reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

Izaa myślę że nie musisz, może załapie niekapka :) koleżanki córeczka tak się nauczyła i butli wcale nie ciągnęła. Teraz ma roczek i bardzo ładnie pije z niekapka :) no i na cycu jeszcze jest.

moja niekapka też nie chce :/ używa go jedynie do żucia...

a jak wpisuję w wujka google co robić jak dzidzia butli nie chce to mają jedną radę: NIECH DZIECKO KARMI OJCIEC :D buehehehehehehehe
to moja by z głodu padła :p

reklama
Catedra też próbowałam tej rady wujka google:-):-):-):-) - i co ....NIE DZIAŁA:-). Na nasze dzieci chyba nic nie działa.:-):-)

jakieś dziwne egzemplarze dostałyśmy bez instrukcji obsługi na domiar złego...

ja już tego niekapka męczę tydzień... jak dostaje cyca to próbuję go wpychać na równi z cycuchem... i co?
w momencie jak poczuje ciało obce to jest momentalnie tak niezadowolona, zaczyna wierzgać, robić dżdżownicę wypychać językiem a kończy się na szczękościsku z jej zębem wbitym w moją biedną brodawkę i szarpaniu jej na boki... ołaaaaaaajjjjaj

Ela mój M jest alergikiem. Jako niemowlę miewał kolki, potem podejrzewano astmę w tej chwili ma alergię na płyki i chodzi wiecznie zasmarkany w okresie pylenia. Kiedyś nie było takiej wiedzy odnośnie alergii jak teraz a także lekarzy o tej specjalności. Jak już się pojawili było za późno na odczulanie. Podejrzewam,że Adam ma dokładnie to samo tylko, że my jakoś próbujemy zapobiegać, żeby nie poszło dalej i skończyło się na nietolerancji pokarmowej w niemowlęctwie.

Ewa co to za niekapek?? My kapitulowaliśmy z butlą. Zresztą lekarka nam powiedziała, że uczenie teraz Adasia butelki to cofanie go w rozwoju. Na razie radzimy sobie łyżką. Gorzej będzie z sokami, więc szukamy fajnego niekapka.:-):-):-):-)

Ja dostałam go w prezencie od cioci Kacperka :) i kiedyś spróbowałam bo sił mi nie starczało na butelke (strasznie płakał) i załapał. Na początku troszke sie ksztusił ,za dużo leciało bo za mocno ssał ale po dwóch dniach było oki. To jest taki zwykły kubeczek a góra jest otwierana i gumowa. Kacperek ciągnie końcówke jak cyca :) Ma dwie rączki i lubi sobie go chwytac i sam wkłada sobie do buzi i pije. Firma z jakiej jest niekapek to tupperware.

Ostatnia edycja:
Pojawiła się kupka, więc przeszłyśmy do kolejnego etapu - brokuły.

Amelka zjadła już marchewkę, ziemniaka, brokuły, co teraz podać? Kiedy kaszki?

Catedra Lanka też nie chciała długo pić z butelki w końcu się nauczyła ale nie mogłam jej karmić trzymając na rękach i zmieniałam smoczki aż trafiłam na taki, z którego jej sie dobrze piło no i najważniejsze musiałam jej ciągle śpiewać:-D:tak: Teraz juz moge karmić bez dodatkowych atrakcji.
Powodzenia;-)

Bianka je marchewkę...ale bez rewelacji-nie podchodzi...pliuje popłakuje, nie chce.za to soczek marchewkowy-aż się trzęsie...albo nie wiem co jest nie tak
Ja mam tak z bananami. Nienawidzę bananów, a soczek bananowy jest pyszny! A z pomidorami jest odwrotnie - nienawidzę soku pomidorowego, a pomidory uwielbiam! Co się więc dziwisz, że Bianka uważa marchewkę za niejadalną?? Normalna rzecz hehe

reklama
Cyniczna je też nienawidze soku pomidorowego a pomidory uwielbiam:tak:

A ja chyba odkryłam czemu mi mała przez dwie wcześniejsze noce nie spała , chyba ma jakąś nietolerancje kaszki bananowej, akurat wtedy podałam, miała też malutkie krostki. Wczoraj dałam malinową , też pierwszy raz ale spała już jak zwykle. Wcześniej próbowałyśmy tylko jabłkowej.

Karolinusia u nas marchewka też bez rewelacji choć wogóle ostatnio mi słoiczków nie chciała jeść i mamy już kilka dni przerwe. Soczku jeszcze jej żadnego nie dawałam. Raz kupiłam nawet ale po drodze mi się pić chciało i jej wypiłam:dry:. Lubi herbate malinową i jabłko z melisą.:tak:

Do góry