hejka
za nami superowy weekend z przyjaciółmi, dzieciaki obdarowane, radości masa;-)
nawet ja od mężula dostałam lizaka w kształcie serducha
widzę temat kapieli i planu dnia na tapecie
u nas małą ( i wcześniej małego) kąpie D, Matika początkowo kąpał u niego w pokoju. Małą od początku w łazience- wanienka w wannie, ja małą rozbieram, przenoszę golutką owiniętą w ręcznik do łazienki, D ją kąpie-klęcząc przy wannie, ja w tym czasie szykuję ubranko na noc itd jak mała jest gotowa do wyjścia z wanny to ją od D przejmuję, przygotowuję do spania, D wtedy mleko szykuje, potem karmienie i spanie. Także mam sporą pomoc od D, ale wiem że jakby go nie było, to też dalibyśmy radę także spokojnie
Królowa sama zobaczysz jak szybko się ogarniesz w nowej sytuacji
a plan dnia wygląda tak, mała wstaje ok 8-9, jedzenie, przebieranie, zabawa, i ok 10-11 idzie spać do ok 12-14, jedzenie, przebieranie i albo idziemy po Matika do przedszkola i przy okazji spacer zaliczamy, albo mała się bawi aż znów idzie na drzemkę w okolicach 15-16 śpi do ok 17 (tu zależy o której wstanie -jak przed 17 to jeszcze w okolicach 18 idzie na krótką drzemkę, jak po 17 to już do wieczora nie śpi) kąpiel o 19:00-19:30, ok 20 jedzenie i czasem od razu zasypia, a czasem jeszcze trochę leży, gada i zasypia ok 21. Pobudka w nocy zazwyczaj jedna ok 6ej (czasem dwie- ok 4 i potem ok 7)
Jak jest brzydko to siedzimy w domu, ale jak jest ładnie to poza spacerem kiedy idziemy po Matika, podczas aktywności małej siedzimy też trochę w ogródku przy domu
Deizzi buziak dla syneczka za waszą studnióweczkę

DD
pozdrawiam mamuśki i dla wszystkich dzieciaków spóźnione ale wielkie MMMMMUUUUUUUŁŁLLLŁŁŁAAAAAaaaaaaa na dzień dziecka :****