reklama

Menu naszych dzieci

Ja uwielbiam widok Gabi z bułą. No powala mnie doszczętnie.
Ciotka kciuki zaciśnięte na maksa

U nas bardzo brzydka kupa po kalarepie. Ugotowana z marchewką ok ale surowa...

reklama
Rubi powodzenia!!! też mam nadzieje że jak najwiecej rzeczy Monia bedzie mogła jesc!!1
ja tez daje kalafior-akurat dzis troche nam podjadał z obiadu
w ogóle strasznie domaga się jedzenia tego co my - daje popróbowac niektóre rzeczy no ale tak żeby normalnie jadł to samo to nie bardzo...

dziewczyny a co myslicie o płatkach kukurydzianych?mysle aby zalac je mleczkiem modyfikowanym?
kurcze chce malej urozmaicic troche jedzenie,ale sama nie wiem co jej dawać
dostaje,mleczko,bułke z masłem,jabłuszko z biszkoptem,chrupy,obiadki-słoiczki,a dzis spróbowała paróweczke z gerera, po danonku uczulenie,po bananie też,kaszek nie chce jeść:( troszke truskawki spróbowała,jak narazie uczulenia nie widać:)

no ja też jakoś nie mogę się przełamać do podawania małej naszego jedzenia
choć na około mnie ludzie już w tym wieku dawno torty dzieciom dawali
a ja jakaś inna jestem
ale przeżyje

co do śniadań też nie mam pomysłów już
kasza manna na wodzie + mleko modyfikowane + jakiś owoc (jabłko, banan itp.)
cała moja twórczość w tym zakresie

podajecie swoje bo mi dziecko utraci wiarę w zdolności kulinarne matki

Bartek bardzo lubi płatki kukurydziane ale na razie na sucho wcinał takie świezo otwarte-pychota:)i tez myslałam żeby mu z mlekiem robić w ramach urozmaicenia(kiedyś spróbowałam ale się troche krztusil nimi jeszcze, teraz juz sie nei krztusi wiec trzeba powtóryszc)

Efe spróbuj dać Gabi np. płatki orkiszowe (ugotowane na miękko) z jakimś owockiem - moja wcina aż miło; u nas w sumie tez tylko kilka opcji na śniadanka: owsianka z owocem, płatki orkiszowe z owocem, k. manna z owocem, czasem kaszka smakowa Bobovity, jak uda mi się zrobić wczesniej to kleik ryżowy (taki robiony przeze mnie) z owocem;
owocki podaję różnie - suszone (wczesniej namoczone chwilę albo zalane wrzątkiem) albo starte jabłko, do tego rodzynki - jakoś łączę, żeby pasowało smakowo:)
jak czytam jak niektore bąble wcinają już kanapeczki to uwierzyć mi trudno - moja owszem, pobawi się chętnie, ale jak wyczuje, że to się w ustach samo nie rozpływa, to jest plucie na odległość;

Efe- dawalas jajecznice??
Przygotowuje ja z pomidorem , ktorego obieram ze skory i wywalam nasiona, troche szczypiorku i albo na masle bez soli albo na wodzie lub na oleju z oliwek smarze. Dodaje troche startego zoltego sera. Mlody uwelbia!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry