Wiesz, mysle, ze kazda akywnosc jest dobra - spacery jak najbardziej! Sama duzo spacerowalam, jak nie moglam jeszcze wrocic na treningi.
Dla osoby calkiem poczatkujacej polecalabym joge - czesto mozna znalezc tzw joge z brzuszkiem, dedykowana dla kobiet w ciazy, choc na normalnych zajeciach jogi z reguly istnieje mozliwosc modyfikowania cwiczen pod kobiety w ciazy - wyszarczy poinformowac o fakcie bycia w ciazy instuktora.
Dla umiejacych plywac idealny jest rowniez basen - wzmacnia miesnie, odciaza kregoslup. Wedlug mojej gin generalnie nie ma zadnych przeciwskazan jesli o chodzi o basen dla ciezarnach - wrecz jest bardzo wskazany! - istnieje tylko jedna zasada aby zaczac w 2 trymestrze, poniewaz w 1 jestesmy bardziej narazone na infekcje, ktorych nie ma jak w 1 trymestrze leczyc. Aby sie dodatkowo chronic mozna zabierac ze soba specjalne preparaty do higieny intymnej i stosowac je przed i po skorzytsaniu z basenu.
Akurat moja aktywnosc - machanie ciezarami

- szczegolnie w ciazy dla wielu jest bardzo dziwnym pomyslem ale ja uwazam, ze po prostu trzeba sie wsluchac w swoje cialo i jesli wszytsko jest w porzadku, to robic to, co sprawia przyjemnosc, bo przeciez mowi sie, ze ciaza to nie choroba!