reklama

Menu naszych dzieci :)

a co już jedzą wasze pociechy?

u mnie narazie: jabłuszko, marchewka i ziemniaczek. w tym tyg wprowadzam dynię.

co do kaszek to kukurydziana neutralna, a marchewkowa czy jabłkowa odpada bo jest wielki krzyk

reklama
My już mamy pół roku skończone i jemy prawie wszystko ;) Tzn. nawet wołowinkę. Alex przepada za brokułami (po mamusi;)), a Max musi mieć wszędzie marchewkę, chociaż trochę (po tacie;)). I uwielbiamy czyste chrupki kukurydziane. ;)

My już mamy pół roku skończone i jemy prawie wszystko ;) Tzn. nawet wołowinkę. Alex przepada za brokułami (po mamusi;)), a Max musi mieć wszędzie marchewkę, chociaż trochę (po tacie;)). I uwielbiamy czyste chrupki kukurydziane. ;)

No właśnie o te chrupki chciałam spytać. Od kiedy im je dajesz??? My już skończyłyśmy 5 miechów i się zastanawiam, co jeszcze mogę małej dać

Gemelo,gratulacje serdeczne kochana!!!
Właśnie spojrzałam na suwaczek,Twoi Chłopcy dziś pół roczku kończą,super!!!Wszystkiego naj,naj dla nich z tej okazji!!!Ludzie,jak szybko ten czas leci,co?

Gemelo buziaki dla chłopaków ;)

monisia daj spokój teraz to życie leci jak z procy ...jak dzieci nie było to tak się tego nie zauważało a teraz...jeszcze w pamięci mam jak leżałam na porodówce,czuję ten ból nacięcia, widzę jak mi małego na brzuch kładą a teraz zerkam do łóżeczka i widzę 4 miesięcznego skarbka i nie dowierzam ;)

asieńka ja małemu daję żeby sobie pogryzł-possał bo mu ząbki idą i wtedy on sobie dziąsełka masuje ale bacznie piluję żeby nie połknął jakiegoś odłamka ;)) ale widze że mu bardzo smakuję :)

pszczólko u mnie mały też je marcheweczke,ziemniaczka,jabłuszko,banan, dynie mu dałam 1 łyżeczke i dostał uczulenia tzn.buźka w krostkach mu się delikatnie zrobiła więc odstawiłam i teraz sama nie wiem co mu by tu wprowadzić nowego jakoś mam opory przed brokułami i szpinakiem ...

a mam pytanie jak myślicie mogę mu już wprowadzić te smakowe kaszki??? od której najlepiej zacząć?może tej waniliowej?

Ostatnia edycja:
Gemelo wszystkiego naj dla chłopaków:-)

W sobotę dałam Szymkowi trochę kleiku, tzn. zagęściłam mu nim mleko zamiast nutritonem i od wczoraj męczył się z kupką. Na szczęście przed chwilą udało mu się zrobić wielką kupę:laugh2::laugh2::laugh2:
Dobrze, że chociaż po Sinlacu mu nic nie jest i mogę mu go dać od czasu do czasu.
Jutro idziemy do gastrologa i dowiem się może kiedy będę mogła dać małemu coś innego do jedzenia.

Dziękujemy za życzenia:-)
Ja swoim daję od jakichś 2 tygodni. Wcześniej po prostu na to nie wpadłam, bo sama nie przepadam za nimi i w moim domu raczej się ich nie je. Ale akurat siostra sobie kupiła jak u nas była i chłopaki bardzo je polubili :-)

Dzięki Gemelo, kiedyś M mnie pytał, kiedy możemy dać Ani chrupki, ale wydawało mi się, że to za wcześnie, ale chyba spróbujemy zaniedlugo.

reklama
może ona mi się nienajada dobrze? waga prawidłowa dla jej wieku 75 centyl ale może ja mam małego głodomora?

no chyba raczej :-D:-D:-D

U nas zdecydowanie górę nad wszystkim ma zupka warzywna ze śwerzych owoców z Bobovity.
:-D:-D:-D:-D

idę wyparzyć laktator, ściągnę te 100ml, i ruszamy z glutenem :) kaszka manna jest :)
ciekawe co na to Anna :)

Gemelo u nas w rodzinie chrupki kukurydziane to podstawowa przekąska spacerkowa, szczególnie kiedy dziecko nie bardzo chce siedzieć w wózku ;-) dostaje chrupka i sobie ciumka :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry