reklama
wiesienka123
mama Asi
witam, u nas obiady na calego. Jutro zapytam pediatry o ten gluten i zobaczymy co powie na ta alergie wiec będę jej ewentualnie rozrzeszac diete
boozqowa
Październik 09'
smerfi- Moja dostała, te bez glutenu. Troszkę pociamka, pobawi się więc zabawa na całego;-)
Dentico..tak jak pisza dziewczyny..każde dziecko ma swój rytm..dobrze robisz dodając kaszkę..i spokojnie..powoli wprowadzaj nowości..Kajtus na poczatku wszystko wypluwał..zamykal buzię..i martwiłam się..po pierwsze kupiłam inne łyżeczki - bardzie płaskie..a potem po prostu z dnia na dzień zalapał..pomogło tez moje aaaaammm i szerokie otwieranie mojej buzi..Kajtek się smieje no i uwielbia pochwały jak pieknie otworzy buzię..teraz je wszystko bez problemu..a od dzisiaj wprowadziliśmy mięsko..sloiczki rulezz..no i ruszamy z glutenem..kupiłam kaszke glutenową..i dosypuje do jednej porcji mleka w ciagu dnia jedna miarkę..
w ogóle Kajtex sam trzyma flachę, kubeczek niekapek..no i daje mu tez trzymac łyżeczkę jak jemy..sam sobie ja pakuje do buzi..
a co sie tyczy chrupków..kupiłam te dlugie bezglutenowe i Kajtuś jest nimi zachwycony..zjada 2-3 dziennie..trzyma sobie w łapkach i ciąka..znikaja w ekspresowym tempie..co prawda asekuruje go w tej czynności bo jest troszkę jeszcze za mały do samodzielnego jedzenia..
no i jeszcze jedno..w ogóle nigdy nie chciał pic żadnych soczków, herbatek, wody itp..nie zmuszałam go, bo kupa jest codziennie..więc widocznie nie potrzebował..poza tym i tak wszystko ulewał..a teraz zaczał nagle pić..chyba po prostu dorósł
w ogóle Kajtex sam trzyma flachę, kubeczek niekapek..no i daje mu tez trzymac łyżeczkę jak jemy..sam sobie ja pakuje do buzi..
a co sie tyczy chrupków..kupiłam te dlugie bezglutenowe i Kajtuś jest nimi zachwycony..zjada 2-3 dziennie..trzyma sobie w łapkach i ciąka..znikaja w ekspresowym tempie..co prawda asekuruje go w tej czynności bo jest troszkę jeszcze za mały do samodzielnego jedzenia..
no i jeszcze jedno..w ogóle nigdy nie chciał pic żadnych soczków, herbatek, wody itp..nie zmuszałam go, bo kupa jest codziennie..więc widocznie nie potrzebował..poza tym i tak wszystko ulewał..a teraz zaczał nagle pić..chyba po prostu dorósł
Ostatnia edycja:
boozqowa
Październik 09'
Shenkoka- my też mamy te długie pałeczki. Nie powiem, że sama nie podjadam;-) Ale tylko troooszkę;-)
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
ale duży chłopak- jest co nosić;-)
dajecie dzieciaczkom chrupki?? ale takie zwykłe kukurydziane?
moja Lenka też chętnie wcina nowości- ale co ciekawe woli warzywa niż owoce
my dajemy dwa dziennie, takie długie pałeczki. Tylko dwa, bo Ania więcej nie chce. po pierwszym aż piszczy za drugim, teraz kupiliśmy chrupki tygryski.
ja bym chciała dać małemu ale boję się że przy krztusi się....poza tym kupiłam małemu niekapka i 1 dnia nie kumał o co chodzi na drugi dzień już lepiej mu szło a wczoraj to pił z niego jak stary chłop hehehe tak sie opił wody że go nieźle przeczyściło
Guziczek87
Pracująca mamuśka
a ja kupiłam taki smoczek nuk który ma dziubek tak jak niekapek i mała z niego się uczy potem jak na całego przejdziemy na niekapek to będzie już luuzik mam nadzieję, a zosia to już dostaje wszystko z tych słoiczków ale najbardziej lubi jarzynową zupkę i szpinak i śliwki węgierki
Petinka miesza się jak np.na 150 dajesz 5 miarek mleka to dajesz 4 miarki dotychczasowego i jedna nowego i stopniowo zwiększasz ale Gemelo bardziej doświadczona więc niech mnie poprawi jesli sie myle heh
))
Guziczku z jakiej firmy kupujesz szpinak??jest to sam szpinak czy +jakies warzywo do tego bo ja nigdzie nie moge samego dostac szpinku a brokułów to chyba w kosmosie szukac będę....bo nigdzie nie mogę znaleść ://
Guziczku z jakiej firmy kupujesz szpinak??jest to sam szpinak czy +jakies warzywo do tego bo ja nigdzie nie moge samego dostac szpinku a brokułów to chyba w kosmosie szukac będę....bo nigdzie nie mogę znaleść ://
reklama
Petinko, my już na 2 od 3 tygodni. Na początku mieszałam im, dopóki mi się 1 nie skończyła (jakieś pół tygodnia). A potem już całkowicie na 2 wylądowali. Sensacji żołądkowych nie mieli. Myślę, że dlatego, że mleko tej samej firmy. Chociaż mogę się mylić. Aha i chciałam powiedzieć, że po przejściu na 2 w końcu Maxio mi ładnie kupki robi, a na 1 były raz na 2-3 dni.
Karcia, ja sama chłopakom gotuję i brokuły i szpinak, bo słoiczkowe ciężko namierzyć. Szpinak kupuję mrożony bonduella w całych liściach. Nota bene sama się nim zajadam, bo ma o wiele lepszy smak niż te przemielone o smaku i wyglądzie błota;-)
Karcia, ja sama chłopakom gotuję i brokuły i szpinak, bo słoiczkowe ciężko namierzyć. Szpinak kupuję mrożony bonduella w całych liściach. Nota bene sama się nim zajadam, bo ma o wiele lepszy smak niż te przemielone o smaku i wyglądzie błota;-)