reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2013

u nas k dziecko dostaje w noge zaraz po porodzie, a pozniej nie kaza podawac. a wit D po 2 tygodniach, rano dlatego ze moze dzialas zle na zoladek w pierwszych miesiacach zycia wiec lepiej nie miec przesrane w nocy :-D

reklama
dzięki dziewczyny
u mnie na wypisie pisze że właśnie D i K od 8 doby życia, jutro D jedzie kupić witaminki

i właśnie że K tylko przy karmieniu piersią i się zastanawiam, bo mała głównie na piersi, ale jednak zdarza się czasem że mm dostanie

truskaffka - Jasiek tez praktycznie tylko na piersi, czasem dostanie jakieś 30 ml mm, więc w porównaniu do tego co wyciagnie przez cały dzień to nie jest dużo i ja podaję K+D... akurat mam kupione połączone, więc tak daję... ja daję w dzień, czasem przed południem, czasem po, jakoś problemów nie ma....

Deizzi - ciesze się, że chrzest sie udał i młody taki grzeczny ;) no i ze sam w łózeczku zaspyia :-)

Królowa - współczuje porodu - naprawdę się nacierpiałas kochana....
ale powiem Ci, że moja znajoma miala własnie vacuum przy pierwszym porodzie, a drugie urodziła naturalnie bez żadnych problemów... ale wcale Ci sie nie dziwię, że rozważasz cc....
mam nadzieję, że na fajną pediatre traficie.... i dobrze, że zółtaczka schodzi ;)

ja staram się czytac co u Was, ale z pisaniem kiepsko ;) chociaz dzisiaj udalo mi się roztroić - równocześnie karmiłam Jaśka, głaskałam Adama po plecach i odrabialam z Maja lekcje :-D fajnie było ;)
spadam spać spokojnej nocki kochane :tak:

ja daje wit K+D razem przed myciem. u mnie na wypisie w zaleceniech ze wit K nie podawac jesli dzienna dawka mleka modyfikowanego przekracza 250ml. pozatym poki co mam sporo wolnego czasu .
szew nie goi sie najlepiej. a w pt mama mi zdejmuje go

Z ciekawosci uzywacie liści kapusty???

u nas tylko wit D rano.
zukzon uzywalam w szpitalu jak mi cyce troche skamienialy. polozna mi dala zamrozone liscie:confused2:
moj maly przespal dzis w nocy 6 godz:szok:skoczylam na rowne nogi w nocy bo sie wystraszylam ze cos sie stalo:-(

Krolowa - kazdy lekarz mowi co innego. Mój mi powiedział, że mam karmić na żądanie. Nie musi być co 3 godziny, może być co godzinę albo co 6 - wtedy kiedy mały jest głodny. U nas częściej jest co godzinę:D Ale to dlatego, że tak jak u Truskaffki, Filip traktuje cycka jak smoczek i jeszcze sie denerwuje, bo mu za duzo mleka z niego leci, a on chce tylko pomlaskać a nie jesc:)

Mam problem z usypianiem młodego. Jak nie czuje mojej ręki, to w ogóle nie chce spać:| Nie wiem jak mam go do łóżeczka przyzwyczaić:|

A co do pampersów - Filip też miał uczulenie na te zielone - potwierdzam - białe są rewelacyjne: Teraz mamy jeszcze z belli większy rozmiar i też jestem zadowolona a pupa nieodparzona:D

Noelka znm ten bol czekania nic tylo nerwy kiedy wreszcie. No ale za dwa dni juz bedziesz po :)
Natalia tez mam ten problem. Alex chce byc non stop na rekach za dnia nie spi wcale a mowia ze noworodki spia. Ob nic tylko jape drze jak go klade juz mam powoli dosc a jeszcze jestem u mojej mamy i opiekuje sie bratanicami bo moja mama trafila wczoraj do szpitala i dzieci same zostaly. Jestem już padnieta ><

reklama
Do góry