reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ja mam marchewkę HIPPa. Nazywa się "Młoda marchew" :-).
Dziewczyny, a jak dajecie warzywa? Między posiłkami, czy w trakcie?

Aga22, na kleiku jest tylko jeden przepis (a mam dwa kleiki - jeden BoboVita, a drugi Nestle). Trochę się boję bardziej zagęszczać na własną rękę... Ale piszą, żeby przygotowywać w miseczce, czyli niby powinno się karmić łyżeczką.

reklama
Na razie podawałam tylko jabłka i wtedy między posiłkami.
Początkowo warzywa będę podawać też między posiłkami, bo mało jeszcze tego córcia zjada. Ale jak tylko będzie w stanie zjeść cały słoiczek to będzie to normalne danie zastępujące jeden posiłek mleczny (zupka jarzynowa) :happy: Jeżeli na krótko będzie wystarczało to będę chyba zagęszczać właśnie kleikiem.

Dziewczyny, a jak dajecie warzywa? Między posiłkami, czy w trakcie?

Aga22, na kleiku jest tylko jeden przepis (a mam dwa kleiki - jeden BoboVita, a drugi Nestle). Trochę się boję bardziej zagęszczać na własną rękę... Ale piszą, żeby przygotowywać w miseczce, czyli niby powinno się karmić łyżeczką.
Ja daję między posiłkami. Piotruś je nieregularnie, więc czasem to jest zamiast posiłku mlecznego, czasem praktycznie zaraz po słoiczku potrafi wypić ok.60-80 ml Bebiko :confused:

Ja kaszkę robię "na oko" - raz rzadszą, raz gęstszą..

Malaga, a ile Piotruś zjada kaszki na raz?

U nas znowu był płacz przy kleiku i usiałam zmienić smoczek na zwykły. Pytałam w aptece o smoczek Dr. Brown's do kaszek, ale nie było...

a moze poprostu Twoj Karolek nie lubi kleiku ryzowego;-)mam kolezanke ktorej coreczka na poczatku tez pila...a pozniej juz nie chciala i koniec:tak:sprobuj moze kaszki bobovity:tak::-) sa tez smakowe moja je b lubi i mozna je podawac rzadkie przez butle i gesciutkie lyzeczka:tak:sprobuj...powodzenia:-);-)

ja do mleka na dobranoc 180ml dosypuje 2 1/2 łyżeczki kaszki i daje na III smoka aventu:tak: jak wsypałam 3 to mała strasznie się męczyła z jedzeniem:dull:

reklama
Ja wczoraj podałam synkowi kaszkę bananową bobovita i okropnie się krzywił a potem na mnie nakrzyczał, no i dostał mleko (Bebilon). Mleko wciągnął ze smakiem. Później jak go dokarmialiśmy parę razy dał się "oszukać " na kaszkę ale jak się zorientował, że to nie mleko to pluł. I nie wiem czy mu nie smakuje czy tak reaguje na nowe nieznane smaki :(

Do góry