reklama

Marzec 2013

reklama
Kurcze ale znowu sie rozpisalyscie:)
Witam nowe marcowe mamy!
A ja dzisiaj caly dzien w biegu, mnostwo spraw do zalatwienia, sprzatanie, jeszcze sie do rodzinnego miasta wybralam do taty, a na deser spotkanie z przyjaciolka. I chyba moj Fasollini dal mi znac ze starczy juz tego dobrego bo podbrzusze zaczelo mnie dosc bolec;( wrocilam do domu, wzielam nospe i mam nadzieje ze wszystko u niego w porzadku. Kurcze... Musze sobie wbic do mozgu ze teraz trzeba sie oszczedzac.

11 na plusie w czasie ciąży - zazdroszczę! - Ja przytyłam 17 kg;) I teraz pewne będzie podobnie, choć chciałabym przytyć max 13 kg.... W ogóle jak zaszłam w ciąze, to mąż rzucił palenie. I tyliśmy razem on wystartował z wagi 72 kg (był taki sucharek). Jak byłam w 9 m-cu ciąży, to oboje byliśmy na plusie 17 kg (i ważył wtedy 89). Z tym, że ze mnie po porodzie wszystko zeszło, a mąż jeszcze przybrał dodatkowe 4 kg. I teraz mu dokuczam, że w tej ciąży pewnie będzie podobnie;) A chociaż tyle mojego;)

witam, pędzę do pracy ale jeszcze coś skrobnę:-)idę dzisiaj do lekarza, po południu.
Leczę się na niedoczynność prawie 3 lata, najpierw chodziłam na kasę chorych (wizyta co 3 miesiące a badania co pół roku:szok:- bo jak stwierdził lekarz "nie ma sensu częściej)i tak doprowadził poziom mojego tsh do 3x norma. Teraz chodzę prywatnie (badania kosztują ale robię je raz w miesiącu)raz w miesiącu i dzięki temu pewnie odrazu udało się zajść w ciążę. lekarz kazał pobadać też inne rzeczy, miałam wysoką prolaktynę, mówił odrazu że nie zaszłabym w ciążę. A tak to najpierw unormował mi wszystko, jeden cykl staranek i się udało, także można. Chodzę do endo-gin.
Miłego dzionka (dla mnie stresujący przed wizytą:szok:):-)

Ulkan może Twój syndrom kuwady miał :-)
Moja siostra 10 kg w ciąży przybrała ale Ona miała dużo problemów i stresu podczas ciąży i cały czas biegunkę.
Jula27 będę trzymała mocno kciuki, daj znać jak po :-). Wierzę, że się stresujesz bo ja też i różne głupie myśli do głowy mi przychodzą.
Jotka odpoczywać więcej trzeba :-)

Ja w 1 ciąży schudłam 10kg przez pierwszy miesiąc a potem nabrałam 15-16...czyli prawie nic:)

Słuchajcie, miewacie te bóle na @? Nawet silniejsze? Bo mnie znowu trzyma i się bardzo martwię:(

Dzień dobry w ten pochmurny dzień. U Was też tak pada jak u mnie? Nic się od rana nie chce przez tą pogodę, najlepiej z wyra nie wychodzić :) I zaraz tam wracam :)
Wpadłam Wam tylko napisać, że jak dalej będą mnie nawiedzały takie sny jak mam teraz to chyba wogóle się spać nie będę kładła... Przede wszystkim od kilki nocy śnią mi się myszy... Fuj. A dziś dodatkowo mi się śniło, że zaczełam krwawić, ale poszłam do mojego gina do domu i stwierdziłam, że nie poroniłam ale mam silne krwawienia... W Ogóle aż mi się nie chce tego snu wspominać... Eh. Mam nadzieję, że nie będą one jakieś prorocze. A do tego wszystkiego co noc dochodzą sny erotyczne. Czytałam, że w ciąży to normalne, że się takie sny pojawiają, ale ileż można, co noc? :P
Heh... spadam spowrotem do wyra ale już nie będę spała :PP

Corazon
zdarza mi się, że brzuszek zaboli jak na @. Podobno to normalne bo wszystko tam się zmienia, rozciąga itp... Więc póki nie boli mocno to się nie martw.

Corazon, to jak jak :) dzisiaj jadę gnębić moją gin co z moim wysokim progesteronem...

Co do bólu, też czasem czuję jakby ukłucie w jajniku, nie jest bardzo bolesne ale przeszkadza. Na początku oczywiście podejrzewałam ciążę pozamaciczną, ale potem zaczął kłuć drugi jajnik, więc olałam to

reklama
Corazon mnie tez pobolewa ale to normalne... nie przejmuje sie bólem bo jest do wytrzymania.. :)
Pracuje i funkcjonuje normalnie. Staram sie tylko nie podnosić cięzkich rzeczy.
A tak poza tym dziś wcześniej wstałam, bo męzus z pracy wrócił po północy :( wiec zlitowałam się nad nim i wyszłam z naszym psiakiem. Mama mi zrobiła śniadanie...od kąd wie to ciągle zjedz to zjedz tamto, uważaj na siebie bo 3 pierwsze miesiace najwaznijesze. Z jednej strony fajnie, ale z 2 nigdy nie rozmawiałysmy o tychtematach wiec jest troche zestresowana... Mówi ze bedzie dobrze :) bym sie niczym nie martwiła.
Pozdrawiam i życze miłego dnia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry