reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci :)

ja miałam czekać do 6 miesiąca, ale dziecko tak na mnie nakrzyczało któregoś ranka, żebym się z tym pośpieszyła, że nie było wyjścia..
a znaki były ewidentne: sępi wzrok utkwiony w nas przy każdym posiłku, mlaskanie i zanik odruchu wypychającego język, domaganie się cyca non-stop niemalże i pobudki w nocy na karmienie jak za noworodkowstwa..

reklama
a ja jakoś nie jestem przekonana że jak dziecko pluje to znaczy że niegotowe i czekać. Mała ma skończone 5 miesięcy i samo mleko modyfikowane jej niestarczy. Co innego gdyby była na cycu. Ciągle szukam nowych pokarmów może coś w końcu posmakuje. Kupiłam tą zupkę ze świerzych warzyw, którą ktoś tu na forum polecał. Zobaczymy...

U nas na razie Majcia wcina ładnie słoiczki:tak: dostaje te większe po 5 miesiącu i zjada całe (190g):tak: mleka pije 180ml:tak: deserki robię sama:tak: kaszkę na gęsto też ładnie zjada:tak: myślę że tak po 6 miesiącach zacznę sama gotować, oczywiście słoiczki będą na jakieś wypady lub gdy mnie leń złapie:sorry2:

U nas na razie Majcia wcina ładnie słoiczki:tak: dostaje te większe po 5 miesiącu i zjada całe (190g):tak: mleka pije 180ml:tak: deserki robię sama:tak: kaszkę na gęsto też ładnie zjada:tak: myślę że tak po 6 miesiącach zacznę sama gotować, oczywiście słoiczki będą na jakieś wypady lub gdy mnie leń złapie:sorry2:

u mnie mały słoiczek jest na 3 razy...

btw zamówiliśmy właśnie takie urządzenie typu all-in-one do przyrządzania dziecięcych obiadków i już się nie mogę doczekać tej przesyłki.. tymczasem mam jeszcze kilka eko-słoiczków hippa i jak na razie wygląda na to że moje dziecko jest wszystkożerne (na szczęście niepodobna jest do mamy).. z mniejszym lub większym entuzjazmem zajadała i marchewkę i pasternak i dynie z ziemniaczkami, i brokuła z ziemniaczkiem i cukinię z ziemniaczkiem, a jak już miała dosyć to trochę wypluwała, ale tak dyskretnie, zasłoniwszy się śliniaczkiem, bym tego nie widziała :)))

Ja wczoraj kupiłam jedyny słoiczek który podchodzi Julci gruszka z Hippa, i dziś dałam pół i w końcu zjadła. Jutro druga połówka. Może moje dziecie gruszkowe będzie.

Ja na razie daję tylko po 2-3 łyżeczki... Może by i mały zjadł więcej, ale po tym brokule jakoś się boję... A orientujecie się może czy są słoiczki z samą marchewką i ziemniaczkiem? Chciałabym dać małemu coś takiego w stylu obiadku, ale nie mogę nic dostać co by nie miało białek mleka, pietruszki i selera.

to moja niezły głodomór:szok: ale np Boozqowej córcia pije większe ilości mleka;-) moja od niedawna 180ml:tak: od wczoraj wprowadziłam gluten, który w postaci kaszki bobovity dodaję do wieczornego pół miarki a półtorej miarki kaszki bezglutenowej:tak: tak zamierzam przez tydzień robić, po tygodniu cała miarka kaszki glutenowej itd.:tak:

reklama
Ja wczoraj kupiłam jedyny słoiczek który podchodzi Julci gruszka z Hippa, i dziś dałam pół i w końcu zjadła. Jutro druga połówka. Może moje dziecie gruszkowe będzie.
hihi może dlatego że słodkie- jabłko kwaśne, a próbowałaś banana dać?

mój Maks juz pochlania wsszystko co mu dam;-) oprócz jabłka:-D:-D chocaż nie probowalam juz z 3 tyg mu dac kolejny raz- kilka razy probowalam i nie chcial to odpuściłam... czas spróbować znów;-);-)

karcia gdie kupiłaś brokuły? ja nigdzie nie widziałam:no::no:

Do góry