reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Dziewczyny a Wy wprowadzałyście nowe jedzonko Dzieciaczkom w porozumieniu z pediatrą czy na własna rękę?? :tak:

W porozumieniu z dietetykiem dziecięcym :-)

Czym karmicie/będziecie karmić Wasze pociechy?? Zwykłą metalową łyżeczką czy może plastikową, czy jeszcze czymś innym??

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
My mamy plastikowa z zakończeniem silikonowy, by dziecko nie zrobiło sobie krzywdy. Końcówka podobno też reaguje na ciepło i jak posiłek ma 41 stopni to zmienia kolor.
My od dziś dajemy małej marchewkę, lekarz zezwolił :-).

Ja zamówiłam całą silikonową, żeby małej krzywdy nie zrobić. Mam nadzieje, ze w poniedzialek przyjdzie.

Dzisiaj z ciekawości dałam małej lekarstwo nie przez smoczek tylko z łyżeczki. Ależ była zdumiona, że mama coś jej do buzi innego niż smoczek włożyła :-D

A u mnie zonk z tymi słoiczkami a własciwie z córką bo nie chce jesc z łyzeczki tzn. nie wie co z jezykiem zrobic.Jak chce jej włozyc łyżeczke do buzi to wystawia język ,czasem uda sie ,ze jezyk ma schowany i jedzonko trafi na język to połknie a tak mieli i nie wie co zrobić:-(Myslałam ,ze moze jej nie smakuje ale jak przelałam do butli i dałam przez smoczek to całe opędzlowała i patrzyła za dokładką:tak:.Nie chce rezygnowac z warzyw i owoców bo po nich kupa jest codziennie mimo ,ze stosuje bebilon comfort na kolki i zatwardzenia to i tak je ma.A jak dostaje warzywa to problem zniknął całkowicie.Jak u was z łyzeczką ? Długo ta nauka trwa ?

reklama
Ja Gabrysi od 3 tygodnia życia podawałam esspunisan z łyżeczki i nie mam teraz najmniejszego problemu z włożeniem jej do ust czegokolwiek. Jak czytam co u was się dzieje to szczerze współczuje i życzę wytrwałości.;-)

Do góry