reklama

Mazurskie mamy !!!

Cześć Kasiu
Fajnie że jesteś a co się stało kochana że Cie nie widziałam?

A ja już w łóżku byłam ale spać nie mogę i chodzę po domu jak nie wiem co,u mnie wszyscy już śpią i nie wiem co mam ze sobą począć a tak na początek to wzięłam czipsy i się obrżram heh

reklama
a...dziś dostałam coś takiego.....

Dlaczego płaczesz?

młody chłopiec zapytał swą mamę.

Ponieważ jestem kobietą, odpowiedziała mu.

Nie rozumiem, odpowiedział.

Ona go przytuliła i rzekła:

i nigdy się nie dowiesz, ale nie martw się to normalne...

Później chłopiec spytał swojego Ojca,

Dlaczego Mama płacze bez powodu?

Wszystkie kobiety płaczą bez powodu.

było to wszystko co mógł mu odpowiedzieć.

Mały chłopiec urósł i stał się mężczyzną i wciąż nie wiedział dlaczego
kobiety płaczą.

Nareszcie uklęknął złożył ręce i zapytał:

Boże... Dlaczego kobiety płaczą (tak łatwo)?

A Bóg mu odpowiedział...

Kiedy tworzyłem kobietę postanowiłem ją uczynić wyjątkową.

Stworzyłem jej ramiona na tyle silne by mogła dźwigać ciężar całego
świata!

Dałem jej nadzwyczajną siłę, pozwalającą jej rodzić dzieci jak również
znosić odrzucenie, spowodowane czasem przez jej własne dzieci!

Dałem jej stanowczość, która pozwala jej na opiekę nad rodziną i
przyjaciółmi.

Niestraszna jej choroba!

Stworzyłem ją wrażliwą, aby kochała wszystkie dzieci, nawet wtedy, gdy
jej własne ją bardzo skrzywdzą!

Dałem jej siłę, aby opiekowała się swoim mężem mimo jego wad, Zrobiłem
ją z żebra swego męża, tak, aby chroniła jego serce!

Dałem jej mądrość, aby wiedziała, że dobry mąż nigdy nie skrzywdzi swej
żony. Czasem jednak testuje jej siłę i wytrwałość żony w wierze w niego.

Synu, na sam koniec

Dałem jej również łzę do wypłakania. Jest to jej jedyna słabość!

Jeśli kiedyś zobaczysz, że płacze, powiedz jej jak bardzo ją kochasz i
jak wiele robi dla innych.

I jeśli nawet wciąż płacze, sprawiłeś, że poczuła się o wiele lepiej.

Ona jest wyjątkowa!!!

Kasiu to było bardzo melancholijne:tak: aż mi się łezka zakręciła (ja od ciąży zrobiiłam się taka płaczka i zostało mi to jeszcze do dziś;-))

a ja przez to, że jest mama to cały czas coś załatwiam z M (musimy wykorzystac babcię na maxa):-p aczkolwiek wiecie, ze mała jak mnie nie ma to jest płacząca i marudna i w drzwi wejściowe zerka???:confused: taki okruszek a już rozumny?/ a jak wejdę do domu to cała skacze z radości:-) i teraz wici-rozumici dlaczego na bb tak mało siedzę:-p

a czwartek to będziemy mialy zajefajny, co??
Liwka ja zapomniałam, że to tłusty czwartek:szok: ale się wkręciłyśmy:cool2: tylko wiesz co ja nie wiem czy przyjadę z wózkiem, bo moja to landara wielka i oprócz tego nie umiem go skłladać:-( czyli chyba ja dojadę po waszym spacerze:confused:
Martuś - ucz się ucz bo nauki to potęgi klucz:rofl2: (jak to slyszałam zawsze od mojej cioci, to wpadałam we wściekkłość:crazy::-p)
Kinguś jak znajdziesz tą najlepszą lustrzankę to wykorzystam twoją wiedzę, ponieważ ja M planuję w prezencie kupić lustrzankę (bo wiem że on bardzo by chciał) a nie mam zielonego pojęcia i wiedzy na ten temat, więc poczekam cwano co ty zakupisz i wtedy ja zerżnę od ciebie (o ile będzie mnie na to oczywiście stać;-))
Aga a jak tam Twoje zajęcia z angielskiego??
Kasia a ty dostaniesz OPR:angry: czemu to sie nie pisalo na bb i nie meldowało co się poczynia:wściekła/y::-D ja sie usprawiedliwiłam, a ty??? nu nu nu:-p

witam z ranka!

Spać coś nie mogę ale to pewnie przez te moje zakupy katalogowe, już sie doczekać nie mogę wizyty kuriera:-p
Dziś bede sie cały dzień nudziła:-( mąż pracuje a ja z Filipkiem.

tosika no widzisz jak ta twoja kruszyneczka jest za Tobą! :-)
a co do lustrzanki to narazie obserwuję,czytam i pewnie w przyszłym tygodniu kupimy:tak: dam Ci znać co wybrałam;-)
Jak narazie takie dwa mi sie podobają: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/olympus-e-520-i-ob.-14-42-i-40-150.html i http://www.cyfrowe.pl/aparaty/canon-eos-1000d-i-ob-18-55-ii-i-75-300.html

Miłego dnia
idę kawkę robić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka
U nas dziś ponownie piękna pogoda :-) zjemy śniadanko,troszkę ogarnę chatkę,zrobię obiadek a na obiadek udka pieczone z ziemniaczkami i surówką a potem będę czekała na męża aż przyjedzie z pracy i jedziemy z trójkę na zakupy heh :-) muszę Alankowi kupić piżamę,sobie kapcie i może skuszę się na kolczyki :-) a mąż jedzie kupić sobie hantle do ćwiczeń heh

Aga a jak tam Twoje zajęcia z angielskiego??

tosika a po woli do przodu,w tym tygodniu nie mamy zajęć bo szkoły pozamykane z powodu powiedzmy ferii.A ogólnie mam dużo zaległości bo tak jak pisałam wcześniej od samego początku mam do nadrobienia pół książki i jeszcze materiał który przerabiali jak ja byłam w Pl.Jest ciężko a za około 2 miesiące egzamin szok :szok:

Kinga no aparaciki - super :tak:
Marta przyjemnego pisania pracy.
Kasiu to pięknie co napisałaś :tak::-)

reklama
witajcie.
my od ranka sprzątanko robimy z Kubusiem.mały bardzo chce mi pomagać-np.wyjał z szuflady gąbkę do zmywania naczyń i szorował nią podłogę w kuchni :-)-albo jak wyciągałam pranie to znów te swoje wąchanie włączył-chodził ze swoimi skarpetkami i niuchał co chwila czy aby dobrze wyprane? :-D:tak:-potem wpadłana pomysł że pomoże mi miskę z praniem zanieść do pokoju-i twardo trzymał za krawędz miski aż doszliśmy do suszarki :happy:-a w dodatku zrobiła się z niego niezła papuga...wszystko papuguje!!!-wczoraj wieczorem Rufi zaczął szczekać-Kuba też swoje auauaua! albo nasladował tatę jak ta
ńczy.dziś widział w TV jak kobiety ćwiczyły...(jakieś zakupy MANGO) i on też ręce podnosił jak reszta.mąż śmiał się że mam go na aerobic zabrać to sobie mały poskacze.-wczoraj akurat byłam i w sali obok są prowadzone zajęcia tekwondo (czy jakoś tak?) -wiecie co?-----w szoku byłam jak tam taki mały kajtek może ze 3 latka śmigal w kimono i kopał nogami!!!!! :szok::rofl2:
gotuję mężusiowi fasolkę po bretońsku-wróci z pracy to :szok: wywali-już dawno mu nie gotowałam a bardzo uwielbia!!! :tak::-D
jadę dziś znów na zakupki-nadal nie mam prezenciku dla siostry-może Wy macie jakiś pomysł???
u naspogoda się zepsuła....było tak wiosennie ptaszki nam tu ćwiergoliły że szok -a teraz d.....blada znów pada śnieg!!! a ja tak już nie chcę zimy!!!! buuuu!!!

Aga-zazdroszczę Wam pogody-u nas się sknociła!!! buuuu!!!!

Kinga-wyglądaj wyglądaj na tego kuriera-a potem proszę fotkę za zamkn,wrzucić coś pozamawiała -najbardziej ten strój mnie interesi :-D:-D:-D:-D

Tosika-witaj w klubie płaczków-bo ja też jestem ryczek!!!! :tak:
a jeśli chodzi o uspr.mojej nieobecności -to powiem Ci kochaniutka że jakoś tak wyszło-psieplaśiam!!!!-nie gniewaj się :-D:tak: ale nie chciało mi się nic dosłownie!!!!

Marta???-jak tam praca???i jak Kubuś się ma?

Nineczka-????-zagineła gdzieś -czy ktoś wie gdzie ona się podziała????

Liwus-jak u was mija dzionek?co porabiacie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry