reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych pociech - od mleka do "kotleta"

Ja jogurty chcę niedlugo wprowadzić, tylko niech malemu zejdą zmiany skórne, żeby było wiadomo od razu jakby co :-p Będą to zwykłe jogurty naturalne, sama będę dodawała owoce.
Amen! My też czekamy aż placki zejdą i zaczynamy od nowa z jog. naturalnymi, wg lekarki jogurty raczej Mai nie uczuliły, bo mleko zdecydowanie bardziej uczula niż jogurty

reklama
Moja pediatra powiedziala, przy okazji anginy malgo, ze jogurty bardzo poleca i powinnam smialo dawac.

Jutro chce podac mlodemu chlebek (uwielbia sobie skubac) z pasta jajczna (gotowane zoltko zmiksowane z maslem), ciekawa jestem czy mu podejdzie. Chce troche podtuczyc malego, bo wazy tylko 7800g, ciekawa jestem czy jest jeszcze jakis 10-cio miesieczny maluch z waga ponizej 8kg?

To naprawde waga piorkowa (modelka wsrod pieluszkowcow :-D). Nasza pediatra powiedziala, ze maly jest drobinka ale zdrowy, silny i super rozwiniety wiec nie ma sie czym przejmowac. No ale mimo wszystko moglby sie wagowo troche w tate wdac.

wiecie, że ten mój mały gnom poraczkował ostatnio do kuchni, otworzył sobie szafkę, w której jest chlebak, wyjął woreczek z pieczywem, wytrząsnął sobie bułę, pociamkał ze 30 sekund i rzucił za siebie bo była wczorajsza, świeżej by nie odpuścił, myślałam, że padnę jak go śledziłam ;)

hej
jogurty nat. daje maluchom od dosc dawna, wcinaja ze hej. Podaje im zazwyczaj z owockami, czasem z biszkoptem, ale sam tez chetnie wcinają.
Co do ilosci wypijanego mleka to moje maluchy sa z tym raczej na bakier. Na sniadanko Ania wcina ledwo 120, Adas 60 jak dobrze pojdzie, na II sniadanie kaszka na gęsto, kolacja, Ania 240, Adas zwykle 180, no i w nocy zwykle 2 x 100. Z tym ze te nocne porcje są bardziej rozrzedzone.
No i mam pytanie czy ktoras podawała dzieciakom mleko z rossmanna babydream?

no ja wczoraj ugotowałam po raz pierwszy ten kisiel na bobofrucie i mała zjadła ze smakiem:-)
jogurty naturalne też zamierzam zacząć podawać
moja mała waży 9kg:-)

reklama
zrobiłam wczoraj kisiel na bobofrucie - super! Marysa zjadła cały, bardzo jej smakował. Wprowadzam na stałe do jadłospisu co 2, 3 dni.
Chlebek próbowałam dawać ale śrdenio zainteresowana, lepiej jej idzie z jabłuszkiem do samodzizlnego skubania.
Marysia bardzo lubi wafle ryżowe, potrafi na podwieczorek zjeść 2 całe duże i jeszcze jej mało.
Z mlekiem u nas bardzo kiepsko, pisałam w planie dnia przed chwilą. Rano 120, potem 90 i wieczorem 180.

Do góry