reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

reklama
Mojemu tez melon bardzo smakował i arbuz i ananas :-) zresztą on je już prawie wszystkie owoce, oprócz cytrusów i kiwi.

A mleczka to Jaś pije 1-2 razy dziennie pierś plus 2 razy pierś w nocy, a w dzień jeszcze dwa razy kaszkę na mleku mod (120-150 ml). I czasami robię mu budyń, albo mannnę na zwykłym mleku
I jest maniakiem jogurtu naturalnego, musze mu dodawać praktycznie do wszystkiego, a zupki bez jogurtu to nawet nie chwyci...

W ogóle moje dzieci są strasznymi mlekopijcami chyba po mnie ;-)

I jest maniakiem jogurtu naturalnego, musze mu dodawać praktycznie do wszystkiego, a zupki bez jogurtu to nawet nie chwyci...

W ogóle moje dzieci są strasznymi mlekopijcami chyba po mnie ;-)
Moja też jogurty uwielbia, kupuję jej na razie specjalne dla dzieci bo nie mają cukru, ale chyba się przeżucę na naturalne i dodam owocki bo będzie taniej. Ja też robię budyń na zwykłym, pełnym mleku i zależy od humoru, czasem zje czasem nie.

Karincia z mąki ziemniaczanej :-) kopiasta łyżka mąki na szklankę mleka + 2 łyżeczki cukru i łyżeczka masła:)

edit: źle napisałam. szklankę mleka zagotowuje a w połowie szklanki rozpuszczam tę mąkę więc wychodzi na 1,5 szklanki mleka.

Ostatnia edycja:
ja robiłam wcześniej na wodzie - na ok 100 ml wody a potem w 100 ml wody rozpuszczałam 7 miarek mleka modyfikowanego i mieszałam z tym budyniem na wodzie ugotowanym (bo generalnie mleka modyfikowanego się nie powinno gotować) ale Jasiek tego nie bardzo jadł a za taki na krówskim mleku uwielbia :-)

Można, tyko pełne i nie do picia, tylko w formie właśnie budyniu czy kaszki. Chociaż tu mówią że można np. Zalać musli, ale ja bym się nie odważyła.

reklama
Do góry