reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

a co już jedzą wasze pociechy?

u mnie narazie: jabłuszko, marchewka i ziemniaczek. w tym tyg wprowadzam dynię.

co do kaszek to kukurydziana neutralna, a marchewkowa czy jabłkowa odpada bo jest wielki krzyk

reklama
My już mamy pół roku skończone i jemy prawie wszystko ;) Tzn. nawet wołowinkę. Alex przepada za brokułami (po mamusi;)), a Max musi mieć wszędzie marchewkę, chociaż trochę (po tacie;)). I uwielbiamy czyste chrupki kukurydziane. ;)

My już mamy pół roku skończone i jemy prawie wszystko ;) Tzn. nawet wołowinkę. Alex przepada za brokułami (po mamusi;)), a Max musi mieć wszędzie marchewkę, chociaż trochę (po tacie;)). I uwielbiamy czyste chrupki kukurydziane. ;)

No właśnie o te chrupki chciałam spytać. Od kiedy im je dajesz??? My już skończyłyśmy 5 miechów i się zastanawiam, co jeszcze mogę małej dać

Gemelo,gratulacje serdeczne kochana!!!
Właśnie spojrzałam na suwaczek,Twoi Chłopcy dziś pół roczku kończą,super!!!Wszystkiego naj,naj dla nich z tej okazji!!!Ludzie,jak szybko ten czas leci,co?

Gemelo buziaki dla chłopaków ;)

monisia daj spokój teraz to życie leci jak z procy ...jak dzieci nie było to tak się tego nie zauważało a teraz...jeszcze w pamięci mam jak leżałam na porodówce,czuję ten ból nacięcia, widzę jak mi małego na brzuch kładą a teraz zerkam do łóżeczka i widzę 4 miesięcznego skarbka i nie dowierzam ;)

asieńka ja małemu daję żeby sobie pogryzł-possał bo mu ząbki idą i wtedy on sobie dziąsełka masuje ale bacznie piluję żeby nie połknął jakiegoś odłamka ;)) ale widze że mu bardzo smakuję :)

pszczólko u mnie mały też je marcheweczke,ziemniaczka,jabłuszko,banan, dynie mu dałam 1 łyżeczke i dostał uczulenia tzn.buźka w krostkach mu się delikatnie zrobiła więc odstawiłam i teraz sama nie wiem co mu by tu wprowadzić nowego jakoś mam opory przed brokułami i szpinakiem ...

a mam pytanie jak myślicie mogę mu już wprowadzić te smakowe kaszki??? od której najlepiej zacząć?może tej waniliowej?

Ostatnia edycja:
Gemelo wszystkiego naj dla chłopaków:-)

W sobotę dałam Szymkowi trochę kleiku, tzn. zagęściłam mu nim mleko zamiast nutritonem i od wczoraj męczył się z kupką. Na szczęście przed chwilą udało mu się zrobić wielką kupę:laugh2::laugh2::laugh2:
Dobrze, że chociaż po Sinlacu mu nic nie jest i mogę mu go dać od czasu do czasu.
Jutro idziemy do gastrologa i dowiem się może kiedy będę mogła dać małemu coś innego do jedzenia.

Dziękujemy za życzenia:-)
Ja swoim daję od jakichś 2 tygodni. Wcześniej po prostu na to nie wpadłam, bo sama nie przepadam za nimi i w moim domu raczej się ich nie je. Ale akurat siostra sobie kupiła jak u nas była i chłopaki bardzo je polubili :-)

reklama
może ona mi się nienajada dobrze? waga prawidłowa dla jej wieku 75 centyl ale może ja mam małego głodomora?

no chyba raczej :-D:-D:-D

U nas zdecydowanie górę nad wszystkim ma zupka warzywna ze śwerzych owoców z Bobovity.
:-D:-D:-D:-D

idę wyparzyć laktator, ściągnę te 100ml, i ruszamy z glutenem :) kaszka manna jest :)
ciekawe co na to Anna :)

Gemelo u nas w rodzinie chrupki kukurydziane to podstawowa przekąska spacerkowa, szczególnie kiedy dziecko nie bardzo chce siedzieć w wózku ;-) dostaje chrupka i sobie ciumka :-D

Do góry