba nakarmic, wykapac i dziecko sporo spi. Mam nadzieje ze sie zorganizujesz i bedziecie mogli sie rehabilitowac A spotkania na ciacho i kawke to dobry sposob na relaksik Ja musze zaczekac nim gdzies wyjdziemy bo nie chce ryzykowac

Agula u nas za leki placi kasa chorych wiec dzieci maja wszystko za darmo, tak samo szczepionki ktore wy kupujecie ja mam za darmo:tak: Zombi mowisz:-D:-D:-Doj jak za dzien nie ma czasu na jedzenie to kiedys musi nadrobic a w nocy tez tak wiele nie widac jak za dnia:-D

Kania buziaki dla Gabi, daj znac jak bedziecie po kontroli. Wiem jak bardzo ci brakuje spacerku bo ja siedze drugi dzien a juz mi sie nudzi:dry: Nie lubie siedziec w domku, wole wyjsc chociazby do parku czy na zakupki

Laura pojechala z tatusiem do przedszkola a Ethan wypil mleczko i spi. Z rana pogadal ze mna 30 minut i niestety oczka sie kleily wiec trzeba bylo przestac meczyc:-D i pozwolic dziecku spac
Za oknem deszczowo wiec i tak bym nigdzie sie nie wybrala
Wzielam sie za pranie i trzeba bedzie jedno rozwiesic i wlaczyc drugie
Wczoraj kolezanka przyniosla mi reklamowke z ciuszkami, pachnialo na caly dom. Dobry plyn do plukania bo mowi ze prala je rok temu:szok:

hejka

ale się zawzięłam wczoraj z tymi ciuchami dzieciaków :p młodej rzeczy wszystkie wyprasowane, porządki porobione, małe rzeczy odłożone..
i jeszcze porządki w szafce Matika porobiłam..duma mnie rozpiera normalnie:-p:-D

dziś luzz bluzzz
chata ogarnięta, obiad jest-wczoraj D fasolki nagotował jak dla wojska:-D część juz pomroziłam ;p

Madzia aaa gdzie tam haha ja prasuję aktualnie tylko ciuchy małej wszystkie-ale i to sobie niebawem odpuszczę :p a poza tym tylko niezbędne minimum :p
dobrze kombinujesz z pracą, ja z szacuneczkiem do Ciebie :) że wszystko ogarniasz przy chłopakach :)
Anka Zdrówka dla malucha, dobrze że śpi :)
betina to macie niezłe atrakcje :)
a z leżeniem na brzuszku często są problemy, mój synuś polubił leżenie jak nieco starszy był
Mała różnie, czasem poleży, czasem od razu bunt jest. Za to na brzuchu uwielbia spać :p
Zuzkon ja też mam skierowanie na usg, bo coś leciało ze mnie długo i na kontroli gin powiedziała że sporo śluzu wewnątrz, zresztą sama jej mówiłam że ciągle mi mokro :/
no ale czuję się dobrze :) nic nie boli...
trzymam kciuki za Ciebie
Agula no to wstajecie często w nocy, za to mały wie co dobre, bo mleczko nocne najwyższej jakości :-p
Kania a wiesz że coś w tym jest :p jak się dowiedziałam że córcia będzie, to miałam zonnnkkk bo ja nie w temacie sukienkowym, myślałam że ciężko mi będzie się wkręcić...a tu ku mojemu zaskoczeniu haha wkręciłam się na maksa w strojenie panienki:-D
dla Gabrysi za skończone 3 miesiączki :))

truskafffka szalejesz :))
Ja tez musze odlozyc troche ciuszkow bo niestety na 62 zrobily sie za male. Juz mam wyciagniete na 68 bo juz zakladalam ale trzeba zrobic miejsce w szafce na reszte:tak:
Drugie pranie musze wyciagnac, rosolek juz nastawilam i czekam az Ethan wstanie na mleczko a ze sie kreci to czas sie zebrac do kuchni:-)

hehe no ale u mnie i jedna i druga szafa dzieciaków wołały o porządek :p zwłaszcza szafa młodego, bo księciunio sam się ubiera i grzebie tam...niby ubrania składa i odkłada, ale jakość porządku średnia:-p więc raz na jakiś czas muszę tam ogarnąć. Przy każdym takim ogarnianiu okazuje się że część rzeczy za mała..te dzieci tylko jedzą i rosną :-p

a u was nieźle Ethan rośnie :-) moja mała porzuciła rozmiar 56, jesteśmy na etapie 62, oczywiście jak to z rozmiarami...niektóre 68 też dobre, a niektóre 62 jeszcze za duże :)
ale generalnie rośnie mi pannica i już jej się takie fajne fałdki robią hihi grubasek mój:-p

Moja Laura robi to samo. Ubiera sie sama wiec czasami tez musze zrobic porzadeczek mimo ze wszystko ma poukladane i poprasowane potrafi niezly sajgon zrobic:-D
Oj rozmiarowka faktycznie dziwna bo ja mam fajna koszulke na krotki z motywem z Cars i ona jest na 74 i Ethan ma ja dobra:szok::-D Faldki sa slodkie Ethan od poczatku ma takie podkreslenie meskiej reki:-D:-D:-DNa nozkach tez mu sie pojawily licze ze na lato sie wyciagnie na dlugosc bo w upal ciezko widze te skorke. Odpazenia murowane:-(
Teraz mniej je przez ten kaszelek wiec pewnie przez tydzien nie wiele przybierze o ile cos przybierze bo slabo mi je

Oj to my już wszystkie ubranka na 62 musieliśmy schować... nie ma szans tak ten mój tygrysek rośnie;) Wagowo oczywiście też bo koło 250g tygodniowo, ale że i na długość strasznie idzie to tak nie widać;) Ja to już się przymierzam do przejrzenia co po Wiki na 74 się nadaje i resztę trzeba będzie dokupić bo przed porodem tylko do rozmiaru 68 się zaopatrzyłam... No bo Wiki 62 do końca 3 m-ca nosiła a 68 do pół roku czyli dokładnie tak jak metki mówią;)
Byliśmy w poniedziałek u nefrologa i pani mówi, że zmiany małe więc nie trzeba panikować a ze względu na urlop na następną wizytę dopiero we wrześniu a przed nią oczywiście usg... No i pierwszy raz przy wizycie na nfz spotkałam się z tym, że pani powiedziała, że jak mały ma jakąś gorączkę czy cokolwiek niepokojącego to trzeba od razu robić badanie moczu dla pewności i do niej dzwonić, powiedziała, że większość czasu pracuje w innym szpitalu i tam też dała numer i powiedziała w jakich godzinach najczęściej jest dostępna więc bardzo pozytywnie:)

Zielone światło na spacery jest, więc już dziś zaliczony godzinny :-)
Trochę ma katar więc nasivin kazała stosować, no i niestety powróciły pleśniawki a już się tak cieszyłam że po wszystkim :-( Dostałam skierowanie na rehabilitację na nfz od pediatry, oczywiście w rejestracji pani robiła problemy, bo Oni mają ośrodek dzienny, bo na jednorazowe wizyty nie zapisują itd, itp ale jak jej się należy to czemu mam za to płacić???
Tak mnie ta służba zdrowia w****** że szok.....wiecznie widzą gdzieś problem...

Truskaffka mnie też sukieneczki porywają, choć Gabi zwykle ubieram tak by jej było wygodnie a kiecka od święta ;-)
Anka Ethan na pewno nadrobi jedzeniowo-wagowo po chorobie, nic się nie martw.
Basieniak to dobrze, że nie jest źle :-) A będzie dobrze, zobaczysz !!!! Nas też czeka jeszcze jedna wizyta u nefrologa, a bardziej usg kontrolne. Muszę ją własnie zarejestrować, bo dr kazała przyjść jak Gabi skończy 3 miesiące.
Gabrysi też się już fałdeczki rysują, zwłaszcza na nóżkach a rozmiarowo 62 na razie :-)
Mierzyłam ją ostatnio to ma jakieś 58-60 cm +/-.

Ostatnia edycja:
Kania dziękuje że pytasz :) kwestia organizacji. Rano śpimy z Ignasiem tak długo póki Antoś się nie obudzi czyli jakaś 9.30. On sobie włącza jedną/dwie bajki a ja przez ten czas ubieram siebie i Ignasia. Później małego do łóżeczka i nakręcam karuzele i Antoś się z nią ściga w ubieraniu. Później na śniadanko więc Ignaś leży w kuchni na macie. Po śniadaniu zabieram panów na spacer gdzie Ignacy zasypia. Ignaś śpi w wózku, Antoś bawi się w piaskownicy albo na placu zabaw a ja myk do domu sprzątać i co tylko mogę. A później to już różnie, bo teściowa się budzi i albo jednym albo drugim się zajmie a ja latam od jednego do drugiego i próbuje dla każdego być mamą. Dużo daje mi nosidełko gdzie noszę Ignasia a jednocześnie mogę porzucać piłkę z Antkiem, posiedzieć w piaskownicy czy pobawić się w chowanego. O 20 Ignacy już śpi i biorę się za mycie i usypianie Antka. Od 21 do północy staram się jeszcze coś posprzątać a ostatnio pracę licencjacką poprawiam, uzupełniam. Plus jest taki, że mam kochaną teściową, która gotuje obiady i mam jeden kłopot mniej. Niestety w tym tygodniu się to zmieni bo wyjeżdża na miesiąc. Szczerze? Nie wiem jak to ogarnę...
Anka u nas odparzenia już się robią, tak mi było go szkoda jak mu krew z szyjki leciała bo tak się w jednym upalnym dniu odparzył. I tylko o tą szyjkę się martwię bo reszta fałdek niegroźnych

Co do rozmiarów to przewaga 62 jeszcze. Zdarza się 56 jeszcze dobre. 68 zakładam pajace do spania żeby miał wygodnie i bodziaki.

reklama
truskaffka i co ci gin powiedzial? bo wlasnie ja tak mam. i nie tylko sluz ale i brazowe cos..;/ caly czas discrete bo bez nich bylby problem. zobaczymy co mi powie. wiec jutro dzien lekarski.
to u mnie jak kuba sie urodzil ubranka na 56. dzis dalej ma 56:)) jeszcze szafy nie zmieniamy:))ciekawe. dzis zaliczenia na uczelni byly. i udalo sie:))

Do góry