Swoją drogą ciekawe dlaczego te bez olejów są na receptę... DevikapWitamina d na olejach też potrafi wywoływać problemy z brzuchem i kupą. Jaką wam przepisał lekarz?
reklama
Mamy spróbować kozie w pierwszej kolejności przez 2 tygodnie. Głównie dlatego, że tamto mleko jest po prostu niedobre, a może nie ma takiej potrzeby, żeby je podawać... na pewno jeśli nie będzie poprawy to skonsultuje się z lekarzem, ale trzeba poczekać. Póki co widzę po wynikach, że ma wysoka ferrytyne. Może stać problemy z brzuszkiem...Zapewne dostaliście Devikap, bo to najpopularniejsza witamina D3 jaką przepisują pediatrzy - i słusznie, bo ona powinna być łagodna. Co do recepty, pediatra wypisze Wam jedynie na kilka puszek, aby móc mieć refundowane mleczko na stałe będziecie potrzebowali wizyty u alergologa i otrzymać zaświadczenie o tym, że dziecko jest uczulone, dopiero wtedy będą Wam regularnie wystawiać recepty... W każdym razie, jeżeli to jest nietolerancja/trudności z trawieniem białek mleka krowiego (bardziej niż laktozy na przykład) to nam pediatra powiedział, że w kozim mleku i tak występuje dokładnie ten sam alergen uczulający. Inny pediatra (przerobiliśmy 4 prywatnie i jednego na SOR-ze) powiedział, że często najmłodsi pacjenci w pierwszych miesiącach na kozim mleku kiepsko się czują i od jakiegoś czasu już wcale nie zaleca.
No, to prawda, śmierdzi okrutnie, nawet nie odważę się go spróbować. Swoją drogą, jak wylewam niedojedzone resztki z butelek to już naprawdę nie ma się co dziwić, że w jelitach są rewolucje...Mamy spróbować kozie w pierwszej kolejności przez 2 tygodnie. Głównie dlatego, że tamto mleko jest po prostu niedobre, a może nie ma takiej potrzeby, żeby je podawać... na pewno jeśli nie będzie poprawy to skonsultuje się z lekarzem, ale trzeba poczekać. Póki co widzę po wynikach, że ma wysoka ferrytyne. Może stać problemy z brzuszkiem...
jasani
Fanka BB :)
One nie są bez olejów. Witamina D rozpuszcza się w olejach więc musi być tak podana.Swoją drogą ciekawe dlaczego te bez olejów są na receptę... Devikap
Odświeżam temat, zeby nie zakładać juz nowego. Znów proszę was o poradę. Syn ma prawie 6 miesięcy, dostaje samo mm Capri Care. Do tej pory zmagaliśmy sie z twardymi kupami dość dlugi czas. Lekarz przepisał nam dicopeg i tribudat. Pomogło. W porozumieniu zaczęłam odstawiać wszystko powoli. Od 3 dni nie dostaje juz nic z tych rzeczy. Jeszcze w niedziele zrobił kupę żółta jak jajecznica(co sie u nas nie zdarzało). A od wczoraj robi zielone bardziej wodniste ze śluzem. No i spina sie przy tym i puszcza bąki. Juz nie wiem co jest grane. Naszego lekarza nie ma teraz. Nie wiem czy to kwestia odstawienia tych leków? Szukać lekarza innego na cito?
Lady Loka
Odświeżam temat, zeby nie zakładać juz nowego. Znów proszę was o poradę. Syn ma prawie 6 miesięcy, dostaje samo mm Capri Care. Do tej pory zmagaliśmy sie z twardymi kupami dość dlugi czas. Lekarz przepisał nam dicopeg i tribudat. Pomogło. W porozumieniu zaczęłam odstawiać wszystko powoli. Od 3 dni nie dostaje juz nic z tych rzeczy. Jeszcze w niedziele zrobił kupę żółta jak jajecznica(co sie u nas nie zdarzało). A od wczoraj robi zielone bardziej wodniste ze śluzem. No i spina sie przy tym i puszcza bąki. Juz nie wiem co jest grane. Naszego lekarza nie ma teraz. Nie wiem czy to kwestia odstawienia tych leków? Szukać lekarza innego na cito?
Załączniki
Lady Loka
Tak szczerze to ja nie wiem czy masz co konsultować. Dopóki nie ma krwi, to ja bym się nie stresowała za bardzo.Ok, przeglądałam kupki na hafija też i nijak mi to nie pasujeposzukam jakiegoś lekarza na dziś i skonsultuje
Mnie pierwsze lato z dzieckiem też w tej kwestii stresowało, bo te kupy były takie niespecjalne, ale własnie mi wszyscy mówili, żeby reagować jak jest krew, a krwi nigdy nie było.
No właśnie nie jestem co do tego przekonana, zeby to konsultować a jednak trochę sie martwieTak szczerze to ja nie wiem czy masz co konsultować. Dopóki nie ma krwi, to ja bym się nie stresowała za bardzo.
Mnie pierwsze lato z dzieckiem też w tej kwestii stresowało, bo te kupy były takie niespecjalne, ale własnie mi wszyscy mówili, żeby reagować jak jest krew, a krwi nigdy nie było.

reklama
Lady Loka
Zeszłaś z supli, to zawsze moze mieć wpływ.No właśnie nie jestem co do tego przekonana, zeby to konsultować a jednak trochę sie martwiebo syn w sumie jest taki jak zawsze. Jest marudny, ale to już taki typ
Poczekaj na spokojniez przy okazji kolejnego szczepienia, jak i tak będziecie mieli wizytę, możesz o to zapytać. To nie jest coś, co wymaga szukania lekarza i umawiania wizyt na już.
Podziel się: