reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

Nie jestem ekspertem, ale myślę, że możesz i zobaczysz, jak reaguje :tak:
Właśnie się zastanawiam, bo wiem, że jest to dobry posiłek dla dzieci ulewających.
W środę idę do pediatry to może coś nam powie o wprowadzaniu nowych posiłków.

Dzisiaj córcia zjadła pół słoiczka jabłuszek. Cała była upaprana :-D

reklama
ja nie używam laktatora.:no: nie wiem czy mi starcza mleka, mam czasem wrażenie że mój głodomorek sie nie najada :-(ale jak jej podsunę butelke to (od paru dni) mlemla smoczek, wypluwa i krzywi sie) czyżby przestało jej smakować to mleko?
dzisiaj ją przechytrzyłam i wypiła 60 ml po jednej piersi i bez problemów mogłam z nią iść do ortopedy :-D

uzywam laktatora do zwiekszenia laktacji,ale ogolnie chyba nie jest zle, bo ile razy musze gdzies wyjsc i odciagnac pokarm do buteleczki, to za jednym posiedzeniem (ok.20 min)sciagam 120 ml:tak:
wyglada na to, ze mleczko jest, wiec zaczelam podejrzewac, ze te wieczorne krzyki przy cycku sa spowodowane tym, ze mala ma jakis skok rozwojowy i potrzebuje teraz duzo wiecej, a nie tym, ze pokarm mi sie konczy:-)

Moje dziecko dzisiaj protestuje i nie chce jeść. Wypluwa butlę i koniec :eek:
W końcu przed 13-tą wypiła 100ml.

Myślicie, że zmiana butli może mieć na to wpływ?

Agutek - zmieniłaś smoczka/butelkę/mleczko??

Wymyśliłam sobie, ze córci już kolki nie grożą i postanowiłam przejść na butelkę Aventu - razem ze smoczkiem. Mam wrazenie, że coś jej nie pasuje...za szybko jej leci (a je na dwójce, która w Avencie jest powyżej 1 miesiąca :szok:).

Sama już nie wiem, ale wydaje mi się, że smoczki Aventu są lepsze do kaszek czy mleka z kleikiem, bo w Dr Brown's leci bardzo wolno, ma małe dziurki i poziom drugi jest od 3 do 6 miesiąca, więc zupełnie nie do porównania z Aventem :eek: I trochę mnie już drażni to mycie całego systemu i pomyślałam, że szybciej mi będzie przy samej butli ze smokiem, a nie z tym całym "wnętrzem"...

Myślisz, że może coś córci nie pasować w tej nowej butli?

Bardzo możliwe :tak: To, że szybciej leci no i kształt smoczka jest chyba inny, prawda?? Piotruś nie chciał pić z takiego okrągłego, przyzwyczaił się do anatomicznych Canpola :tak:

reklama
tak, kształt inny i trochę twardszy ten smoczek jest...ale miałam już małą butelkę z Aventu i przepajałam z niej herbatką małą...sama już nie wiem. Zrobię jeszcze parę prób. Zobaczę czy z Aventu będzie jadła, a jak nie to przeleję do Dr Brown's i zobaczę czy z niej wypije ;-)

Do góry