reklama
A
Agutek
Gość
Ja nie próbowałam swojego, ale też jest klejące ;-)
malaga i co wprowadzasz butlę?
malaga i co wprowadzasz butlę?
kaskada
Marcowa mama 2007
debiutanko- ja kosztowałam swojego mleka, chociaż strasznie dziwnie się z tym czułam
) Słodkie jest i w zasadzie bez smaku. Smakowało mi trochę jak taka zaprawka z mleka z której potem robi się budyń. W każdym razie nic specjalnego moim zdaniem
Nie wiem czemu tym naszym maluchom to tak smakuje. Heh.. A w zasadzie wiem.. nie znają na razie czegoś lepszego
)
Też , dziewczyny, zauważyłam, że młody mniej je. Zwłaszcza w nocy. To znaczy budzi się jak zwykle- ale przy cycku wisi tylko parę minut- max 5 lub 10. A potem zasypia jak kamień i go dobudzić nie mogę.
Hmmm... i doszłam do wniosku ( przy udziale bardziej doświadczonej koleżanki), że to prężenie i wrzaski przy cycku to musi być kolka. Powtarza się to od pewnego czasu od ok 11- 15. A potem już ładnie je i się uspokoja. Więc pewnie to musi być kolka. Ciekawe odkrycie w 8 tygodniu życia dziecka
) Spostrzegawcza matka ze mnie
Pozdrawiam cieplutko
Kaskada
Też , dziewczyny, zauważyłam, że młody mniej je. Zwłaszcza w nocy. To znaczy budzi się jak zwykle- ale przy cycku wisi tylko parę minut- max 5 lub 10. A potem zasypia jak kamień i go dobudzić nie mogę.
Hmmm... i doszłam do wniosku ( przy udziale bardziej doświadczonej koleżanki), że to prężenie i wrzaski przy cycku to musi być kolka. Powtarza się to od pewnego czasu od ok 11- 15. A potem już ładnie je i się uspokoja. Więc pewnie to musi być kolka. Ciekawe odkrycie w 8 tygodniu życia dziecka
Pozdrawiam cieplutko
Kaskada
JustineMyMind
Mama Laureńki
dziewczyny mam pytanie...
CZY TO PRAWDA ze dzieci karmione TYLKO BUTELKA nie maja kolek?

albo tylko piersią, chodzi mi o ujednolicenie pokarmu...

??????????????????????????????????????????????????????????????????????
ja Laurę karmie głównie piersią, czasem dostaje "anty kolkowy" Nutramigen
i ma kolki
ale nie wiem czy to ze tak płacze nie ma tez zwiazku z tym wezłem chłonnym i bolacym brzuszkiem od zelaza wiec to kolki razy 100

CZY TO PRAWDA ze dzieci karmione TYLKO BUTELKA nie maja kolek?

albo tylko piersią, chodzi mi o ujednolicenie pokarmu...

??????????????????????????????????????????????????????????????????????
ja Laurę karmie głównie piersią, czasem dostaje "anty kolkowy" Nutramigen

ale nie wiem czy to ze tak płacze nie ma tez zwiazku z tym wezłem chłonnym i bolacym brzuszkiem od zelaza wiec to kolki razy 100

Lajla83
Fanka BB :)
u mnie dzisiaj był taki cyrk po kąpieliKaskada - u nas jest to samo, prężenie przy cycku, puszczanie, łapanie - ale ja niedopuszczam myśli ze to kolka![]()

ogólnie to Natalka tak wyjada mi z piersi że są puste

ewa0381
ogólnie to Natalka tak wyjada mi z piersi że są pustewczoraj popędziłam po herbatkę na zwiększenie laktacji bo moje piersi nie dają już rady z produkcją mleka
![]()
dobrze że jest ta butelka raz dziennie bo dziecko byłoby głodne
![]()
Zgodnie z teorią książkową to dziecko nie byłoby głodne, gdyby nie dostawało dodatkowej butli - "produkowałabyś" więcej mleka, zwiększa się zapotrzebowanie dziecka na pokarm to zwiększa się laktacja - tylko trzeba na to czasu (dwa, trzy dni).
Lajla83
wiesz Ewa za nim zdecydowałam się o dawaniu butelki raz dziennie to już miałam mało pokarmuZgodnie z teorią książkową to dziecko nie byłoby głodne, gdyby nie dostawało dodatkowej butli - "produkowałabyś" więcej mleka, zwiększa się zapotrzebowanie dziecka na pokarm to zwiększa się laktacja - tylko trzeba na to czasu (dwa, trzy dni).

reklama