Amen! My też czekamy aż placki zejdą i zaczynamy od nowa z jog. naturalnymi, wg lekarki jogurty raczej Mai nie uczuliły, bo mleko zdecydowanie bardziej uczula niż jogurtyJa jogurty chcę niedlugo wprowadzić, tylko niech malemu zejdą zmiany skórne, żeby było wiadomo od razu jakby coBędą to zwykłe jogurty naturalne, sama będę dodawała owoce.
reklama
Moja pediatra powiedziala, przy okazji anginy malgo, ze jogurty bardzo poleca i powinnam smialo dawac.
Jutro chce podac mlodemu chlebek (uwielbia sobie skubac) z pasta jajczna (gotowane zoltko zmiksowane z maslem), ciekawa jestem czy mu podejdzie. Chce troche podtuczyc malego, bo wazy tylko 7800g, ciekawa jestem czy jest jeszcze jakis 10-cio miesieczny maluch z waga ponizej 8kg?
Jutro chce podac mlodemu chlebek (uwielbia sobie skubac) z pasta jajczna (gotowane zoltko zmiksowane z maslem), ciekawa jestem czy mu podejdzie. Chce troche podtuczyc malego, bo wazy tylko 7800g, ciekawa jestem czy jest jeszcze jakis 10-cio miesieczny maluch z waga ponizej 8kg?
To naprawde waga piorkowa (modelka wsrod pieluszkowcow
). Nasza pediatra powiedziala, ze maly jest drobinka ale zdrowy, silny i super rozwiniety wiec nie ma sie czym przejmowac. No ale mimo wszystko moglby sie wagowo troche w tate wdac.

kasiawilde
Fanka BB :)
wiecie, że ten mój mały gnom poraczkował ostatnio do kuchni, otworzył sobie szafkę, w której jest chlebak, wyjął woreczek z pieczywem, wytrząsnął sobie bułę, pociamkał ze 30 sekund i rzucił za siebie bo była wczorajsza, świeżej by nie odpuścił, myślałam, że padnę jak go śledziłam 
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
hej
jogurty nat. daje maluchom od dosc dawna, wcinaja ze hej. Podaje im zazwyczaj z owockami, czasem z biszkoptem, ale sam tez chetnie wcinają.
Co do ilosci wypijanego mleka to moje maluchy sa z tym raczej na bakier. Na sniadanko Ania wcina ledwo 120, Adas 60 jak dobrze pojdzie, na II sniadanie kaszka na gęsto, kolacja, Ania 240, Adas zwykle 180, no i w nocy zwykle 2 x 100. Z tym ze te nocne porcje są bardziej rozrzedzone.
No i mam pytanie czy ktoras podawała dzieciakom mleko z rossmanna babydream?
jogurty nat. daje maluchom od dosc dawna, wcinaja ze hej. Podaje im zazwyczaj z owockami, czasem z biszkoptem, ale sam tez chetnie wcinają.
Co do ilosci wypijanego mleka to moje maluchy sa z tym raczej na bakier. Na sniadanko Ania wcina ledwo 120, Adas 60 jak dobrze pojdzie, na II sniadanie kaszka na gęsto, kolacja, Ania 240, Adas zwykle 180, no i w nocy zwykle 2 x 100. Z tym ze te nocne porcje są bardziej rozrzedzone.
No i mam pytanie czy ktoras podawała dzieciakom mleko z rossmanna babydream?
reklama
traschka
Mama Marysi
zrobiłam wczoraj kisiel na bobofrucie - super! Marysa zjadła cały, bardzo jej smakował. Wprowadzam na stałe do jadłospisu co 2, 3 dni.
Chlebek próbowałam dawać ale śrdenio zainteresowana, lepiej jej idzie z jabłuszkiem do samodzizlnego skubania.
Marysia bardzo lubi wafle ryżowe, potrafi na podwieczorek zjeść 2 całe duże i jeszcze jej mało.
Z mlekiem u nas bardzo kiepsko, pisałam w planie dnia przed chwilą. Rano 120, potem 90 i wieczorem 180.
Chlebek próbowałam dawać ale śrdenio zainteresowana, lepiej jej idzie z jabłuszkiem do samodzizlnego skubania.
Marysia bardzo lubi wafle ryżowe, potrafi na podwieczorek zjeść 2 całe duże i jeszcze jej mało.
Z mlekiem u nas bardzo kiepsko, pisałam w planie dnia przed chwilą. Rano 120, potem 90 i wieczorem 180.