reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Co do tego glutenu to dziś szukałam w prasie medycznej i necie i znalazłam nowe wytyczne i tam było napisane że u dzieci piersiowych wprowadza się go w 5 mcu a u butelkowych w 6 (myślała, że na odwrót:-p) i najlepiej zwykłą kasze manne a nie tą dla dzieci bo podobno tam jest więcej chemii. I robi się to tak, gotujesz 100ml wody i w tym jedną płaską łyżke manny ugotować i z tego znowu wziąść jedną łyżke i albo w mleku modyfikowanym albo w maminym z piersi rozpuścić i podać dziecku.

Ponieważ moja też jest na modyfikowanym głównie .było napisane że mleko następne wprowadzić po skończeniu 6 mca czyli praktycznie w 7.

Dziś mi się już średnio chce ale jutro spróbuje znaleźć tą strone z wytycznymi:tak:

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was zauważyła wysypkę po marchewce u swojego malucha? Ja mam podejrzenie ze Asia właśnie ma, muszę jej całkowicie odstawić i zobaczę, :-(

dzięki dziewczyny za porady:-D:tak:

nic nie zauważyłam, marchewka to podobno nie uczula i dlatego wprowadza się ją na początku, ale wiadomo, że zawsze może coś wyjść.

A jak po tej dyni???

wiesienka powodem może byc zze za duzo naraz zjadła- bo jest alergia a jest tez wysypka od zjedzenia zbyt dużej ilości nowej recy- wtedy odstawiasz a zejdzie i próbujesz znów małą ilość:tak:

AsienkaR - dyni nie za bardzo chciala jesc wiec juz nie bede jej dawac, choc moja siostra mowila ze jej maly nie chcial z marchewka ale za to z ziemniaczkami jadl.
Medeuska - tak wlasnie mam zamiar zrobic, odstawic i dopiero za jakis czas podawac stopniowo:tak:

AsienkaR - dyni nie za bardzo chciala jesc wiec juz nie bede jej dawac, choc moja siostra mowila ze jej maly nie chcial z marchewka ale za to z ziemniaczkami jadl.
Medeuska - tak wlasnie mam zamiar zrobic, odstawic i dopiero za jakis czas podawac stopniowo:tak:

Ja mam dynię z jabłkiem i się przymierzam do spróbowania, tylko na razie wstrzymuję się po tych akcjach brzuszkowych z brokułem.

ja jak narazie dała małemu jabłuszko i marchew wczoraj kupiłam zupkę jarzynową i tak się zastanawiam czy mu dać....:sorry:

reklama
a u nas dziś była zielona kupa ale to po brokułach, na szczęście brzuszek nie bolał;-)
U Nas tez bywaja odkad wprowadzamy "nowosci" ale to podobno norma;-)Co do wysypki - zauwazylam mnostwo malenkich krostek (na lydkach i brzuszku zwlaszcza) ale marchewke jadl ostatnio 4 dni temu to moze raczej przez wode bo zaczelam sypac mniej "fioletu" do kapieli.
Dzisiaj Damis jadl pierwszy raz gruszke i jak tylko napelnialam lyzeczke to juz buzie trzymal otwarta,hihi:-D:-D:-DNarazie ze wszystkich sloiczkow - grucha rzadzi!:tak::happy::-D

Do góry