reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Menu naszych dzieci

reklama
myśle,że tak
moja tez ma stałe posiłki,ale daje jej popijac piersia jeszcze
To tak jak moja,ma staly jeden posilek ok 12 godziny i popija ciciem,bo butla ble.........
A wczoraj zapomnialam wam napisac, ze moje dziecko wypilo az,podkreslam az 15 ml herbatki przez butelke:szok::szok::szok: w szoku bylam....wiec moze pomalutku sie nauczy?

Od jakiegoś czasu ok 2 tygodni moja Zosia wstaje ok 8 rano i je śniadanie(mleczko-pepti 180 ml),
ok 12 dostaje kaszkę ryżową (120 ml wody, 4 miarki pepti i 3 łyżki kaszki)+ok. pół słoiczka deserku, ale nie zawsze zjada całość,
ok 16 zjada słoiczek z mięskiem i popija soczkiem albo herbatką czasem 30 ml a czasem 100ml
i po kapieli czyli ok 20.30 dostaje mleczko 200 ml...
i ostatnio zaczełam się zastanawiać czy moje dziecko nie je za mało...
wcześniej miała 5 posiłków 6-mleko 180,10-kaszka,14-mleko 180,17-18 słoiczek, 20.30- mleko-180

Ostatnia edycja:
Moj Emiś wstaje o 8 je śniadanko kaszkę ok 150 ml, na obiadek je poł słoiczka któryś z dan gotowych bebiko, po obiedniej drzemce zjada kaszke i na kolacje mleczko a wciagu dnia wypija tak ok 100 ml herbatki.

To tak jak moja,ma staly jeden posilek ok 12 godziny i popija ciciem,bo butla ble.........
A wczoraj zapomnialam wam napisac, ze moje dziecko wypilo az,podkreslam az 15 ml herbatki przez butelke:szok::szok::szok: w szoku bylam....wiec moze pomalutku sie nauczy?

to super,moja nadal butli nie chce
i tez koło 12 mamy zupkę

Moj Emiś wstaje o 8 je śniadanko kaszkę ok 150 ml, na obiadek je poł słoiczka któryś z dan gotowych bebiko, po obiedniej drzemce zjada kaszke i na kolacje mleczko a wciagu dnia wypija tak ok 100 ml herbatki.

Uff...czyli chyba moja Zosia nie je za mało... bo już się bałam że te 4 posiłki na jej wiek to za mało...ale jak Twój synek też tak je to mi troche lepiej:)

Moja corcia tez ostanio mniej je
Jak wypije melczko o 7 rano 150 to potrafi do 12 nic nie jescpozniej dopiero obiadek deserek i mleko:-)0

Dziewczyny a czy Wy deserki traktujecie jako jeden posiłek??
Bo ja nie :no:
Deserek podaję między karmieniami ale jak zacznę dodawać do deserku kleik lub kaszkę to chyba można będzie wtedy traktować juz jako posiłek nie?? :tak:

reklama
Ja nie traktuje sloiczka jako posilek poniewaz zaraz dostaje po nim cycorka wiec zadno karmienie piersia nie przepada;-)
A my dzis jedlismy ziemniak z pietruszka. Troszke Alus wybrzydzal i sie krzywil ale zjadl pol sloiczka. Jedyny obiadek ktory mu przeszedl przez gardelko:-)

Do góry