reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MENU naszych marcowych pociech

agutek - a pamiętasz co dawałaś w tym "trudnym okresie"?, dobrze, że kaszki zjada: rano dostaje mleczną a wieczorem Sinlac albo na zmianę

roksi - odkąd laseczki odmówiły nam mleka to mają jeden posiłek, mniej, prawda? nadal zostaje 5 więc chyba w porządku?

wtedy mała rozkochała się w parówkach i kanapkach...do tego kanapka mleczna....twarożek z owocami (ciężko jej wchodził)...na noc sinlac.

aha, wszyscy mi radzili, ze nawet jeśli miałaby jeść 3 razy dziennie chleb to niech je, jeśli jej to smakuje, byleby po prostu dostawała posiłki i jadła...a ona wtedy bardzo chętnie kanapki, siadała i sama chciała jeść, więc jej dawałam...

tak jak ja robię kaszkę (150ml wody i 7-8 miarek kaszki) to wychodzi normalna gęsta konsystencja, nie lejąca...

reklama
a proszę mnie męczyć:rofl2: madzikm ja tak w sumie tą wodę na oko leję:sorry2: nie trzymam się instrukcji:no: z 7 łyżek robie taką konsystencję pół lejącą:tak: kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć:sorry2:

no to ja już kumam:tak:na początku myślałam, że Natalka zjada 7 łyżek kaszki i się dziwiłam, że to jej wystarcza:szok::-D
Zosia potrafi zjeść ponad 250 ml

dziewczyny poradzcie mi co mam zrobic z tym moim glodomorkiem:-p
Olivka ciagle mi ostatnio krzyczy, ze chce jesc, staje pod lodowka, na ktorej wie, ze lezy chleb i steka "yyy" dopoki nie dostanie kawalka;-)
myslalam, ze je wystarczajaco, bo wage ma dosyc pokazna (11200 jak miala rok i 2 tygodnie) no i poza tym brzuch ma taki wypiety caly czas, klopsik moj maly:-D
a ona jest ciagle glodna...
aktualnie jej menu dzienne wyglada nastepujaco:
8-9 - (zalezy jak wstanie) kaszka (ok 200 ml wody i do tego sypie kaszki az jest gesta) +herbatka lub soczek
11 - kanapka z wedlina lub serem zoltym lub jajecznica z jednego jajka lub jajko na twardo, do tego kawalek pomidorka lub papryki, do tego mleko 210 ml
14 - obiadek (danie ze sloiczka lub zrobione przeze mnie - zwykle piers z kurczaka albo rybka pieczona w folii plus ziemniaczek lub makaron i jakies warzywko) + herbatka lub sok
17 - deserek - owoc plus jogurt (czasami zamiast owocu jakis przecier owocowy)
19 - mleko zageszczone kleikiem - 240 ml
i na tym koniec, w nocy nie je, ale za to w dzien to by najchetniej jadla ciagle:-p
nie wiem, czy jej dawac, bo moze potrzebuje wiecej, ale z drugiej strony nie chce wychowac grubasa, bo i tak juz jest duza, no i ten brzuch wystajacy non stop, ktory swiadczy o tym, ze chyba raczej sie najada...

Tigger, między posiłkami raczej nie dawaj, bo potem będzie jadła non-stop. Je sporo, więc raczej nie jest głodna, tylko łakomczuszek z niej jest ;-). Przynajmniej nie masz problemów z karmieniem :-).

Tigger, między posiłkami raczej nie dawaj, bo potem będzie jadła non-stop. Je sporo, więc raczej nie jest głodna, tylko łakomczuszek z niej jest ;-). Przynajmniej nie masz problemów z karmieniem :-).
no tak mysle wlasnie, ze to lakomstwo z niej wychodzi;-)
zastanawialam sie tez, czy ten wypiety brzuch moze swiadczyc o jakiejs chorobie?

nie wiem tigger co dokladnie u ciebie znaczy wypiety brzuch ale moja jest kruszynka a tez ma brzuszek jak ja to mowie jak dzieci z Etiopii :-p

nie wiem tigger co dokladnie u ciebie znaczy wypiety brzuch ale moja jest kruszynka a tez ma brzuszek jak ja to mowie jak dzieci z Etiopii :-p
Dzieci mają ogólnie duże brzuszki, ale niektóre mają bardziej wystające od innych. Na naszą kreatywkę przychodzi taki chłopczyk, który nie jest ogólnie pulchny, ale ma bandzioszek spory :-). Myślę, że to taka uroda i tyle ;-).

reklama
Może to być wada postawy, ale nie wiem czy w tym wieku takie rzeczy mają znaczenie.
oby nie;-):-)

no wlasnie, bardzo dobrze to ujelas:-D
na ostatniej kontroli zapytalam sie o ten brzuch i powiedzieli mi, ze zgubi, jeszcze jest w takim wieku, ze ma prawo miec, a zacznie wiecej biegac i rosnac wzwyz i brzucholek zniknie:-)
miejmy nadzieje, ze tak bedzie;-):-)

Do góry