reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Dziewczyny a powiedzcie czy mozna od razu wprowadzic taki grafik karmień że:
-mleko
-obiadek (słoik )
-soczek
-mleko
-deserek
-kaszka

Czy na razie tylko słoiczek wprowadzić a z kaszką jeszcze poczekac??

reklama
pochodziłam dzisiaj po sklepach w poszukiwaniu kaszek na mleku, takich ja w Polsce nestle mleczno-ryżowa i nie znalazłam! Do wszystkich tego typu trzeba dodać tak jak pisze mleko któro zwykle sie uzywa! I niech mi teraz ktoś powie jak ja mam dodac mleko z cycka jak nie mogę odciągnąć, a z zamrażarki mi szkoda bo kilka razy próbowałam i Jagoda nie chciała takiej kaszki na moim mleku jeść! Może któraś z angielskich mam coś doradzi, bo nie wiem z jakim mam mlekiem mieszać tyle ich jest i te numerki na nich!
Pozatym widzę że nie ma zbyt wiele a właściwie prawie wcale przecierów warzywnych bez mięska! I jeszcze to że jako pierwszy krok proponują papke z płatków owsianych z owocami! NA POMOC!!! Ja chcę do Polski!

Ja nie kupuje kaszek ale baby rice(kleik). Mozesz to zrobic na wodzie lub mleku. Baby rice dostepny jest 2 firm Cow and Gate i Hipp. Mleko , jesli juz modyfikowane to proponuje Cow and Gate Comfort 1- lagodne dla brzuszka!
Food by stage of development: first weaning - Cow & Gate
Jest jeszcze Organix firma. Ona ma tez baby rice rowniez z dodatkiem owocow. Tez od 4 miesiaca.
Kaszek nie znajdziesz tu. Kaszki ma Gerber w Pl, ale tu w UK nie przeszedl testow jakosciowych i nie zostal wprowadzony na rynek angielski!!!Jest tylko w Rosji, Polsce i USA!!!
Faktycznie, duzo tu potraw z mieskiem ale zaznaczone , ze od 6 miesiaca.
Cow and Gate i Hipp ma produkty bezmiesne.

Ostatnia edycja:
Od razu raczej nie.Nie wiem czy Twój mały wytrzyma od razu 2 posiłki bezmleczne.
Ok. dziękuje za odpowiedź :-)
W takim razie na razie spróbuję z marchewką :tak:
I tak nie wiadomo czy będzie umiał jeść z łyżeczki bo jak Mu pustą łyżeczke podstawiam to nie otwiera nawet dzióbka :-D
Kaszkę na razie sobie podaruję.

A czy któraś z Was próbowała te słoiczki z Rossmanna??
Chyba Babydream czy cos takiego?? :-):tak:

MonikaZ dziękuję za info, faktycznie baby rice znalazłam, ale nie wiedziałam z czym mieszać, sprubuję z comfort 1jak radzisz bo z woda jakos nie bardzo...
Z organixa kupiłam pyszny mix mango, jabłko z kleikiem, mała zjadła kubeczek na raz i krzyczała o wiecej.

Ostatnia edycja:
Ok. dziękuje za odpowiedź :-)
W takim razie na razie spróbuję z marchewką :tak:
I tak nie wiadomo czy będzie umiał jeść z łyżeczki bo jak Mu pustą łyżeczke podstawiam to nie otwiera nawet dzióbka :-D
Kaszkę na razie sobie podaruję.

Na watku regionalnym piszą dziewczyny ,że kupują tylko nie wszystkie podchodzą dzieciakom .Z humany jeszcze se chwalą ale ja je widziałam tylko w Almie

Dziewczyny a powiedzcie czy mozna od razu wprowadzic taki grafik karmień że:
-mleko
-obiadek (słoik )
-soczek
-mleko
-deserek
-kaszka

Czy na razie tylko słoiczek wprowadzić a z kaszką jeszcze poczekac??

Ponieważ moja mała to głodomor dostawała kleik już wczesniej. Teraz doszedł słoiczek.

Jeśli Twój szkrab ładnie śpi w nocy, zacznija tak jak dziewczyny radzą od jednego dania bezmlecznego (choć ja kleik na mleku modyfikowanym robie)

Cenowo wyglądają podobnie jak znane marki dlatego nie ryzykowałam. Ale jak wypróbujecie dajcie znać :tak:

MonikaZ dziękuję za info, faktycznie baby rice znalazłam, ale nie wiedziałam z czym mieszać, sprubuję z comfort 1jak radzisz bo z woda jakos nie bardzo...
Z organixa kupiłam pyszny mix mango, jabłko z kleikiem, mała zjadła kubeczek na raz i krzyczała o wiecej.

Nie ma za co Miranda. W zasadzie Organix to najdrozsza firma ale wszystko co robia jest faktycznie smaczne. Podoba mi sie to w UK, ze aby jakis produkt dla dzieci mogl trafic na rynek musi spelniac pewne wymagania tj. brak cukru , soli, miodu , zadnych zabarwiaczy, glutenu...i wszystko do ROKU...w przeciwienstwie do polskich firm w ktorych niektore dania, deserki sa naszpikowane cukrem.
Czytalam dzis sklad kaszki Bobovity- po 4 miesiacu!!! Nie dziwie sie, ze jest opinia, ze dzieci tyja po kaszkach...cukru tam sporo no i te niby owoce to tylko jakies zwiazki smakowe...uwazam ze lepiej kupic cos mlecznego i smemu dodac owoce..
I podejscie do zywienia tez inne. Nie ma mowy o dodawaniu kaszki czy kleiku do mleka i podawanie tego z butelki. Radza, ze lepiej lyzka, aby nauczyc malca wlasnie poprawnego jedzenia.
Fakt, spotyka sie tu w UK mimo wszystko pewnie duzo czesciej 4latka w wozku ze smoczkiem w buzi i w rece butelka mleka...taki maly paradoks :)

Ostatnia edycja:
reklama
Karincia, ale słoiczki innych firm dla dzieci są też po 2,19 :))) wystarczy poszukać często sa promocje. Ja ostatnio płaciłam 2,29 o Rossmanie nawet nigdy nie myślałam.
My dziś jadłyśmy jabłko :))) mina krzywa u Oliwii jakbym jej cytrynę dawała :)))
Ciekawe jak będzie jutro :)))

Do góry