• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Masaż szyjki macicy

Dla mnie ten ból przy masażu był gorszy niż przy skurczach tak jakby mi ktoś szyjkę wyrywał. Ja przy pierwszym porodzie też miałam problem z rozwarciem a przy drugim trafiłam na porodówkę w ostatniej chwili rozwarcie z niemal zerowego do 8 cm przez 5 godzin

reklama
Dla mnie np gorsze było badanie rozwarcia przy porodzie przez położne niż masaż szyjki. Zależy od tego jaki kto ma próg bólu

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie podczas pierwszego porodu jak położne badały rozwarcie też gwiazdy stawały w oczach, mówiłam poźniej do męża że wolałabym chyba żeby mi rzeźnik badał rozwarcie to byłoby delikatniej. Z kolei obawiam się że może to boleć jak pobieranie wymazu na gbs, w tej ciąży przy pobieraniu myślałam że zemdleję. Czułam jakby mi ktoś tam wsadził szpikulec do lodu i jeszcze nim poruszał. Co mnie dziwi, podczas pierwszej ciąży nie pamiętam żeby to pobieranie było aż tak bolesne.

Mnie podczas pierwszego porodu jak położne badały rozwarcie też gwiazdy stawały w oczach, mówiłam poźniej do męża że wolałabym chyba żeby mi rzeźnik badał rozwarcie to byłoby delikatniej. Z kolei obawiam się że może to boleć jak pobieranie wymazu na gbs, w tej ciąży przy pobieraniu myślałam że zemdleję. Czułam jakby mi ktoś tam wsadził szpikulec do lodu i jeszcze nim poruszał. Co mnie dziwi, podczas pierwszej ciąży nie pamiętam żeby to pobieranie było aż tak bolesne.

To chyba zalezy od lekarza i jaki jest delikatny pamiętam jak koleżanka mnie tym GBS straszyla ze będzie bolec a ja nawet nic nie poczulam :D lekko szczoteczka pobral i tyle nawet nie wiedzialam kiedy serio ;)

Co do masazu to ja nie miałam bo u mnie bardzo szybko rozwarcie na 8 sie zrobilo akurat w dzien terminu
mimo ze 1 dzidzius i pomijając ze ból porodowy skurcze i parte to horror ..badanie ma fotelu nic mnie nie bolalo tyle ze akurat parte mialam wiec nawet nie przypominam sobie tego..:D
Ale pamiętam jak lezalam na patologii z dwiema dziewczynami juz do porodu po terminie i miały masaz jednej szybko pomogl ale plakala z bolu a drugiej nic nie ruszylo wiec pewnie zależy

Ostatnia edycja:
A czy próbowałyście same jakiś sposobów na wywołanie porodu? Mi lekarz zalecił głaskanie brzuszka i masaż sutków, oczywiście współżycie ale z tym jest o tyle gorzej że nie zawsze jest czas (mąż pracuje na różne zmiany) i nie zawsze jest po prostu chęć.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry