reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kobietki, a jak wspominacie to badanie, gdzie trzeba bylo wypic rozwtor glukozy?
Czy to jest na prawde takie starszne? Slyszalam, ze czasem czlowiek zle sie caly dzien po tym czuje - jest sie czego bac?

Nie lubię słodyczy, a badanie przetrwałam bez problemu... Nie nastawiaj się negatywnie:):)

A co powiecie na ten przesad że jeśli jesteś w ciazy to nie możesz być chrzestna bo Twoje dziecko będzie zazdrosne i urodzi się ciężko chore? Xd
Przesądy... Ja wierzę w Boga, a nie przesądy :) Jeszcze strasznie mnie irytują czerwone wstążeczki czy tam kokardki przy wózkach... Naprawdę? Ktoś w to wierzy?

Może tym razem będzie lepiej i nie będzie się tak udzielać ?
Ona to taki typ. Lubi zyc czyims zyciem czego ja nienawidze..
Ale ona sobie a ja sobie ;-) zlewam ją.
Mój kalendarzyk miesiączkowy do mnie przemawia,że zapomniałam wprowadzić miesiączkę [emoji23]Zobacz załącznik 892833
Mozna zmienic na opcje "ciąża"

No wlasnie teraz przy następnym poście zobaczyłam,a u nas wysylaja sami polozne nigdy nie daja wyboru,jaka ma termin wolny taka przyjdzie
U nas jest kilka przychodni. Córke zapisywalam do takiej gdzie jest tylko jedna polozna ktora przyszla raz i kazala dzwonic jak bedzie jeszcze potrzebna.
Teraz zapisze do innej przychodni bo w tamtej co córka była zapisana brakuje lekarzy i wieczny problem i ją przepisałam.

Kobietki, a jak wspominacie to badanie, gdzie trzeba bylo wypic rozwtor glukozy?
Czy to jest na prawde takie starszne? Slyszalam, ze czasem czlowiek zle sie caly dzien po tym czuje - jest sie czego bac?
Taki mega słodki sprite (jak kupisz cytrynową albo wcisniesz cytryne ale to nie wszedzie sie zgadzają).
Ja mialam lekki zjazd i mnie muliło ale nie byłi tak źle ;p
Pytam, bo juz sie zastanawiam, czy jest opcja, zeby po tym wrocic normalnie do pracy, czy jednak lepiej zglosic w firmie, ze nie bedzie mnie caly dzien...
Ja w ogole nie lubie nic slodkiego (ze slodkiego to najlepsza dla mnie jest kielbasa! :laugh2:), wiec nie wiem, jak ja dam rade to wypic.

Slyszalam o jakims triku z dodaniem soku z cytryny - czy ktos stosowal / slyszal?
to zalezy od laboratorium ;) lepiej zapytac.
D pier pobiora przed wypiciem pozniej dwie godziny czekasz i kolejny raz pobieraja krew i koniec
U mnie na czczo po 1 godzinie i pozniej po 2 godzinach
Ta glukoza to sie samemu chyba kupuje w aptece czy jak, bo juz zapomniałam?
Zalezy gdzie. Ja musialam kupic. Kubeczek i wode mi dali.
Cześć dziewczyny. Chciałabym dołączyć:)
Wczoraj byłam na badaniu genetycznym w usg wszystko było w porządku, zostały tylko wyniki pappa. Wcześniej nie pisałam bo bałam się ze długo tu nie zostanę i nie chciałam zapeszyć;)
Mam nadzieje że mnie przyjmiecie.
PS. W pierwszej ciąży też podglądałam forum i powiem że to bardzo przydatna rzecz. wielu rzeczy się dowiedziałam szczególnie jeśli chodzi o wyprawkę i powiem szczerze, ze tak byłam przygotowana ze nic mnie nie zaskoczyło. Doświadczenie innych mam-bezcenne;)
Witaj :) ja tez cenie sobie rady i doswiadczenie z forum mimo ze jedno dziecie już mam ;)
A co powiecie na ten przesad że jeśli jesteś w ciazy to nie możesz być chrzestna bo Twoje dziecko będzie zazdrosne i urodzi się ciężko chore? Xd
Ja mialam byc ale jak kolezanka sie dowiedziala o ciazy to sama przeprosila i powiedziala ze tak to nie..
U mnie była śmieszna sytuacja z tym bocianem bo jak dowiedziałam się że jestem w ciąży i za kilka dni jechałam do taty. U niego w tym dniu akurat usiadł bocian na kominie. Sąsiedzi się śmiali, że dziecko mu przyniesie, a tu ja wpadam z nowina że jestem w ciąży. Taki zbieg okoliczności [emoji57]
Mnie niedawno przesladowaly bociany xD to chyba jedyne w co wierzę bo przy córce też tak było xP
Być chrzestna.... przecież nie wolno odmawiać... Dziewczyny zlitujcie się... wy wierzycie w te zabobony i przesądy?? Nie wierzę w żadne...
Ja tam bym odmowila gdybym uznala ze tak będzie lepiej.
Dziś uświadomiłam sobie że ta wyprawka to wyniesie mnie kupę kasy ! W najzwyklejszym Pepco 1 body to 9 zł... a ja nie mam nic, ani ubranek, ani łóżeczka, ani wózka, kosmetyków nie mam NIC !!! Czemu ja durna wywalilam te ciuszki z piwnicy.... stały tyle czasu i nie przeszkadzały .... jestem załamana :sad::hmm:

Polecam paczki ubran na olx albo lumpeksy ;-) po 1zl ciuszki kupowałam

Hmm... Ja za tydzień mam cały pakiet badań i jest pośród nich glukoza. Ale tylko kubeczek na mocz położna kazała mi kupić... Myślicie, że tę glukozę też powinnam kupić?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry