Meble dla swojej córeczki, i w zasadzie większość mebli do mieszkania kupowałam w Ikei. Zawsze myślałam, że jest dosyć drogą opcją, ale kiedy zrobiłam rekonesans wśród innych sklepów meblowych okazała się, o dziwo, jednym z tańszych. Dodatkowym plusem jest to, że ma ładne, funkcjonalne i nowoczesne mebelki, które nie tylko dobrze się prezentują, ale i mają wiele innowacyjnych rozwiązań ułatwiających życie. Żeby się tak jednak nie zagłębiać w peany na cześć Ikei, powiem też o jej wadach, bo i takie oczywiście posiada

. O ile meble są fajne i atrakcyjne cenowo, tak już niektóre akcesoria do najtańszych nie należą, choć nie reprezentują sobą niczego szczególnego. Sprawa nie ma się najlepiej również z transportem. Koleżanka, która mieszka 5 minut od Ikei, wzięła sobie ich przewóz sądząc, że nie zapłaci przecież dużo za tak krótką trasę i okazało się, że pan zażyczył sobie aż 200zł! Polecam rozejrzeć się więc za inną
firmą transportową lub skorzystać z usług panów, którzy kręcą się po sklepie i proponują tańszy przewóz.