• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

MENU naszych marcowych pociech

• Starter tematu Starter tematu Melanie
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
No a mój biegnie po 50 centylu, ale lekarz mówił, że najważniejsze żeby trzymać się jednej linii na siatce centylowej,
A przecież mnie nic się nie stanie, jak dwa razy wstanę do kotka w nocy:-).
W ciązy siusiałam w nocy kilka razy i trzeba było dupsko ruszyć, a tu sama przyjemność:-). Dla mnie karmienie piersią jest bardzo ważne, jak sobie pomyśle, że mogłabym nie karmić, to od razu robi mi się smutno:-(:zawstydzona/y::-(:zawstydzona/y:

dla mnie tez:tak:nawet sama nie wiem dlaczego:happy:bardzo przerazil mnie ten kryzys laktacyjny, ale juz przeszlo:-)u ciebie tez?

reklama
też tak miałam na początku i też nie wiedziałam dlaczego...to chyba sprawka hormonów ;-)
najgorsza jest pierwsza butla :-p

Mam nowy rekord :-D
160ml z kleikiem ryżowym - dziś odważyłam się podać pierwszy raz.
Do tego przez smoczek trójprzepływowy - z małymi problemami i przerwami na chwilę płaczu, ale poszło ;-)

Początki zawsze są najtrudniejsze, a potem już idzie coraz lepiej nie? ;-) (tak się troszkę pocieszam :rofl2: )
A ile dałaś kleiku na taką ilość mleka?
U nas dalej są cyrki ze smoczkiem trójprzepływowym.

A ile dałaś kleiku na taką ilość mleka?
U nas dalej są cyrki ze smoczkiem trójprzepływowym.
1 łyżeczkę :happy:

Kolejny rekord - 170ml :szok: Po 3,5h od ostatniego jedzenia, a wtedy zjadła 130ml.
Ale smoczek nr 3 nie podobał się, był ryk i musiałam zmienić na 2 :eek:
Ciągle nie może poradzić sobie z połykaniem szybszym.

dla mnie tez:tak:nawet sama nie wiem dlaczego:happy:bardzo przerazil mnie ten kryzys laktacyjny, ale juz przeszlo:-)u ciebie tez?

Cały czas się pilnję tzn sprawdzam laktatorem piersi, czy mały do końca wypił, bo podobno jak dzieci nie dopijają, to automatycznie zmniejsza się laktacja:-(, w myśl zasady ile wypije mleczka, tyle wyprodukujemy. No i poza tym pije herbatki, biorę ciepłe prysznice.:tak:
A dziś idziemy na kontrolne ważanie:szok:, jeżeli znów mało przybierze, to nie wiem co dalej:-(:zawstydzona/y::-(:zawstydzona/y:.

1 łyżeczkę :happy:

Kolejny rekord - 170ml :szok: Po 3,5h od ostatniego jedzenia, a wtedy zjadła 130ml.
Ale smoczek nr 3 nie podobał się, był ryk i musiałam zmienić na 2 :eek:
Ciągle nie może poradzić sobie z połykaniem szybszym.
Hi hi ja dawałam ryżowego 4,5 łyżeczki, a kukurydzianego 6 łyżeczek. A teraz daję kukurydzianego 3 łyżeczki i mały je przez zwykły smoczek z 3 otworkami, bo nie mam siły słuchać jego płaczu.

A to wtedy nie jest za gęste?
u mnie na opakowaniu napisane jest aby na 100ml podawać 3 łyżeczki :-)
A przy 1 już nie szło przez smoczek nr 3 i musiałam dać trójprzepływowy :eek:

Wiktoria wczoraj pierwszy raz zjadła gruszki Williamsa ( cały słoiczek bo inaczej był płacz) a przed wczoraj banany z morelami i nic jej nie wyskoczyło na buzi. Dzisiaj będą jabłuszka z czarnymi jagodami a na obiadek ziemniaczki z marchewką

reklama
Ja dzisiaj odważyłam się podać coś innego niż jabłko czy marchewka.
Przyszedł czas na mały mix - jabłka z bananami.
Na początek dostała tylko kilka łyżeczek, jak będzie wszystko ok to jutro dokończy :happy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry