Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Ja córcię rodziłam "klasycznie" na porodówce i po godzinie od porodu szłam brać prysznic
Każdy poród jest inny i każda z nas inaczej go przechodzi
Ja szłam z nastawieniem że skoro tyle kobiet urodziło to ja tez dam radę
Jeśli chodzi o poród w wodzie to moja koleżanka rodziła w ten sposób i jesli nie ma żadnych przeciwskazań ani komplikacji to jest on dobrym rozwiązaniem
Ona miała co i rusz wymienianą wodę - rodziła w Pucku
Była z tego porodu bardzo zadowolona
hej
znalazlam troche filmikow ..porodow w wodzie zobaczcie sobie wydaje mi sie ze niektore naprawde super....
powoli przekomuje meza......
ja bardzo chce ale kolezanka mi mowila cos o minusach.....i ze jej trzy kolezanki probowaly a i tak ladowaly na lozku bo cos nieszlo boje sie tego czy to nie bedzie ryzykowne?
ale bardzo bym chciala.... mamamatysia powiedz czy Twoj porod byl podobny jak na ktoryms z filmow ?
pozdrawiam Ciąża - naturalny poród w wodzie. Film - poród w wodzie.
witam kochane a ja trochę inaczej miałam mżliwość rodzenia w wodzie ale zapytałam położne i lekarkę czy warto itp owszem powiedziały mi że bóle są mniej odczówalne że dziecko przychodzi na świat spokojniej bez szoku bo z wody do wody ale powiedzieli mi też o minusach np poród jest dużo dłuższy jest zimno kobiecie jak wychodzi z wody niektóre kobiety krępuje nagość itp i zdecydowałam się jednak na zwykły poród urodziłam w 2 godziny od przyjazdu do szpitala a obok mnie rodziła dziewczyna w wodzie (w sali obok) na początku jej tego zazdrościłam do czasu miałyśmy przyjemność spotkać się na noworodkach i rozmawiałyśmy rodziła 42 godziny i tak w sumie urodziła "na sucho" zmarzła poród trwał strasznie długo lekarze powiedzieli jej że nie dlatego że takie miała predyspozycje ale dlatego że w wodzie......no i się przeziębiła nie mogła chodzić bo rodząc w wodzie ograniczano jej chodzenie nie wiem dziewczyny co lepsze bo ja wszystkie swoje porody miałam "na sucho" piszę to tylko po to by te które się nad tym zastanawiają znały zarówno plusy jak i minusy takiego porodu
wszystkim oczekującym na cud narodzin życzę szybkiego bezbolesnego i szczęśliwego rozpakowania bez względu na to którą metodę wybierzeciepozdrawiam
Krystynko mniej więcej tak to wygląda na ogół nie jest tak spokojnie ale każdy poród jest inny. Wiele zależy też od położnej. Słyszałam, że niektóre jeśli nie urodzisz w ciągu 15-20 min to każą ci przejść na łózko,brrrrr. A ja tez rodzę w wodzie:-).Infekcja mineła i mozemy sie szykować do urodzenia drugiej"rybki".A potem 8 tygodni po porodzie jak wszystko bedzie ok to ruszamy na nauke pływania dla niemowląt. Wczoraj dzwonilam i wszystkiego sie dowiedziałam.Juz nie mogę sie doczekać;-).A na razie siedzę i szukam leżaczka dla Filipka:-)
Kochana Malinko ja rodziłam starszaka wodzie w grudniu gdzie za oknem temperatura wynosiła "-20 stopni"(nie zmarzłam)do tego w szpitalu nie było ciepłej wody i kochane położne grzały wodę trzema czajnikami elektrycznymi(bez przerwy przez 40 min).Matiego urodziłam w 40 min(tyle byłam w wodzie)tylko dlatego, że główka mu się cofała 5 razy.Czasem jest tak, że poród na sucho trwa 20 min a czasem 40 godz, nawet cesarki mogą trwa kilka jak są powiklania.Poprostu każdy poród, kazda ciąza jest inna.Zyczę Wam kochane Cięzarówki by asze porody były szybkie obojętnie czy w wodzie czy "na lądzie"
hej
mamamatysia ciesze sie bardzo ze jednak mozesz rodzic w wodzie zwlaszcza ze tak bardzo chcialas!!!!
a to prawda ze jest zimno i dlugo?
bo ja czytalam wrecz przeciwnie ze jest szybciej ale czy zimno to nie wiem.....
aha i tez jestem wlasnie na etapie wyboru lezaczka
chcialam hustawke ale maz woli lezaczek to bedzie lezaczek taki bujaczek najlepije...
pozdrawiam
jak masz jakies fajne linki to mi wyslij prosze
huśtawka jest świetna ale droga i potrzebuje masy miejsca...ja na przykład nie mam tyle miejsca w domu
Fisher Price mam ...i polecam z racji tego ze jest to leżaczek dla dziecka do 18 kg, a ostatni leżaczek mimo iż przepiękny , dzwiga maleństwa tylko do 9 kg...więc króciutko.
Ja jestem za Fisher Price