reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

moja mala gustuje w hippie i gerberze:-D
marchewke wcinalaze smakiem... marchewkowa z ryzem tez ale co sobie upodobala to mlode marchewki z ziemniakami...nie mapo tym zadnych klopotow ni zje caly sloik na raz:-D
soki nie bardzo bo ma odruch wymiotny... woli herbatke:-D:-D:-D
a owoce od jutra... bo wiem ze na obiadek nie ma alergii... wiec teraz testujemy owoc:-D:-D:-D

reklama
ja daję od kilku dni Marcelowi coś więcej niż tylko cyca i idzie nam super
mały cfaniak pochłania z łyżki bardzo ładnie :))
wczoraj i dziś marchewka + ziemniak , zupka mojej roboty :)) mamy własne marchewki a ziemniaki od znajomego więc mogę dawać bez zastrzeżeń
jabłko jadł też swojskie a dziś poszedł słoik hipp i też wcinał ładnie :))
no i jest fajniejszy odkąd daję mu coś więcej mniej maluda, moje dziecię dorasta :-D

ja tez zauważyłam,że odkąd daje małej coś wiecej niz pierś to mała jest bardziej spokojna,wesoła itp
chciałam zacząć od marchewki,ale niestety nie udało sie nam nigdzie jej zakupić i dopiero jutro maż poszuka gdzieś dalej,ale jabłuszko jej bardzo smakuje

ja zdecydowanie musze cos wprowadzic innego niz mleko bo mi sie Adas od kilku nocy budzi co 2 godziny :baffled: a przesypial spokojnie 5-6
z wygody chcialam z tym wprowadzaniem zaczekac tak dlugo jak sie da ale juz duzej nie ma co zwlekac
dzis wzrokiem mnie zabijal jak jadlam jablko, dalam mu do polizania to nie chcial sie oderwac- zaczynam wiec od jablka
jutro jakis sloiczek zakupie
miseczke i specjalne lyzeczki mi przyjda na dniach- wiec na poczatek mam lyzeczke do lekarstw
dzis kupie sliniak na ebayu i mozemy zaczynac

a mam pytanie- koniecznie musze dawac cos do picia (soczek, wode):confused:
a wy kiedy dajecie-i w czym?

Mewa ja soczek dopiero od przedwczoraj daje. Wcześniej nie. Myślę, że jak kto chce.
Moja jabłko wcina tylko z gerbera soczki też. Gruszka z jabłkiem tez smakuje :). W środę jabłko dynia i następnie po tygodniu ziemniak dynia :-) jak nie będzie alergii.

Ja do picia daję głównie wodę bo młoda na soczki jest nie bardzo chętna. I podaję jej między posiłkami i do posiłków. Jak chce to pije a jak nie chce to odrzuca butelkę.

Ja rowniez zaczelam wprowadzac inne jedzonko niz mleko. I tak - dostal marchewke i nie bylo zadnych problemow. Teraz dalam jabuszko i wyskoczyla wysypka. Dodam, ze nie kupuje sloiczkow a jabuszko uparzylam i ugotowalam, i kurka nie wiem czy to od tego jablka moze byc?? Wiem , ze kilkoro maluszkow mialo reakcje alergiczna . Jak ona przebiegala u Was? I czy stosowalyscie jakies specyfiki? Bastek ma wysypke na brzuszku i po wewnetrznej stronie nozek. I czy cholerka naprawde moze to byc od jablka? Jestesmy teraz w PL wiec zastanawialam sie ze moze zmiana wody. Co myslicie?

Może być od jabłka. Jest dużo odmian i na jedne może być uczulony na inne nie. Ostatnio rozmawiałam z lekarzem o tym. Niestety i jabłka uczulą. Moja jak dostała alergii na marchewkę to miała wysypkę na brzuszku i lekko na twarzy.

Moja niestety "alergiczna" i dlatego podaje jeden składnik na tydzień. Nowy składnik zaczynam od podanie 1 łyżeczki i pomału zwiększam ilość.

Po wodzie raczej tylko brzuszek boli.

Ja na razie nadal słoiczek dziele na 3 razy :tak:
Myślę że niedługo spróbuję po pół dawać :-)
U nas też bardzo dobrze sprawdza się zupka marchewkowa z ryżem ;-)
A jak już Dziecko będzie jadło powiedzmy pół słoiczka na raz i popije to soczkiem to można traktowac to jako pełny posiłek?? W sensie czy się tym naje??

reklama
Jak mu to wystarczy to możesz. Zresztą zobaczysz sama po jakim czasie poprosi cię o jedzenie.
Wiem, że Amelka od Azorka już dawano zamieniła 1 butle na słoiczek :-).

Do góry