reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Dzisiaj jej dałam słoiczek kleiku ryżowego z owocami Hipp i jadła ze smakiem. Próbowałam sama mieszać kaszki z deserkami i nic z tego, pewnie by jej podeszło ale w innych proporcjach, tzn. więcej deserku a kaszki minimalne ilości... Chyba dam sobie spokój z tymi kaszkami, może jak będzie trochę starsza to je polubi. Teraz czeka mnie inne bojowe zadanie; nauczyć ją pić mleczko z butli, bo cwaniara tylko herbatkę ciągnie z butelki, a jak poczuje mleczko, nawet moje to się krzywi i nie chce ciągnąć... :hmm: A ja nie chce karmić tak długo jak moja ciotka, która teraz nie potrafi odstawić swojego 1,5 rocznego synka, bo mały się drze w niebogłosy... Chciałabym pokarmić jeszcze 3-4 miesiące, jak się uda, a potem butla... Tylko żeby chciała z niej pić... :-(

reklama
Mojemu synkowi nie bardzo podchodzą dania Bobovity, chyba dlatego że mają większe kawałki niż obiadki Gerbera. Dzisiaj dałam mu Bobovitę i w ogóle nie chciał jeść...
coś w tym jest:tak:
Laurka też dzisiaj zbuntowała sie przy obiedzie, podałam jej zupkę - rosół z cielęciny z warzywami Bobovity, tam są właśnie takie małe kawałeczki warzyw. mała pluła, krzywiła sie w ogóle nie chciała tego zjeść, a ja kupiłam duży słoik, :baffled:
to jest nawet dobre (troche posoliłam i sama zjadłam:-D) ale mała chyba jeszcze nie jest gotowa na przeżuwanie :no:

U nas już ładnie wchodzą te dania z kawałkami, a powiem szczerze że miałam poważne obawy, bo niektóre kawałki wydawały mi się ogromne :eek:

U nas już ładnie wchodzą te dania z kawałkami, a powiem szczerze że miałam poważne obawy, bo niektóre kawałki wydawały mi się ogromne :eek:
U NAs też nie ma problemu z jedzeniem dań z dużymi kawałakami. Nawe córcia nauczyła się jeść większe kawałaki np. owoców czy warzyw. Zdejmuję z winogron skórkę i daję córci, a ona sobie "gryzie" i je :szok: :happy:

A ja dopiero teraz zamierzam rozdrabniać "ręcznie" jarzynki w zupce :sorry2: Trochę późno, ale.. zobaczymy, jak mały sobie poradzi ;-):-)

A ja dopiero teraz zamierzam rozdrabniać "ręcznie" jarzynki w zupce :sorry2: Trochę późno, ale.. zobaczymy, jak mały sobie poradzi ;-):-)

Nasz tez sobie swietnie radzi i z tymi do raczki tez
malaga ja za to jeszcze nie dawalam ryby i w zwiazku z tym moje pytanie ;
macie moze jakis przepis na danie z rybka i jak to ma byc rybka i ja ja przyzadzic:confused::confused:

Natalce podałam słoiczek z kawałkami tydzień temu:tak: poszło ładnie:tak: banana rozwalam blenderem ale aczej tak aby były jakieś kawałki:tak:

Nasz tez sobie swietnie radzi i z tymi do raczki tez
malaga ja za to jeszcze nie dawalam ryby i w zwiazku z tym moje pytanie ;
macie moze jakis przepis na danie z rybka i jak to ma byc rybka i ja ja przyzadzic:confused::confused:
ja też nigdy nie podawałam:no:

Sluchajcie, czy Wy same robicie jedzonko?czy podajecie sloiki, czy moze raz to raz to?
bo ja na poczatku mialam opory przed sloikami i mrozonkami!a teraz nie wyobrazam soebie bez nich zycia!

reklama
bogda - ja dawałam słoiki, a od jakiegoś czasu sama gotuję :tak:

Dziewczyny, jeśli dobrze zrozumiałam nowy schemat żywienia, to od 7 miesiąca można dawać mięso z wywarem?? Bo ja do tej pory podawałam bez wywaru, a teraz mam gotować nowy zapas zupek i nie wiem, czy wszystko razem, czy mięso dalej oddzielnie gotować :rolleyes:

Do góry