reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Mój synek nawet się przyzwyczaił do tych kawałków, tylko zauważyłam że nie lubi bardzo gęstych obiadków. Jak jest taki gęsty, to mu mieszam z zupką i wtedy jest ok.

Jak my jemy kolację, to nie ma siły - trzeba mu co chwilę wkładać do buzi okruszek chleba, bo inaczej jest awantura. A jak mamla ten chleb, to tak się zachwyca głośno, że szok :szok::laugh2:.

reklama
Ja też na razie jeszcze nic nie daje Madzi ze swojego talerza ale zjeść się przy niej nie da :tak:Od razu chwyta rączką i do buzi. Wszystko jedno co popadnie a i popić też już by chciała z mojego kubka :tak: Spróbuję jej dać chrupki kukurydziane skoro wasze dzieciaczki tak chętnie jedzą.

Domi03 ja tez sie zdziwilam tym daniem, łyżeczke sobie złamałam jak próbowałam zamieszać w słoiczku. :-/ cały groszek i spore kawałki fasolki szparagowej. xawek też tego nie chcial i mial odruh wymiotny ale dolałam troszke wody i wwrzuciłam do mixera i zrobiłam na papke i tak zjadł.
Kamilas mi ostatnio też podszedł do talerza i zwijał brokuły, siadał obok i sobie glamał. ale frajde mial i jak mu smakowało. a tych ze słoiczka to powąchac nawet nie chciał :)

Witajcie,
Jestem załamana:no:,
mleka też nie chce pić:szok:, przygotowałam mu Bebilon, krztusił sie i miał odruch wymiotny, a jak dałam mu pierś żeby się uspokoił po tych przeżyciach z butelką, to ............mnie znowu ugryzł:wściekła/y:.
Mam jeszcze próbki mleka Bebiko, NAN HA, Enfamil, HiPP,
dobrze że jej mam, bo jak bym miała kupować całe paczki mleka i potem to wyrzucić, to bym tego nie przezyła (nie lubię niczego marnować, szczególnie jedzenia), ale jakby trzebab było, to nic i juz.

A swoja drogą to nie myslałam, że mleko modyfikowane jest takie drogie :szok:

Witajcie,
mleka też nie chce pić:szok:, przygotowałam mu Bebilon, krztusił sie i miał odruch wymiotny, a jak dałam mu pierś żeby się uspokoił po tych przeżyciach z butelką, to ............mnie znowu ugryzł:wściekła/y:.
Może spróbuj odciągać swoje mleczko i dodawać stopniowo coraz więcej sztucznego. Trochę to pracochłonne, ale może zadziała.

He he he, u nas okruszki chleba też na topie i chrupki kukurydziane :-).
Mój synuś chrupki też lubi, tylko potem trzeba go przebrać, bo jest cały usmarowany :-D.

a ja wlasnie wyjelam ze skrzynki przesylke od Nutricii. Przyslali mi 4 saszetki herbatki w 2 smakach. duzo materiałów, np o tym nowym schemacie zywienia. taka broszurke o alergii i spis wszystkich produktów podzielonych w zaleznosci od wieku, z wyszczegolnieniem skladników. :) zaraz zabieram sie do lektury :)

wczoraj dawałam Sarci danie Bobovity- ziemniaczki z faslolka i wołowiną-były tam tak WIELKIE kawały że aż byłam zła ..jak można pisać że dzieci po 6 miesiącu - corcia ma niby dwa ząbki ale co z tego ma się udusić groszkiem w CALOŚCI, malo nie zwymiotowała jakiegos kawałka.. (na co dzien je wszystko nigdy nie wybrzydza-bardzo lubi jesc)-musialam to zblenderowac i dopiero zjadla..

A moja nie ma ani jednego zęba i z tym daniem poradziła sobie bez najmniejszego problemu :tak: Ani razu się na zakrztusiła na szczęście :happy:

Z mojego talerza nic nie daję, a nawet córcia w ogóle się nie domaga niczego jak my jemy :happy:

reklama
Do góry