reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Menu naszych dzieci :)

Gemelo dzieciom można dawać zioła :-)

Medeusko no to jak kupa się zmieniła to mogło to być od glutenu, tylko wiesz, on powoduje raczej takie wodniste i śluzowate kupki... Zobacz jak będzie po zwykłej dawce.

reklama
Ekspozycja na gluten ma trwać równe 2 miesiące, potem bez ograniczeń. A nietolerancja może być przejściowa, brzuszek z czasem się przyzwyczai. Ja od początku daję po prostu płaską łyżeczkę manny, nie wiem ile to gram, ale Mariczce nie szkodzi. Marzy mi się owsianka hippa, ale jeszcze 3 tygodnie ekspozycji nam zostały :) Anulce smakuje? Myślałyście o ryżu z jabłuszkiem? Mówię o takim zwykłym ryżu, nie słoiczku.

Anulce smakowała owsianka z Bobovity, ale z Hippa nie bardzo.

Gemelo z Twoich chłopaków to prawdziwe smakosze:-)
Szymon ostatnio zasmakował w chrupeczkach ryżowych. Jak już całego zje to patrzy taki zdziwiony, że już nie ma i robi podkówkę żeby dać mu drugiego.

gemelo wlasnie o takim jedzonku mowilam ;-) moja wlasnie bardziej lubi takie jedzenie od swojego..boje sie,ze jej to zaszkodzi! oczywiscie nie daje jej wielkich ilosci,tylko do sprobowania...
uwielbia flispy :-D
Ninka tez od glutenu miala takie kupki! i do tego kaszke na brzuszku i pleckach! od kiedy daje jej bardzo male ilosci do mleka wszytsko jest ok:tak:

Lagajko ekspozycja na gluten trwa dwa miesiące ale u dzieci cycowych, u butelkowych 4 miesiące.
Nawet nie wiedziałam, Mariczka po 4 miesiącu ma karmienie mieszane i zaczęłam jej ekspozycję zaraz po 5 miesiącu i teraz już nie wiem ile powinnam ciągnąć w takim razie 4 czy 2??

Dobry pomysl z tymi kurczakami :-D
Mi chodzilo o takie jedzienie jak wlasnie ryz z roznymi owocami czy warzywami,jogurty,zupy,ziemniaczki itp..czy dajecie do sprobowania jedzonko ze swojego talerza..ja zawsze bylam przeciwna dawania dzieciom czegos innego niz wg polecenia lekarza,ale jak widze ze Niunia sie patrzy na mnie takim wzrokiem to mi ciezko jej nie dac sprobowac.. ostatnio Ninka nie chce kaszek i papek :-(
Taaak, mi się marzy podanie Mariczce zwykłego ryżu z jabłuszkiem :) A ze swojego talerza dzielę się tym co delikatne - warzywkami, kartofelkiem itp Raz dostała troszkę jabłuszka z babcinej szarlotki :)

Amelkowa, ale w tych naleśnikach był też czosnek i ostra papryka;-)
No nieźle i nie bolał brzuszek?

Asienka z Hippa jest obrzydliwe jedzonko, ewentualnie owoce sa ok, ciasteczka no i herbatki.
Ostatnio kupiłam Igorowi obiadki z Hippa i nie chciał ich jeść.

Najlepsze są z Bobovity moim zdaniem, największy wybór i na prawde dobre. No i cena w sam raz.
Ostatnio z nowości zajadaliśmy spagetti po 8 miesiącu.

A co myslicie o produktach z Rossmanowskiej firmy Babydream? Kupiłam kaszkę i jest na prawdę smaczna. No i nie droga teraz w promocji niecałe 5 zł.

Ja owocki kupuję gerberka, bo ciężko mi znaleźć inne w których nie dodają skrobii, mączki czy innego g***

Luiza- ja nie miałam nic z tej firmy Babydream więc nie mogę się wypowiedzieć, ale też przyznam Ci rację, że Bobovita jest dobra. Ja jakoś od samego początku polubiłam tą firmę i tak mi zostało. Mało kiedy kupuje coś z innej firmy. Cena ok, wszystko smaczne, duży wybór;-)

reklama
U nas też prym wiedzie Bobovita. Słoiczki z innej firmy Szymkowi już tak nie smakują. Z Hippa jedynie je Owoce i Zboża- najlepiej maliny i jabłka z kleikiem ryżowym.
A co do Bovity- bierzecie udział w konkursie?;-)

Do góry