@Konwalijka89 aps, trabofilia to problemy z krzepliwoscia krwi, a nie immunologia. Masz haszimoto to powinnas brac steryd. Rozwoj tej ciazy wskazuje na problem z krzepliwoscia lub genetyka. Na ganetyke nic nie poradzisz. Na problemy z krzepliwoscia dostaniesz heparyne i urodzisz zdrowe dziecko. Jestem po 2 poronieniach i pelnej diagnostyce poronnej. Mam m in problem zakrzepowy i w podobny sposob stracilam 2 ciaze. Krew gestnieje, tworza sie skrzepy i dziecku zostaje odciety doplyw tlenu i pozywienia. Powoli niestety umiera. Bez diagnostyki nie podchodzilabym do kolejnej ciazy. Po 2 stratach przysluguje ci na nfz wizyta u genetyka z m i badanie kariotypow oraz mutacji mhtfr, vlaiden, pai, przeciw protrabinie. Skierowanie mozna wziac od rodzinnego. Gin moze cie wyslac do immunologa, ale oni zrobia ci okrojone badanie. Chcesz poznac pelna liste badan, to wejdz na watek ciaza po poronieniu, poronienia nawykowe leczenie immunologiczne, ciaze zakonczone sukcesem. Tam sa historie dziewczyn, ktorym sie udalo, lekarze zajmujacy sie poronieniami. Jest ich niewielu w polsce. Lista badan, leki jakie bralysmy. Przykro mi, ze skreslam twoje malenstwo. Szanse ma malenka, ale ma, wiec wierzyc trzeba do konca. Gdyby jednak sie nie udalo... wiesz juz co mozesz zrobic. Ja tez walcze o moje malenstwo i nie wiem, czy sie uda