reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

jezeli chodzi o sniadanie to Alicja juz od chyba 2tyg je kanapki , codziennie cała duza kromka chleba z masłem i szynką z kurczaka i jak narazie jeszcze jej nie zbrzydło;-) czasami sparzonego pomidorka jej połoze ale malutko, na obiad zjada w 80% słoikowe jedzenie ale z kawałkami bo lubi sobie pomemlać hihihi
ostatnio kalafiorową z lanymi kluskami u tesciowej zjadła 250ml!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny a jak dajecie te kanapki dzieciaczkom. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić technicznie...
Ja urywam takie malutkie kawałeczki no może juz nawet nie takie małe Miłosz tak wprawił sie w zuciu że nawet wieksze kawałki nie sprawiaja mu problemów a przeciez nawet nie ma ząbków

No mije dziecko uwielbia tak jeść z ręki. I moge ją nakarmić i samej usiąść do posiłku a ona i tak się dopomni o nasze jedzenie! Śmiejemy się że jak piesek jest karmiona przy stole hihi

Dziewczyny a jaki ten chlebek dajecie? razowy? czy moze taki mięciutki bialutki - typu chałka?

Efe fajny link wkleiłas wczesniej - przynajmniej wiem że w miarę dobrze robię te zupki:-p
Nie dawałam tylko kaszki mannej do zupki - bo raz próbowałam z kukurydzianą i mi się grudy zrobiły tylko, musze jeszcze popróbować - bo to mozna dawać taka zwykłą kupioną w spożywczaku, no nie? a nie taka specjalną z bobovity np.:confused:

Ja daję chlebek jaki akurat mam i daję ze skórką. Jak Jagodzie skórka nie podchodzi to ją zwyczajnie zostawia. No i kroję na mniej więcej 8 kawałków. I ona uwielbia serek. Daję jej taki fajny patyczek-serek, normalnie może go jeść kilogramami.Ostatnio wcina sucharki, takie z lżejszych. A jak na chlebku jest masło to jest niejadalny, ale za to super się go rozsmarowuje w palcach.

jej wy ti o bułeczkach z masełkiem...no a moja tego nie może...
drogie mamy skazowców co dajecie dzieciaczkom z takich bardziej dorosłych rzeczy jak właśnie tu dziewczyny piszą??

reklama
No więc spróbowaliśmy dzisiaj dać Hani chleb z masłem. Pokroiłam na malutkie kawałeczki i okazało się że to jest niewypał. Hania brała całą garść kawałeczków, zamykała dłoń i... nie miała co jeść bo nic nie wystawało :) Ale jak dałam duży kawałek kromki to sama trzymała, sama sobie gryzła i bardzo jej smakowało :)

Do góry