Karolinusia
Fanka BB :)
Cate dzięki, bo już myślałam, że moja córka jest inna
jutro wypróbuję Twoją metodę-na pewno zadziała.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Malami dziękuję CiI kontynuując temat glutenu. Czy alergiczna reakcja może wyjść na skórze? Ostatnio Petinka pisała że Filipkowi wyszły czerwone placki na szyi, dzisiaj po kąpieli zauważyłam u Ani coś podobnego, do tego jest to szorstkie bardzo w dotyku
nic nowego nie jadłam. My chyba jednak też podziękujemy i poczekamy do 10 miesiąca...
Ja też na te plamy mówię liszaje. Chyba przejdę się w czwartek do pediatry. Ja te plamy zaobserwowałam kilka dni po wprowadzeniu kaszki i dlatego z glutenem właśnie je powiązałam.
Właśnie znalazłam coś takiego:
"(...)jeden z rodzajow reakcji na gluten - "reakcja uczuleniowa natychmiastowa" - "może objawić się jednym lub kombinacją niżej wymienionych objawów:
* wymiotami
* biegunką
* wstrząsem anafilaktycznym
* pokrzywką skórną
* wodnistym katarem
* skurczem oskrzeli
* zmianami skórnymi o typie atopowego zapalenia skóry"
Czyli te liszaje mogą świadczyć jednak o glutenie. Do tego Filip obudził się dzisiaj z wodnistym katarem. Wiem, że to może być wszystko, ale ja jednak poczekam z tym glutenem.
Mój mąż twierdzi, że mamy za zimno w domu i stąd katar. Chociaż teraz już katar minął, może to rzeczywiście z zimna, bo w dzień jest trochę cieplej, a w nocy, to rzeczywiście mamy zimno w sypialni.
Że te zmiany na skórze to raczej od kontaktowego podrażnienia.